Vålerenga – Sarpsborg 4-1: Nå er vi med

Ting svinger. Fra å bli pissa på av en gris i Stavanger til å bli rana av dommerstanden i flere kamper på rad, til en snubleseier på Bekkestua. Til å pisse på Sarpsborg 08 foran en syngende Østblokka en deilig sommerkveld. Plutselig er alt som det skal være igjen.

Hva er vi med i? Kampen om Europa. Glem seriemesterskapet. Poenget er å komme topp 3 eller ta cupen. Jeg vil se Enga spille i Europa. Hvert eneste år. Det bør være klubbens langsiktige mål. Kanskje vi slumper til å ta serien nå og da, men medalje hvert år? Ja takk.

I dag ante jeg litt uråd. Jeg har fortsatt traumer etter måten Sarpsborg pissa på oss i åpningskampen på nye stadion. Faktisk er dette første gang vi slår dem på Vålerenga Stadion. Det er faenmeg på tide. Der har Bohinen mye å rette på. Greit nok, Sarpsborg var seige i starten. Vi sleit med å finne ut av de, de forsvarte seg bra, og den naive angrepsfotballen Bohinen pleide å stå for er åpenbart skrinlagt.

Vi hadde ballen mest, og Sarpsborg var sjelden på farlige kontringer. Men det hendte – og derfor var det så ufattelig deilig OG viktig at vi gikk til pause med en ledelse. Udahl får tid og rom etter dårlig markering, da er det mål. Fyren er en naturlig goalgetter, ingen tvil om det.

2. omgang blir mer enveiskjøring. Deilig at gutta gunner på, og at man ikke slipper taket før det spruter blod ut av pulsåra på dem. Sarpsborg hadde svært lite å komme med i 2. omgang. Selv om de må score mål ble de spilt så lave at de knapt kom ut av egen banehalvdel. Og nok en gang var det Udahl som satte den, etter litt halvkålete forarbeid av Layouni. Derifra og ut var det lekestue mot et Sarpsborg som hang mer og mer etter og ble mer og mer frustrert.

Nedsaksingen av Bjørdal fra Nicolai Næss oser rødt, men nok en gang ble det kun gult for å kveste en Vålerenga-spiller. Typisk det.

Takk og lov kom vi fra denne kampen uten større skader, for nå er programmet tight: Godset borte, bøfla hjemme, Haugesund borte, rett ned til Belgia, så Lyn på Bislett, før vi møter Gent hjemme.

Da gjelder det å være fresh og fokusert, og gutta fikk klar melding fra tribunen. Bøfla og Lyn SKAL slås.

Spillerbørs:

Kristoffer Klaesson 6 – Har full kontroll, og blir vel aldri satt særlig på prøve etter det jeg kan huske. Rolig dag på jobb, men det starte rmed godt samarbeid med gutta bak, og godt feltarbeid.

Christian Dahle Borchgrevink 8 – Burde fått BB, men det er umulig å ignorere Udahl. Ser ut til å ha full kontroll defensivt, løper som en maratonløper, slår innlegg og.. også DET målet. Tøyens Cafu.

Jonatan Tollås Nation 7  – Full kontroll

Ivan Näsberg 7 – Full kontroll minus en raptus på slutten da alle så ut til å miste fokus. Fint mål da, hælspark og greier.

Sam Adekugbe 7 – Sam er best når han ikke blir altfor testet defensiv, men han tar det som kommer der også. God kamp.

Osame Sahraoui 7 – Blir bedre, men har fortsatt litt å gå på. Kommer til flere gode skuddmuligheter, men mangler det siste lille ekstra. Ut 73.

Fredrik Oldrup Jensen 7 – Full kontroll bakover, strør pasninger fremover. Liker de dupperne han legger inn bak motstanderens forsvar.

Henrik Bjørdal 8 – Potensiell BB som vanlig. Har vi noen gang signert en spiller som klikker mer perfekt rett inn i systemet? Takler, dytter, presser, løper, river, sliter. For en spiller, selve motoren i laget.

Tobias Christensen 7 – Viser bedre og bedre takter. Får tid og rom til å boltre seg på litt offensivt i dag, og kombinerer fint med Borch og de andre. Fine detaljer. Mye fotball i den gutten.

Henrik Udahl 8 BB – Matchinner med to scoringer. En klassisk målsnik inni 16 man må passe på hele tida. Den ene gangen du glipper i markeringa, da scorer han. Velfortjent i dag, grattis Henrik. Spilte antagelig den første kampen i karrieren med mer enn 200 tilskuere.

Amor Layouni 7 – Trives best med bakrom, og fikk en del av det i dag. Høyrebacken til Sarp ble svimmel etterhvert. Keitete med ballen, men er rask og får den stort sett med seg.

Innbyttere:

Odin Thiago Holm 7 – Får 25 minutter, og presenterer seg med å stjele ballen og dra en Ejuke-finte for å virkelig sette spikern i kista. Nydelig scoring for en gutt som har vært ute med skade på evigheter. Velkommen tilbake, Odin.

Seedy Jatta 5 – Greit innhopp, god erfaring!

Jacob Dicko Eng – For kort tid – Gratulerer med debut!

Mathias Emilsen – For kort tid

3 kommentars på “Vålerenga – Sarpsborg 4-1: Nå er vi med

 • 2. juli 2021 i 09:08
  Permalink

  Hvorfor nevner Aperopet noe om bokse kasting mor S08’s målmann. Den ble kastet av våre egne. Klanen reagerte, hurra.

  Svar
  • 2. juli 2021 i 09:10
   Permalink

   Mangler IKKE Aperopet, sorry

   Svar
   • 2. juli 2021 i 09:52
    Permalink

    Sannsynligvis har det noe med at Skog sto er stykke unna der kasting skjedde.

    Men jeg tror jeg snakker for hele redaksjonen når jeg sier at vi synes det er idioti.

    Svar

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *