Dette var svakt, Vålerenga!

Hvordan klarer vi å få Mjøndalen til å se ut som Barcelona hver gang vi møter dem på bortebane?

Vålerenga er egentlig et ganske godt lag, men prestasjonene i lagets to siste kamper mot Kristiansund og nå Mjøndalen er langt under pari. Når vi møter lag som ligger dypt har vi ingen plan B. Selv om ting åpenbart ikke fungerer, tviholder Fagermo på byttene lengst mulig. Når det 15. innlegget blir stanga ut av Markus Nakkim & Co., kan det være greit å bytte på oppskriften.

Mjøndalen ville mest, skapte mest, og vi fortjente knapt det ene poenget vi fikk. Det bærer børsen også preg av.

Kristoffer Klaesson 7 BB – Holder oss inne i kampen da Mjøndalen regelrett herja med oss i starten på begge omgangene. Psyker ut straffetakeren til Mjøndalen, og tar et kort for laget. Gjør heller ingen feil og er sjanseløs på målet. Soleklart Vålerengas beste.

Christian Borchgrevink 5 – Får ingen hjelp av Dønnum på høyresida defensivt, og det merkes. Forårsaket straffesparket til Mjøndalen, men det var feil idømt så han får ikke minus for den. Får derimot plusspoeng for å skjelle ut Vegard Hansen i første.

Jonatan Tollås Nation 5 – Misser markeringa på målet, men gjør det opp ved å krige inn utligninga (selv om han kanskje ikke var sist på ballen).

Ivan Näsberg 5 – Vanskelig kamp for Ivan, men kriger som en helt da Mjøndalen pressa på som mest. Hinka av banen med skade etter 73 minutter.

Sam Adekugbe 4 – Virka ukonsentrert i dag. Bomma med de enkleste pasningene og de enkleste mottakene. Fikk heller ikke han mye hjelp av vingen Layouni på venstresida si.

Henrik Bjørdal 4 – Hadde en suser som gikk like utenfor, men unormalt svak kamp til han å være. Ut etter 84 minutter.

Fredrik Oldrup Jensen 3 – Klarte ikke styre midtbanen. For treig med ballen, og hang ikke med på kontringene Mjøndalen hadde.

Tobias Christensen 4 – OK da Vålerenga hadde spillet, og var den på midten som virkelig kjempet hele veien. Skorter dog på kvaliteten for ofte. Ut etter 68 minutter.

Aron Dønnum 4 – Veldig svak defensivt, og ikke veldig mye bedre offensivt selv om det er han som skaper det lille vi har. Strålende forarbeid på utligninga, men det blir liksom bare nesten. Skal gjøre ting på egenhånd virker det ut som, og jeg begynner å lure på om dette er en bevisst taktikk fra Fagermos side.

Vidar Örn Kjartansson 3 – Iskald foran mål, men jobber hardt under vanskelige forhold. Ut etter 84 minutter.

Amor Layouni 2 – Får ikke til noe som helst. Absolutt ingenting.

Innbyttere:

Osame Sahraoui 4 – Blir fullstendig utspilt av Lars Olden Larsen da sistnevnte burde kontra inn 2-0. Går seg fast og fant aldri rytmen.

Brage Skaret 5 – Kom inn for en skadet Näsberg, og gjorde det han skulle.