Vålerenga – KBK 1-2: “Typisk Vål’enga!”

KBK er et av de kjipe laga som alltid grafser til seg poeng mot oss. Gjerne tre. Og de gjør det med hardt arbeid, bra organisering og masse kynisme. Det er fryktelig frustrerende, og noe man må lære seg å deale med. Skal du bli et virkelig topplag over tid i Norge, så må du spille ut lag som ikke vil spille fotball. Regelmessig.

I dag møtte vi et klassisk bortelag på Valle. Ligger lavt, tar vekk bakrom, lager så mange frispark som mulig for å stykke opp kampen, drøyer tida. Så kombinerer vi det med et hjemmelag som kommer på 75% og en Svein Oddvar Moen i godt gammaldags slag. Vi blir snytt for to straffer. Den ene straffa vi får legges utrolig arrogant og svakt av Dønnum, og keeper er en meter ute fra streken. Men det er greit synes dommer. Samme dommer som blant annet presterer å blåse frispark til KBK da keeper snubbler over egen forsvarsspiller også får en tredje KBK-spiller ramlende over seg igjen. Tre bortespillere ligger og vrir seg på bakken i lengre tid, uten at noen Vålerenga-spillere har vært involvert.

Samtidig er hele benken til KBK oppe og skriker på frispark i hver eneste duell, og begynner å kjefte om at dommer skal blåse av lenge før tilleggstiden er ute.

Det er Norsk fotball i et nøtteskall. Ca halvparten av lagene i serien er helt uinteressert i noe annet enn å sabotere, spesielt på bortebane. Og matchvinner blir selvsagt en fyr som aldri har scoret i ligaen før.

“Typisk Vål’enga”.

Men nå er det jo egentlig ikke det lenger, ikke under Fagermo. Men noen sånne blemmer kommer vi til å ryke på, og med den instillinga gutta hadde inn til denne kampen er det fortjent, uansett hvor søplelag KBK er. De holdt på på samme måte i fjor. Og året før. Hvert år. Det verste er egentlig at Svein Oddvar Moen lar dem holde på, og premierer dem med en serie feilaktige frispark. Men det er også Norsk fotball i et nøtteskall.

Apropos drittlag, neste kamp er mot Mjøndalen. Stiller vi med samme mentalitet der så blir det tap det og.

Spillerbørs

Kristoffer Klaesson 4 – Kan ikke lastes for noen av målene, men gjør ikke så mye som trekker opp heller. Har bla en inngripen hvor han kan la ballen gå ut, men velger å bokse den inn igjen i boksen.

Christian Dahle Borchgrevink 5 – Har grei kontroll bakover, og bidrar også mye fremover.

Jonatan Tollås Nation 4 – Virker periodevis ufokusert, har ikke vært helt der han skal være i sesongstarten synes jeg.

Ivan Näsberg 4 – Mister sin mann på 0-2, dessverre.

Sam Adekugbe 3 – En av de dagene for Sam. Kjempeballwatching på 0-1, helt utilgivelig forsvarsspill. Får ikke til særlig samspill med Osame og Christensen offensivt, og innleggene kan havne hvor som helst.  

Henrik Bjørdal 4 – Løper like mye som han pleier, men legger en del feilpasninger også, noe som er å forvente når folk er litt statiske rundt og KBK har gjort hjemmeleksa. Blir byttet ut.

Fredrik Oldrup Jensen 5 BB – Litt i mangel av andre kandidater, så blir vel det trygge valget sånn sett. Treffer greit på pasninger, rydder unna en del og er vel ikke kjempelangt unna å få satt en scoring i dag.

Tobias Christensen 3 – Får ikke til så veldig mye, men blir ikke byttet ut. Åpenbart at Fagermo vil gi han tid.

Aron Dønnum 3 – Får trekk for den straffa. Utrolig at han ikke scorer ellers, kommer til avslutninger. Men blir også veldig ego til tider fordi han så gjerne vil.

Vidar Ørn Kjartansson 5 – Mye av det samme som før, egentlig. Personlig satt jeg og ventet på at Udahl skulle komme inn etter rundt 70 min, men han ble på banen og fikk endelig scoringa si på pasning fra Layouni. Så får vi håpe at det løsner et eller annet.

Osame Sahraoui 4 – Tanken var vel at her får vi ikke noe bakrom for Layouni uansett, så da kan like gjerne Osame drible der. Det gikk sånn tåelig greit. Spilte bla Ørnen fint igjennom tidlig.

Innbyttere

Amor Layouni 5 – Får en halvtime på kanten, og leverer ok. Har et innlegg som går over dødlinja og skyter litt i blokka osv. Men når han endelig fikk en ball i bakrom, da tredde han den perfekt igjennom til Ørnen.

Sakarias Opsahl 5 – Inn 78. Greit innhopp, er med å skaper trykk mot slutten. God erfaring.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *