Vålerenga dropper Kypros – spiller i Danmark

Damene etter seieren i forrige runde i Champions League. Foto: Vålerenga Fotball.

Det så lenge ut som at Vålerenga-damene måtte reise til Kypros for å spille Champions League mot Brøndby. Nå er det bestemt at kampen i stedet går i Danmark.

Vålerenga hadde i det lengste håp om at norske myndigheter ville gi dispensasjon for at Brøndby kunne reise inn til Norge for å spille den første av to kamper, men det fikk de ikke. Også i Danmark var det ventet nedstenging slik at klubbene så for seg å spille ett oppgjør på Kypros i stedet. Men der norske myndigheter sa nei til dispensasjon, sa danske myndigheter ja.

Får ikke erstatte spillere

Derfor kan Brøndby gjennomføre sin hjemmekamp. Hvis Vålerenga ville ha to oppgjør så måtte de finne et passende sted utenfor Norges grenser for å spille sin «hjemmekamp».

– Vi har sett på dette fra alle sider, og falt ned på at det mest hensiktsmessige er å spille én kamp og da i Danmark. Økonomi ligger så klart i bunn, men vi har en liten tropp som gjør oss veldig sårbare for skader, så vi valgte å spille dette oppgjøret over én kamp, sier Eli Landsem til Aperopet.

Med liten tropp tenker hun på at ingen av klubbene får lov å registrere nye spillere til denne kampen. For Vålerengas del betyr det at de ikke får erstattet kaptein Sherida Spitse og storscorer Ajara Njoya med Elise Thorsnes, Ylinn Tennebø, Camilla Huseby og Amanda Andradottir som alle har kommet til klubben i januar.

Ingen perfekt oppladning

Oppladningen for Vålerenga har vært langt fra ideell. Da det nye mutantviruset ble oppdaget i Nordre Follo, ble alle fellestreninger suspendert for vålerengajentene som ble tvunget til å trene på egenhånd den siste uken. Brøndby på sin side har trent hele tiden, og har sågar spilt to treningskamper. På tross av dette er Landsem optimistisk foran kampen om halvannen uke.

– Det viktigste nå er at vi kommer i gang med fellestreninger så skal vi være klare til å ta oss videre til neste runde, sier hun.

16-delsfinalekampen mellom Brøndby og Vålerenga spilles i Brøndby 11. februar klokka 15.00, og kampen vises på Direktesport. Trekningen til åttedelsfinalen skjer 16. februar med kamper 3-4. og 10-11. mars. Det er ikke avklart om Vålerenga må i karantene etter returen fra Danmark.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *