Molde – Vålerenga 2-3:

Ingen beskrivelse er tilgjengelig.

Min kjære kjepphest, vi sees igjen: Marginer er ikke noe du får, det er noe du skaper for deg sjøl.

Bortekamp i Molde sier du? 21 baklengs på de fem siste. Han superhypa spissen de stjal fra en afrikansk klubb starter for første gang sier du? Blir hattrick det. Näsberg ute, ja? Jaja. Joa.

Det er det som er så rart med Vålerenga og fotball generelt. Kamper som skal være grei skuring går som regel til helvete. Og innimellom vinner du i kamper du i utgangspunktet har tapt før du setter deg på flyet fra Oslo.

La det være sagt med en gang: Denne kampen kunne bikket begge veier. Og det er flaks når Sinyan header utenfor på åpen kasse på overtid. Og Molde hadde flere sjanser enn oss. Men jeg er uansett jævlig imponert over arbeidsmoralen til gutta i denne kampen. Og selv om det ikke alltid er nok, så hender det at det holder. Litt tur og har jobbing kommer du ofte langt med. Og en dose ferdigheter. Og ingenting bekrefter kjepphesten om marginer som vinnermålet. Et øyeblikks uoppmerksomhet fra midtstopper Gregersen, og Dønnum, som har vært på banen i 81 minutter blokker oppspillet, som går til Bjørdal som også har vært på i 81 minutter. Han setter fart og leverer den over til Dønnum igjen. Den første avslutningen er svak, men han løper opp returen og setter det som blir vinnermålet.

Jeg hadde absolutt NULL tro på at vi skulle snu dette når Haugen gjorde 2-1. Det var liksom bare skrevet i stjernene. Også kommer Oslo-gutta Ohi, Knudzon og Bolly på i tur og orden. Så liksom praten for meg om Oslo-gutta som ikke ble plukket opp av Vålerenga.. Fordi vi som kjent skal ha en stall på 200 spillere til enhver tid. Og Ulland Andersen, som scorer støtt og stadig.

Vel, ikke denne gangen. Denne gangen var det ENDELIG Vålerenga som stakk av med poenga. For som sagt før: Vålerenga under Fagermo har en mentalitet jeg knapt kan huske å ha sett. Vi er forutsigbare, og går ofte i fella fordi vi gjør det samme hele tida, men innstillinga er stort sett knall. Og vi gjør det med mange unge spillere på banen.

Spillerbørs

Kristoffer Klaesson 6 – Leser spillet som regel bra, kommer i posisjon og gjør flere bra redninger. Har ikke sjans på målene, hadde særlig en inngripen som kunne endt i baklengs.

Christian Borchgrevink 8 – Åpner ballet med tidlig scoring. Kombinerer mye med Dønnum og leverer en meget bra kamp defensivt.

Jonatan Tollås Nation 7 – Leverer assisten til Layouni, har stort sett kontroll bak der.

Brage Skaret 6 – Meget sterk debut i en vanskelig bortekamp. Ryker på en enorm krampe, og blir reddet av meget god sportsånd fra Erik Hestad. Solid debut av et kjempetalent av en stopper. Ut etter 69.

Sam Adekugbe 6 – Lykkes ikke så mye offensivt, men gjør en bra defensiv kamp.

Henrik Bjørdal 8 – Nesten BB. Jobber utrettelig, og gjør flere viktige inngripener tross tidlig gult. Leser at Dønnum blokker ballen på slutten og er med i angrepet som avgjør kampen. Kjempekamp.

Fredrik Oldrup Jensen 7 – Spiller en meget god kamp bortsett fra at han glipper i markeringen på en baklengs. Kriger og løper på midten, blir mye presset men løser ting stort sett bra. Klarer seg også greit som stopper når Skaret går ut.

Tobias Christensen 6 – Får mye spilletid av Fagermo, og spiller kanskje sin beste kamp hittil. Det er fortsatt noe forknytt over det, men glimter tidvis til.

Aron Dønnum 8 BB – Dønnum på godt og vondt, men mest godt. Blir forutsigbar i perioder da han skal kutte inn foran midtforsvaret til Molde, og mister mannen sin på scoring imot. Men: Han er involvert i alle målene. Han crosser fra dødlinja på første, legger corneren på andre, og presser frem den tredje scoringa. Energibunt. Lykkes ikke i alt, men lykkes i nok.

Vidar Örn Kjartansson 4 – Er god på mye av den samme jobben som Matti Vilhjalmsson gjorde, men scorer også like lite som han nå om dagen. Kommer til få fete sjanser, og er sjanseløs i hodeduellene. Hvis vi skal slå masse høye innlegg, hvorfor kvitta vi oss med Stokke? Ut etter 79.

Amor Layouni 6 – Ingen dominerende kamp, men sikkert veldig deilig å endelig få seg den scoringa. Fikk litt mer bakrom å løpe i i dag enn før, men kommer faktisk relativt sjelden forbi. Jobber dog bra for laget.

Innbyttere:

Felix Horn Myhre – 6 – Bra innhopp i posisjonen han vil til Brann for å spille.

Henrik Udahl – for kort tid.

Èn kommentar på “Molde – Vålerenga 2-3:

  • 28. mai 2021 i 08:08
    Permalink

    Strålende oppsummert, men syns nok Aperopet burde hatt ett bilde for hver av Aron Dønnums frisyrer!

    Svar

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *