Vålerenga – Odd 1-1: Snytt og ødelagt av dommerstanden

Før kampen skal John Kitolano ha varslet til Eurosport at han skulle spille stygt i starten av kampen, for å vinne “kampen i kampen”. 20 minutter ut i kampen var Dønnum ferdig etter en svinetakling som er rødt ti av ti ganger. Men Svein Oddvar Moen velger å straffe forseelsen med gult – det samme man får om man feirer mål med å ta av seg drakta.

Det er noe eget med norske dommere. Ingen i verden er flinkere til å påse at ballen ligger død etter frispark, og at ballen ligger NØYAKTIG der den skal ligge. Er det cm avvik her, så må vi stanse alt og begynne på nytt selv om frisparket var en kort støttepasning.

Det dommerstanden IKKE er så flinke på, det er å beskytte helsen til spillerne. Det så vi på søndag, da Berisha fikk fripass til å gjøre som han ville og endte med å snu kampen for Viking. I dag skjedde det igjen, og denne gangen kostet det oss garantert poeng.

La meg være helt klar. Svein Oddvar Moen kostet Vålerenga to poeng i dag.

Tenk om NFF kunne brukt like mye tid og ressurser på kompetanseheving hos dommerne som de bruker på å sørge for at Norge gir sin velsignelse til en slaveri-VM i et shariadiktatur. Der utøves det press, det leies inn ekstern PR-ekspertise, det ringes og det trues. I enkelte kretser blir hvert bidige styremedlem i breddeklubber oppringt og mer eller mindre truet til å stille på tinget.

Ute på banen vet dommerne knapt hva de gjør. Det er helt krise. Og for andre gang på rad får en fyr som skulle vært utvist straffe mot oss. Mot Viking rota vi det til sjøl. Mot Odd blir vi snytt for straffespark, og Odd slipper unna med to røde kort på våre to mest kreative spillere.

Nå får vi bare krysse fingrene for at ikke Dønnum og Sahraoui er alvorlig skadet. Og Kitolano? Han ble kåret til banens beste av Odds offisielle kontoer i sosiale medier, og har fått en sympatisak om seg i Varden fordi han ble “hetset”. Eller buet på fordi han skulle vært utvist, som vi kaller det her i den virkelige verden.

Og på søndag kommer Bodø/Glimt…

Spillerbørs:

Kristoffer Klaesson – 6 – Tar høy risiko et par ganger når han får ballen i beina, men det går. Er også veldig obs på litt brå og skumle tilbakespill fra forsvaret. Bevegelig, bra i feltet.

Christian Borchgrevink – 6 – Sterkt delaktig når det er powerplay rundt Odd. Har et utmerket samarbeid med Dønnum, ble vanskeligere når Jatta kom inn. Bra kontroll defensivt.

Ivan Näsberg – 6 – Blir egentlig ikke testet så veldig. Har noen dueller mot Bakenga og kommer greit ut av det.

Fredrik Oldrup Jensen – 7 BB – Starter som midtstopper, og spiller meget bra. God kontroll bakover, samarbeidet med Ivan funker, hadde vel et sleivspark som Ivan ryddet opp i. Går høyt i banen og serverer pasninger. Etter 70 flyttes han opp i midtbanerollen sin og bidrar til å sette enda mer press på Odd

Felix Horn Myhre – 7 – Igjen Felix: Du kan være landslagsspiller på venstreback. Hvorfor vil du til Brann for å spille midtbane?

Henrik Bjørdal – 7 – Jobber utrettelig, vinner utrolig mange taklinger og gjør offensiven til Odd veldig vanskelig. Nær å bli BB i dag. Blir litt mye armer og bein i avgjørende øyeblikk i boksen.

Tobias Christensen – 6 – Hans beste kamp i VIF. Styrer midtbanen bra, går på en del fine raid fremover. Bra detaljer. Formpila peker oppover.

Osame Sahraoui – 4 – Langt igjen til formen. Klarer å dra seg fri innimellom, men stikkerne sitter ikke. Blir kvestet på slutten av kampen, håper det går bra.

Aron Dønnum – Fort kort tid – Blir sparket i ankelen etter få minutter uten at dommer ser det. Etter 25 er han ferdig etter en grisetakling.

Henrik Udahl – 5 – Scorer igjen, nok en gang tidlig. Blir nok snytt for ei straffe. Bevegelig og alltid skummel, men blir litt borte i perioder.

Amor Layouni – 3 – Iskald.

Innbyttere

Seedy Jatta – 3 – Inn etter 25 minutter, ut etter 70. Fikk det aldri til å stemme, og fikk heller ikke brukt farten sin spesielt godt. Blåser flere muligheter, og lager ei straffe.

Brage Skaret – 5 – Inn etter 70 minutter. Blir mer quarterback enn midtstopper på slutten der. Ikke testet veldig.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *