Stabæk – Vålerenga 0-2: Kryptonitten funka ikke

Vår bortestatistikk mot Stabæk er helt grusom. Fire seire på 24 forsøk før denne kampen. Og det lugget like mye som det pleier å gjøre. Nadderud er en av våre verste kryptonittbaner. Det kunne jo ikke gå?

La det være sagt med en gang. Her blir det ikke høye karakterer. Greit nok at gutta sikkert er slitne, men jeg tror ikke Stabæk har så mye å rotere på heller. Og hvis det skal være sånn nå at det å spille på gressbane er for tungt til å prestere, så er det bare å drite i alle tanker om Europa for all fremtid.

Vi har mye ball, triller mye ball, men det ender stort sett der. Det er for dødt, upresist, og energifattig. Bortsett fra sjansen til Bjørdal to minutter inn så hadde vi nesten ingenting å komme med i første omgang. Noe av det første som skjer i andre er at Sandberg blir utvist. Allikevel fortsette vi med det samme småspillet, og gjorde det forholdsvis greit for Stabæk å forsvare seg.

Jeg satt med en ubehagelig følelse om at når som helst så skulle de kontre inn 1-0. Det holdt på å skje ved en anledning også. Fremover skaper vi noen sjanser, men ikke i nærheten av nok. Så spiller Oldrup en perfekt dupper igjennom som Borchgrevink går på løp på. Stabæks urutinerte keeperdebutant er litt sent ute, og vipps så sitter den etter 86 minutter. Ikke ufortjent, men allikevel litt heldig føler jeg.

Stabæk forsøkte å sette oss under press på slutten, men i stedet blir det Sahraoui som drar av halve Bekkestua før han spiller ballen til Speedy Seedy som får sin første scoring i Eliteserien. Deilig.

Ikke direkte ufortjent, for Stabæk var ikke Barcelona de heller, men kvaliteten på denne matchen er sånn man forventer å se i fellesferien når det er 40 grader på banen.

Nå skal det bli deilig med en uke ferie, og da må gutta samle energien. For da er det Sarpsborg 08 hjemme – med 5000 på tribunen!

Spillerbørs:

Kristoffer Klaesson 5 – Solid kamp igjen. God kontroll i feltet, og serverer en nydelig dobbeltredning på det som antagelig ville være offside. Men med de dommerne er det bare å stoppe alt, for de kan vi ikke stole på.

Christian Dahle Borchgrevink 6 – Er med mye fremover, og tar det løpet på slutten med full kraft tross 86 minutter med løping opp og ned.

Jonatan Tollås Nation 5  – Ser ut til å ha grei kontroll defensivt, er en trussel på offensiv dødball.

Ivan Näsberg 5 – Ser ut til å ha grei kontroll, men må av til pause. Håper det ikke er alvorlig.

Sam Adekugbe 4 – Som vanlig opp og ned, mest ned synes jeg. Sliter med Edvardsen i hele første omgang, blir ikke satt på så mye prøver i 2.

Osame Sahraoui 6 – Jobber fortsatt med å finne formen, så ut som han haltet litt før pause. Får mer plass i 2. omgang, og serverer til slutt et dribleraid som er verdt inngangspenga aleine. Assist.

Fredrik Oldrup Jensen 6 – Sliter voldsomt i 1. omgang sammen med de andre. Spiller 2. omgang på stopperplass og løser det fint, og legger i tillegg en perfekt assist til Borchgrevink når alt håp så ut til å være ute.

Henrik Bjørdal 6 BB – På tide at han får en BB. Står bak omtrent alt vi hadde å komme med i 1. omgang. Skal gi oss ledelsen etter to minutter, ellers er det stort sett hans løp som er farlige. Har en skikkelig motor og holder det gående fra start til slutt.

Tobias Christensen 4 – Opp og ned igjen. Ubegripelig at han bare skyter rett i Stabæk-spilleren når han kan runde og sette den i åpent mål når Sandberg er på bærtur, men ble vel kanskje litt satt ut av at dommer ikke blåste. Legger et par farlige dødballer.

Henrik Udahl 4 – Får ikke til å så veldig mye i dag, men så er det ikke lett å være spiss når resten av laget ikke henger sammen bak.

Amor Layouni 4 – Nok en kamp han ikke er spesielt venn med ballen, men i 2. omgang kommer han til flere feite sjanser. Klarer dog ikke score. Ut 90.