Felix til Brann, treningskamper og ambisjoner for sesongen

Foto: Eivind Hauger / Flickr

Vi våkner fra koronadvalen for å mene noe om at Felix Horn Myhre går til Brann, og treningskampene så langt.

Mens resten av landet kan gå på restaurant og kose seg til kl 22 sitter vi på indre østlandet og glor på ca 7. måned. Vi har ikke kunnet gå ut å ta oss et beger siden høstsesongen i fjor, og nå starter snart en ny, forsinket sesong.

En som ikke blir med på eventyret er Felix, som går til Brann. Det er synd, men ikke overraskende. Gutten kom som 17-åring i januar 2017 og har rukket å bli 22 år uten å spille seg inn på fast plass. Fagermo mener han er best som back, men Felix vil spille midtbane. Han har spilt noen meget gode kamper på backen, men jeg synes han sjelden har glimret på midten. Selv i fjor slet han med å utfordre en ganske middelmådig Herolind Shala.

Jeg ser allerede for meg ramaskriket i diverse forumer, og vi vet jo at han kommer til å score mot oss – det er selvsagt. Men når gutten selv ikke vil spille back, og ikke kan få fast plass sentralt, så vil han ikke fornye kontrakten og da må han gå. Personlig synes jeg han har stagnert noe, men det kan jo hende at han slår ut i full blomst når han får regelmessig spilletid i Brann. Jeg sitter dog med en følelse av at han går til et synkende skip, og at han skal få løpe mye for å demme opp på den midtbanen der. Synd det ikke ble noe mer i VIF, vi ønsker lykke til videre.

Treningskamper og sesongen som kommer

Treningskampene våre ser jo meget bra ut, selv om vi har møtt OBOS-motstand de siste to kampene. Vi var også periodevis veldig gode mot Sarpsborg. Når gutta setter fart fremover er det høy fart, kjappe kombinasjoner og en vannvittig aggressivitet. Med Layouni på venstrekant har vi et skikkelig hurtigtog som kan løpe fra de fleste (bare dropp filming i treningskamper mot OBOS-lag, ok?).

Førsteellvern vår er vannvittig sterk, og vi har flere solide reserver som kan steppe inn. Jeg er dog redd for et par ting.

1: En sammenklemt sesong hvor det skal spilles mange kamper på kort tid, pluss reisebelastning i Europa – muligens med koronakrøll

2: At vi blir kjøpt istykker i sommer

Dønnum signerte ny kontrakt, men var klink ærlig på at han har ambisjoner om å reise videre – gjerne allerede i sommer. Han bare ville at klubben skulle få betalt for han, noe som er top notch. Dønnum er nok klar for større oppgaver, og med den rette treneren kan han bli en hit.

Det kan også komme plutselige bud på spillere som Klaesson, Ivan, Borch, Sam, Osame.. Nesten alle på det laget bør jo være aktuelle for utlandet med en sterk vårsesong.

Men vi får droppe å ta sorgene på forskudd. Dersom vi mister en del gutter i sommer så kanskje vi må jobbe hardt for å nå topp fire, men i utgangspunktet må det være målet. 4. plass gir europacup, og Vålerenga skal være i Europa hvert år. Dersom vi beholder alle gutta kan det siktes høyere, for hvis vi holder oss unna skadetrøbbel kan dette laget Fagermo har nå nå langt. Kanskje hele veien. Kanskje.

Èn kommentar på “Felix til Brann, treningskamper og ambisjoner for sesongen

  • 1. mai 2021 i 09:48
    Permalink

    Synd med Felix, men kan forstå at han vil ta et step ned og få mer spilletid. Brann er jo for øvrig nedrykkskandidat og ingen konkurrent for oss.

    Svar

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *