E.O. ting: Vålerenga må si ifra

Den 20. juni skal det avgjøres på ekstraordinært fotballting om Norge skal boikotte VM dersom det spilles i Qatar. Som vi vet handler ikke bare Qatar-boikott om grove menneskerettighetsbrudd, men også om korrupsjonen i FIFA og hvordan land som Qatar bruker VM og fotballen til å vaske imaget sitt. Det kom etter forslag fra NFF selv, og nå begynner de å bli kreative i hvordan de skal vinne avstemningen og åpne for norsk deltagelse.

Nå har NFF plutselig meldt at de ønsker personlig oppmøte på dette tinget, men at den endelige beslutningen skal ikke tas før tre uker før tinget starter. Dette er sikkert irriterende nok for klubben som Tromsø, Brann og Viking som må reise til Oslo midt i en pandemi. Enda verre er det at delegater fra små breddeklubber på Vestlandet og i Nord-Norge plutselig må ta seg fri fra jobben for å fly til Oslo. De fleste klubbene har neppe råd til flybilletten en gang.

Det er åpenbart hvorfor NFF ønsker dette, i lys av at spesielt Brann-fans har ringt rundt i Hordaland Fotballkrets og pratet med klubber og fått de til å ta et standpunkt – enten for eller imot Qatar. Resultatet er at det er et tosifret antall breddeklubber som nå står klare til å stemme for boikott.

For å bøte på NFFs undertrykking av stemmer har NSA startet et prosjekt hvor disse breddeklubbene kan matches mot en person basert i Oslo, som melder seg inn i deres klubb og møter på tinget på vegne av dem. Det burde være en smal sak, da det kun er et spørsmål på agendaen. Dermed blir medlemsdemokratiet ivaretatt og alle er happy, sant?

Nei, kretsleder i NFF Hordaland kaller dette “korrupsjon” og tabloide journalister bruker ordet “kupp” i anførselstegn. Det er ikke korrupsjon, kupp eller noe som en gang ligner på kupp når man tilrettelegger for at breddeklubber skal bli hørt etter at NFF forandrer spillereglene rett før avspark er det vel?

Det er heller neppe tilfeldig at NFF sier endelig beslutning om personlig fremmøte vil bli tatt tre uker før tinget – fordi det kreves at en person har vært medlem i en klubb i en måned før den personen kan være delegat for en klubb på tinget. Derfor prøver NSA nå å være i forkant på dette og avskjære NFFs faktiske kuppforsøk av sitt eget ekstraordinære ting.

Hva kan Vålerenga gjøre?

Som en av Norges mest profilerte klubber forventer vi at noen i styret nå går ut og krever at NFF tillater digitalt fremmøte på ekstraordinært ting. Nå har hele Norge jobbet på Teams i halvannet år, og generalforsamlinger blir avholdt med skreddersydde verktøy hele tiden. Det er åpenbart hva NFF prøver å gjøre, og vi vil minne Vålerenga på hva som ble vedtatt på årsmøtet – Både for Bredde og Elite. Vålerengas klubber er boikott-klubber, og nå prøver NFF å spille skittent. Her bør noen i klubben uttale seg og melde klart i fra at Norsk fotball forventer åpenhet og redelighet fra NFF i denne saken. Ikke sabotasje.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *