Vålerenga – Rosenborg 1-1: Seriestart

Endelig er serien i gang og selv om det historisk sett har vært godt å måte Rosenborg tidlig, så er ulempen at heller ikke eget lag er bra nok samspilt. Med en forsvarsspiller som var godt kjent med Layouni fra deres tid i Bodø, ble det aldri helt Kaos på kanten, men det kommer. Når dette laget blir enda litt mer samspilte, så vil det bli veldig gøy å se på de spille.

Rosenborg føler seg snytt for en straffe, selv er jeg ikke sikker på om det er straffe eller ikke. Twitterdommeren melder at det etter de nye handsreglene ikke er straffe i år, da armen er “natural in line with body movement”. Så da burde det være krystallklart.

Det sies at i fotball jevner det seg ut over tid. Jeg husker mange år med konsekvent dømming fordel Rosenborg og registrerer at der de fikk 4 gule kort, noen kanskje litt strenge, så unngår vi minst to soleklare.

Alt i alt er dette en godkjent åpningskamp, hvor uavgjort kanskje er et rettferdig resultat. Vi styrte kampen fra start uten at vi klarte å få den tidlige scoringen, etterhvert sto Rosenborg høyere mot oss og de skapte farlige sjanser ut fra det. Når vi får angrepsspillet til å sitte enda litt bedre vil dette løsne, gjerne allerede til onsdag i Bergen.

Spillerbørs: 
 
Kristoffer Klaesson – 4 – Blir stående på halvdistanse på målet imot, virker som han dekket bakerste stolpe også kommer innlegget på første. Hadde også flere inngripener som kunne blitt farlige, uten at vi ble straffet for disse. Rett før målet er det også en feilberegning som gjør at Rosenborg gjenvinner ball og tilslutt kommer til angrepet som de scorer på. 
 
Christian Borchgrevink – 6 – Har kontroll bakover og kommer på gode løp fremover, innimellom virker samarbeidet med Dønnum veldig bra. Har en god innleggs fot uten at det blir noe av det i denne kampen. 
 
Jonatan Tollås Nation – 5 – Må ta sin del av skylda for målet imot. Lar en forsvarspiller gå over til Ivan, som blir stående med 2 mann. Tollås blir stående å se på RBK score. 
 
Ivan Näsberg – 5 – Kan ikke lastes for målet. Han tar ut en forsvarspiller og kan ikke stoppe to mann. Har flere gode pasninger fremover, men tidvis var ikke presisjonen god nok. Rosenborg føler seg snytt for en straffe når ballen treffer armen hans.
 
Sam Adekugbe – 7 – Spiller en god defensivt kamp. Når Rosenborg var farlige på hans side var det når de skapte overtall. Brøyt mange pasninger og var dyktig med fremover og gjorde at venstresiden også var veldig bra. 
 
Osame Sahraoui – 6 – Var veldig skeptisk til at han skulle starte i stedet for Christensen midt under Ramadan, men Vålerenga meldte at de hadde løst det problemet og Osame var dyktig i kveld. I treningskampene var han litt for glad i ballen, men i kveld var det gode pasninger og gode driblinger. Kunne fort hatt flere assist i kveld.  
 
Fredrik Oldrup Jensen – 6 – I fjor irriterte det meg grenseløst når Lekven alltid spilte støttepasninger uten å engang se etter muligheten fremover. Oldrup forsøkte ofte å spille seg ledig og se etter muligheter fremover. Virket også som han likevel klarte å dekke opp de rommene han skal ta defensivt. Har også innlegget som Kjartansson kunne scoret med hodet.  
 
Henrik Bjørdal – 7 BB – Løper og løper. Er mye over alt og er rett og slett en viktig spiller for oss.  
 
Aron Dønnum – 7 – Angrepstrioen vår får det ikke helt til i denne kampen, men Aron prøver og gjør mye riktig. Han blir også tatt flere ganger når RBK vil hindre overganger. Går litt lei på slutten og tar noen dårlige valg med skudd fra lang distanse. Lukter på BB.
 
Vidar Örn Kjartansson – 5 – Burde putta minst ett. Dobbelsjansen i første omgang hadde en Kjartansson i normal form satt i mål. Har også en godkjent heading som fort kunne blitt mål. Målene kommer.
 
Amor Layouni – 4 – Ut etter 67 minutter – Blir veldig godt passet på av forsvaret til Rosenborg. Har spesielt i første omgang noen farligheter fremover. Var veldig frustrert når han ble byttet ut. Virker som han ikke har en plan B, når forsvaret tar ut hans muligheter til å løpe i bakrom. 
 
Innbyttere 
Tobias Christensen – 5 – Inn etter 67 minutter. Kommer inn uten å påvirke kampen så veldig. 

Èn kommentar på “Vålerenga – Rosenborg 1-1: Seriestart

  • 11. mai 2021 i 13:26
    Permalink

    Nøktern vurdering av kampen.

    Svar

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *