Nitrist trekning for Vålerenga

Ghelmaco Arena i Gent. Foto: Gunther Vermulen / Wikimedia Commons

Det ble verst mulig trekning for Vålerenga i Conference League da Gent ble trukket som motstander.

Den første kampen spilles borte 22. juli, mens returoppgjøret går i Oslo 29. juli.

Vålerenga er useedet på grunn av null europacuperfaring de siste fem sesongene. Når vi nå møter det fjerde beste seeda laget vi kunne få i den andre kvalikrunden, er det sannsynlig at vi ikke øker poengfangsten spesielt.

Fordelen med å trekke Gent, og vi slår dem, er at vi blir seedet i den tredje kvalifiseringen. Dette fordi trekningen til Q3 skjer før kampene mot Gent spilles, så hvis vi vinner overtar vi Gents poeng i denne runden. Trekninga for den tredje runden skjer 19. juli, mens kampene spilles henholdsvis 5. og 12. august.

Med to kamper og rett ut for Vålerenga, er vi sikra 4,5 millioner kroner, men mye av dette forsvinner jo bare ved å reise til Belgia med charterfly som er kravet for UEFA.

Ta med at UEFA har nekta bortesupportere adgang på kampene i kvalifiseringen, er dette så trist som det kunne blitt.

MEN.

Kampene skal spilles. Vi slo Brügge hjemme, og tapte på straffer borte i 2005. Gent kom på sjuendeplass i Belgia, og er ikke verdens beste lag.

Her er hva vi skrev om Gent tidligere i dag:

Holder til i byen Gent nordvest i Belgia, rundt en time nordvest for Brussel og en time sørvest for Antwerpen. De spiller kampene sine på Ghelamco Arena som tar rundt 20.000 tilskuere. De er seedet på fjerdeplass med rolige 26.500 poeng (vi har 4.200). Gent endte på sjuendeplass i den belgiske toppserien, og vant playoffen foran tre andre lag som sikra dem en plass i denne turneringa. Europa-erfaring har de masse av også. 13 kamper i Champions League (4-1-8) og 80 kamper i Europa League (28-21-31)! I fjor spilte de i Champions League, men røyk ut i playoffen mot Dynamo Kiev. Dermed gikk de inn i gruppespillet i Europa League hvor de endte sist i en gruppe med 1899 Hoffenheim, Røde Stjerne og Slovan Liberec. Året før kom de til 32-delsfinalen i EL.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *