Årets spiller 2020: Ivan Näsberg

Foto: Eivind Hauger

Det hersket ikke tvil i redaksjonen om hvem vi skulle kåre til årets spiller.

Ivan fikk sin Vålerenga-debut allerede som 17-åring, deretter fulgte en del sesonger som innbytter og litt utleie. Det ble gradvis fler kamper, men Deila brukte han oftest som venstreback. Noe han løste ganske bra, men det var åpenbart ikke hans naturlige posisjon.

Fagermo endret alt det. Fra å være en spennende, lokal spiller alle ventet på skulle få det store gjennombruddet, har han i 2020-sesongen utviklet seg til å bli en av de beste stopperne i Eliteserien. Han skulle spille stopper, og kun det. Og med tillit og fast plass har han startet 29 kamper, og stått frem som mer og mer solid i takt med at laget har blitt bedre og bedre.

En duellsterk midtstopper som ikke viker unna, blokkerer skudd, og med en bra venstrefot som setter i gang angrep. Bernt Hulsker hadde han på årets lag hos Eurosport,

Tidligere har vi regnet ut årets spiller av børssnittet, men denne gangen har vi ikke regnet på det en gang. Dessuten er det vanskelig å vurdere midtstopperne i enkelte kamper vi ikke blir satt under så mye press. Men: Vi har kåret han til banens beste fem ganger, flest av alle.

Han har vært best på laget igjennom sesongen, uten tvil. Nå spekuleres det i om han er aktuell for større oppgaver i utlandet. Det ville være surt for oss, men han er 24 år. Dersom han går bør man i det minste få på plass Tollås.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *