Viking – Vålerenga 4-1: Tapt fokus, tapt kamp

Denne kampen så lovende ut for oss. Det bølger litt frem og tilbake, men vi forsvarer oss bra, Dønnum er i toppslag, og vi tar en deilig ledelse da Udahl får stå umarkert.

Deretter går ting galt. Borchgrevink slipper et dårlig tilbakespill til Klaesson som Berisha jager. Han jager alt, det vet alle. Dessverre var det åpenbart at han bestemte seg for å “ta et kort” på Klaesson ved å ta han akkurat nok til å ikke bli utvist. Han retter ut føttene, holder knottene unna, og feier ned vår målvakt og bare går vekk med største selvfølgelighet. Resten av kampen handlet om Veton Berisha. For Viking, for oss, for kommentatorene, for alle. Han styrte alt.

Det er noen få spillere som kan styre kamper på den måten. Martin Andresen gjorde det i gullsesongen i Brann. De jobber knallhardt, kjefter og smeller, og styrer også dommerne. Det var ikke dommer Tore Hansen som delte ut kort til Skaret når han ble holdt, det var Berisha. Berisha får også lov å gå en meter i offside og legge målgivende pasninger. Fordi han kan, fordi han har tatt kontrollen fra kampleder. Ufattelig svakt av Tore Hansen.

Dessverre mista gutta våre fokus. Om det var smellen fra Berisha som gjør at Klaesson kommer ut og bokser svakt, vites ikke. Kanskje han ikke klarte å hoppe høyt nok. Helst skulle han ikke gått ut i det heletatt. Det blir ampert, vi synker i kvalitet, og det blir bare kål, krangling og kort. Viking fikk kampen rett inn i sitt spor, og vi blir sittende igjen som en gjeng klovner som velter et bord med skolebrød på vei inn i garderoben.

Jeg ser sint jeg og. Underveis i kampen var jeg så sint at jeg hadde hodepine. Men det er egentlig Vålerengas egen feil. Som sagt her evinnelige mange ganger før: Marginer er ikke noe du får, det er noe du tilriver deg. Med massiv jobbing og en del svineri. Vi gikk rett i svinefella.

Ellers kan man jo også nevne Samuel Kari Fridjonsson. Når han kom til VIF fra Reading i 2016 ble han snakket om som et kjempetalent. Etter noen uker hørte jeg han hadde massive primadonnanykker. Det vi fikk se av han i VIF var en glimtvis god fotballspiller som sjelden presterte på A-laget, og var fornærmet over å måtte spille på rekruttlaget. Jeg har aldri sett en annen a-lagssspiller nekte å juble for scoring på Vålerenga 2. En latterlig primadonna vi på en eller annen utrolig måte klarte å selge til Bundesliga. Der ble han ikke gammel selvsagt, og han tok turen tilbake til Viking hvor han ble utleid.

At han velger å juble og hoverere på en så ekstrem måte så mange år senere, mot et helt annet trenerteam enn det han hadde i VIF, det sier egentlig alt man trenger å vite om den typen og hans karakter. Jeg har hundre ganger mer respekt for typer som Veton Berisha og Zlatko Tripic enn Samuel Kari Fridjonsson. En latterlig primadonna.

Spillerbørs:

Kristoffer Klaesson – 3 – Blir måkt ned av Berisha, og gjør en svær tabbe etter det. Lager en soft straffe, men det var kontakt. Var preget resten av kampen, og burde kanskje vært byttet ut, men det blir etterpåklokskap. Får sette det på læringskontoen. Trekkes opp til 3 for hoftesvingen på Berisha. Viser at han vil ta igjen.

Christian Borchgrevink – 5 – Slår det dårlige tilbakespillet som ender med enorme konsekvenser. Er positiv fremover, blokkerer noe skudd, og prøver å holde taket i kampen.

Ivan Näsberg – 5 – Spiller bra i første omgang, men klarer ikke holde ting sammen når laget går opp i liminga utover. Det er kanskje forståelig med en urutinert makker som etterhvert måtte ut.

Brage Skaret – 4 – Får en tung jobb mot Berisha i dag, blir tatt på fysikken flere ganger men viser også lovende takter i perioder. Må ut med krampe igjen.

Felix Horn Myhre – 6 – Felix er Vålerengas beste venstreback, og ville antagelig vært førstevalg om han ville spille der. Synd du heller vil være en middelmådig midtbanespiller på Brann, Felix. Du kan bli landslagsspiller på backen.

Tobias Christensen – 5 – Starter lovende, legger mange gode pasninger, er fysisk og påskrudd. Faller mer utenfor kampen i 2. omgang.

Fredrik Oldrup Jensen – 5 – Er også meget god i starten, og legger noen pasninger som viser hvorforfor han ofte blir mannsmarkert av motstandere. Blir tyngre etterhvert.

Henrik Bjørdal – 5 – Løpsvillig som alltid, legger igjen mange kilometer i dag. Er farlig frempå flere ganger, og gir jernet uansett.

Aron Dønnum – 6 BB – Klasse i første omgang, men ser ut til å miste litt fokus utover i 2. omgang. Herjer med venstrebacken til Viking. Fortsatt noe variabel, men når han har huet i vater er han på bra Europa-nivå. Redd han blir solgt i sommer, og han blir vanskelig å erstatte.

Henrik Udahl – 6 – Bevegelig, gjør en god pressjobb og flink til å snike seg rundt i feltet. Får seg en tidlig scoring, og burde nok scoret fler. Brenner bla en kjempesjanse. Positiv.

Amor Layouni – 3 – Nok en kamp hvor han får til ca ingenting. Merkelig.

Innbyttere

Osame Sahraoui – 5 – Inn etter 67 minutter, men da er laget allerede i oppløsning. Klarer ikke vente det.

Mathias Johnsrud Emilsen – Inn etter 82 minutter. For kort tid.

Seedy Jatta – Inn etter 82 minutter. For kort tid.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *