Det ække tvil, nå er det kamp igjen!

Endelig er det kamp igjen! Foto: Morten Mitchell Larød / SPORTFOTO

Dag-Eilev Fagermo kan fortelle at gutta er «overklare» på å kjøre i gang sesongen. Det tror vi ham på. Bildene vi har sett fra treningene i det siste tyder i alle fall på det. Vi har sett litt på laget som skal vinne Eliteserien 2021.

Jeg har sett treningskampene til nå, og det er virkelig sprut over spesielt angrepsspillet vårt denne våren. Amor Layouni lovte kaos på vingen da han signerte for oss, men det virker som at Aron Dønnum har tenkt å matche svensken fra sin motsatte kantposisjon.

Det lukter rett og slett krutt av oss offensivt.

Har du lest?

Gung ho!                                                                                           

For i tillegg til de nevnte kantspillerne, har midtbanen vist seg fram også. Henrik Bjørdal var en åpenbaring i fjor, og alt tyder på at han fortsetter i samme spor. Fredrik Oldrup Jensen ser ut til å ta den dype rollen, mens enten Osame Sahraoui eller Tobias Christensen tar den siste plassen. Denne er nok i utgangspunktet tiltenkt Osame, men han har blitt matchet forsiktig i de siste kampene da han har fastet under Ramadan.

På topp har Vidar Örn Kjartansson spilt uten å notere seg for noen scoringer. Det blir vi ikke den grann nervøse av da han kommer til å bøtte inn mål i år. Og bak ham har vi Henrik Udahl som vi vet kan score mange mål i Vålerenga-drakta. Men offensivt er mer enn disse. Christian Dahle Borchgrevink har sett ut som en million dollars der han spurter opp og ned på sin høyreside, mens Sam Adekugbe gjør det samme på venstresida.

Spørsmål defensivt

Men her ligger kanskje Vålerengas utfordring i år også. For når backene er med opp, er vi avhengig av å enten vinne tilbake ballen om vi skulle miste den høyt i banen, eller stå igjen med såpass mange folk at vi ikke blir sårbare på kontringer. Når en corner til oss ender med en sjanse til motstanderen, som har skjedd i år, bør vi kanskje endre taktikken fra «gung ho» til «attacking» (FM-referanse).

Både Jonatan Tollås Nation og Ivan Näsberg briljerer med pasningsspillet sitt – det er nesten Paul Scholes-klasse over noen av dem. De er også gode i duellspillet, men er ikke like stabile når motstanderen kommer løpende mot dem. Noe de jo blir når man blir kontra mot. Kristoffer Klaesson har vokst enormt det siste året, og kan holde oss inne i kamper hvor vi blir satt under hardt press.

Det kan bli sånn at vi må score en to-tre-fire mål for å kunne vinne kampene våre i år, og selv om det er bedre med 4-3-seier enn 1-0, så er ikke det holdbart i lengden.

Uten publikum

Ikke overraskende, men likevel akk så skuffende, blir det ikke publikum på de første par hjemmekampene våre denne sesongen. Vi kan argumentere så mye vi vil om at man kan ha 200 passasjerer på én oslotrikk i rushtrafikken, eller at man kan få 600 passasjerer inn på ett T-banevognsett, uten at det hjelper. Det har vi uansett skrevet om før.

Det blir heller ikke publikum i vår neste hjemmekamp mot Kristiansund 16. mai, men så får vi se om byrådet åpner opp når vi skal møte Sandefjord 30. mai.

Kampen mot Rosenborg går uansett på åpen TV-kanal, som det ofte vil gjøre denne sesongen. Kampstart er 20.00 og vises direkte på Eurosport Norge. Har du Telia (tidligere GET), kan du velge alle Eurosport-kanalene som viser Eliteserien med poengene du har fått utdelt. Nå som vi nettopp har informert om hvordan du kan se kampen, blir det spennende å se hvor mange som kommenterer med spørsmål om hvor man får se kampen. Dette blir spennende.

Og du, ikke glem at du kan vinne fete premier hos DNB ved å tippe resultatet i Vålerengas kamper denne sesongen!

Les mer på klubbens side her.

Og helt til slutt: Sjappa har åpent igjen! Dette kan du lese mer om her.

Èn kommentar på “Det ække tvil, nå er det kamp igjen!

  • 9. mai 2021 i 12:46
    Permalink

    Er spent men gleder meg og som har så grise flaks at jeg får sett kampen live. Men jeg gleder meg enda mer når supportere slipper inn på kamp og Klanen får rulle tidenes tifo!

    Svar

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *