Vålerenga – Sandefjord 3-1: 3 poeng…

Begge lagene har hatt et tøft program i det siste, og med en hard kamp i Molde sist og nå tung sommervarme i Oslo var dette et potensielt bananskall. Særlig når man ser hvordan vi har spilt mot lag vi “skal” slå. Heldigvis virker det som det blir lengre mellom hver gang de skjer nå. Og takk for det. Skal man være med i toppen må man vinne kamper på dårlige dager.

Sandefjord har vel egentlig kampen i første omgang og vi så fryktelig lite samspilte ut. Med litt uflaks kunne kampen vært ødelagt til pause. Men etter et innlegg fra Borch kommer Tollås flyvende inn med kraft og mening. Kapteinen viser hvor viktig han er, henger i lufta og scorer et meget viktig mål. Personlig klarte jeg aldri å skjønne linja til dommeren, men han viser god forståelse når Udahl blir tatt, Layouni lukter mål og scorer på fordelen. Jeg skremte halve nabolaget ved å rope på straffe, men er meget glad for at dommeren avventet.

Straffa som dømmes etter at Udahl holdes litt hadde vi klikka på om han dømte mot oss. Jeg har ingenting i mot å få straffer, men om det er nivået så vil vi også få veldig mange straffer i mot.

Så kan man velge: Er glasset halvfullt eller er det halvtomt?
Var dette nivået bra nok? Nei, men ja.

Det offensive spillet som ble vist i første omgang er ikke godt nok for å havne så høyt på tabellen som vi ønsker, men samtidig var det totalt sett bra nok til å ta tre poeng i dag. I en kamp som neppe mange kommer til å huske for noe som helst. Og tre poeng er tre poeng.

Spillerbørs:

Kristoffer Klaesson – 6 – Dyktig i feltet. Kan ikke lastes for målet imot og blir ikke satt på de helt store prøvene, men har kontroll på det som kommer utover målet. Litt pirk på noen utspill. Er med på å skaffe oss defensiv trygghet som smitter over på resten av laget.

Christian Borchgrevink – 6 – Slår innlegget som Tollås nikker i mål. Slår cornere dit det virker som at vi ønsker at de skal komme, selv om jeg kunne tenke meg litt variasjon på akkurat det. Sandefjord kommer til lite farlige ting på hans side. Kommer villig på overlapp selv om han ikke veldig ofte blir spilt fri av Dønnum.

Jonatan Tollås Nation – 7 BB – Kommer flyvende inn med kraft og autoritet når vi trenger det som mest. På det tidspunktet føltes det som om Sandefjord hadde kampen i sitt spor og at vi fort kunne tapt. Viktig scoring fra en viktig spiller. I forsvar har han kontroll på det som kommer.

Brage Skaret – 4 – Må dele skylda på målet med Sam. I første omgang har han feilpasningen som ender i stolpeskuddet fra Sandefjord. Brage får viktige minutter med Ivan ute med skade

Sam Adekugbe – 5 – Glipper på målet imot. Får ikke til noe produktivt fremover, men den ene gangen han blir satt på prøve i løpeduell viser han at han har god kontroll. Mangler noe kjemi på samarbeidet med Christensen og Layouni.

Tobias Christensen – 4 – Blir borte i store perioder. Blir løpende imellom ofte, men vil veldig mye. Forsøker å spille vegg med Layouni, men slår en svak pasning som forsvaret tilsynelatende har kontroll på, helt til Udahl stjeler ballen, blir tatt og Layouni scorer etter fordel.

Fredrik Oldrup Jensen – 5 – Har god kontroll på ankerrollen og forsøker ofte å finne alternativer fremover. Forsøker å være spillbar og åpen. Blir ikke satt på de helt store utfordringene. Har noen feilpass, men Sandefjord makter ikke å straffe oss på dem.

Henrik Bjørdal – 5 – En spiller som alltid gir alt. Går inn i dueller og er en virkelig lagspiller. Viser at avslutningsferdighetene ikke helt sitter i dag når han får skyte fra bra posisjon.

Aron Dønnum – 6 – Ut etter 74 minutter. Kan med fordel velge å passe ballen litt oftere, da han blir litt forutsigbar noen ganger. Spiller pasningen til Udahl som det blir blåst straffe på. Får meldinger om at han kommer til å bomme, venter ut keeper, scorer og hysjer tilbake.

Vidar Örn Kjartansson – 4 – Ut etter 34 minutter. Får en mulighet på hodet som kunne blitt farlig. Virker som han ligger et halvt sekund etter hele tiden nå. Må tidlig ut og blir sett med ispose på ankelen.

Amor Layouni – 5 – Ut etter 85 minutter. Vil mye og prøver ofte, blir ofte ikke det helt store ut av det i dag. Men når Udahl blir tatt er Amor på plass og setter ballen i åpent mål fra spiss vinkel. Mål i to kamper på rad kan gi selvtillit og hjelpe samspillet på venstresiden.

Innbyttere

Henrik Udahl – 6 – Inn etter 34 minutter. Vanskelig å mene at det ikke er velfortjente minutter når Kjartansson sliter med å finne formen. Jager bra og når Brice Wembangomo følger han opp blir tatt av keeper og skal ha straffe, men vi tar selvsagt fordel og mål i stedet. Skaffer oss en straffe som Dønnum setter. Billig straffe, men det er straffe det og.

Felix Horn Myhre – Inn etter 74 minutter. For kort tid.

Seedy Jatta – Inn etter 85 minutter. For kort tid.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *