Hva nå, Raymond?

Byrådsleder Raymond Johansen. Foto: Oslo Kommune.

Klokka 17 holder Raymond Johansen pressekonferanse om gjenåpningsplanen for Oslo. Det kan bety alt fra 50 til 5.000 tilskuere i hjemmekampen vår mot Glimt på søndag.

Når Vålerengas kamp mot Odd sparkes i gang onsdag klokka 20, er det med 50 tilskuere på tribunen. Til sammenligning har Bodø/Glimt hatt like mange tilskuere på eliteseriekamp bare i 2021 som Vålerenga har hatt i sesongene 2020 og 2021. Til sammen!

Klokka 18 spiller nemlig Glimt sin femte hjemmekamp i Eliteserien for sesongen, alle med 600 tilskuere. De 3.000 som da har sett Glimt live i år er like mange som fikk se Vålerenga i hele 2020 (15 kamper á 200 tilskuere). Tar man med de tre hjemmekampene i 2021, er det 3.050 heldige sjeler som har sett Vålerenga fra tribuneplass de siste to sesongene.

Men går vi en lysere tid i møte?

Mandag presenterte regjeringen hva koronasertifikatet kan brukes på, og gledelig nok er fotballkamper blant disse. Regjeringen åpner opp for 5.000 tilskuere hvis samtlige kan vise fram det grønne koronasertifikatet på mobilen sin. Er du ikke vaksinert, holder det at du tester deg senest 24 timer før kampstart. Så vidt jeg forstår er det klubben selv som må arrangere testingen dagen før kampen, men dette har ikke klubben bekrefta. Det blir ikke anledning til hurtigtest samme dag.

Den økte tilskuerkapasiteten skjer nasjonalt når regjeringen setter i gang neste trinn i gjenåpningen. Det er forventa at det skjer på en pressekonferanse denne uka.

Men hva med Oslo?

Oslo har knapt hatt nasjonale tiltak det siste året. Her har vi hatt lokale, og mye strengere, tiltak enn hva man har sett i resten av landet. Klokka 17 i kveld går Raymond Johansen opp på talerstolen på Rådhuset for å fortelle om den videre gjenåpningsplanen for Oslo.

Dersom han sier at vi fra nå følger nasjonale smitteregler, kan det med andre ord åpnes for at 5.000 får sett Vålerenga fra tribuneplass på søndag. Kjenner vi derimot Raymond rett, vil han legge seg på hakket strengere enn regjeringen, og da kan det fortsette å bli sparsomt med tilskuere på Valle.

Så vi spør igjen: Hva nå, Raymond?

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *