“Hore-gate”- Fra brainfart til nasjonal omdømmesmell

På fotballkamper går det alle slags folk. Barn, voksne, familier, homser, transer, streite, punkere, rockere, rappere, brune, hvite, gule, røde, blå, og alt annet. Det hoies og ropes mye rart, noe morsomt, noe oppfinnsomt, noe dumt, og innimellom noe jævlig dust. Som regel drukner alt ut i levenet.

Men en søndag kl 20, i et stille øyeblikk på Valle, så høres man ganske godt. Kampen gikk sent på søndagskvelden, og kolliderte med herrelagets TV-sendte kamp fra Drammen. Dermed kan det tenkes at mange av de mest hardcore folka heller så den andre kampen.

Denne gangen var det en fjomp som skulle ha det artig med måten Trondheims-Ørn lot seg ta over av Rosenborg på. “Solgt seg som ei hore!” gjaller over stadion i det en Rosenborg-spiller avslutter et angrep. Senere kommer dette på Twitter fra en Rosenborg-spiller:

Ingen ble med på dette ropet. Det var én fyr, én gang. Det sies at han ble hysjet på, eller fikk beskjed om å klappe igjen eller noe i den dur. Det gjorde han da visstnok. Et annet rop som visstnok ble sunget var “Ørn i forkledning”. Det er jo litt artigere.

At Cesilie har hørt feil er egentlig uinteressant, det er “hore” som er problemet her. Å bruke “hore” som skjellsord er like 1995 som The Offspring. Det ordet burde egentlig blitt lagt igjen i 95 også. Men det hjelper ikke nå. Det hjelper ikke Vålerenga-familien, Klanen, eller noen.

Klikkmedia ELSKER dette. Negative følelser. Saker om sinne, sjikane, hets, raseri, drama. Lik og del.

Jeg er av den oppfatning av at “krenkesamfunnet” egentlig ikke eksisterer. Det er oppkonstruert av media, fordi det er det som gir klikk. Det som faktisk er reelt er kvinnehat, partnerdrap og den slags faenskap, og det er derfor det ordet er noe dritt å ytre, spesielt på en idrettsarena kvinner skal være i fokus og få drive med sitt. Det er hjernedødt rett og slett.

Men hvem må svare for det? Vålerenga. Og Klanen. Fordi media skiller ikke mellom enkeltpersoner med dårlig sosial intelligens, og medlemsorganisasjoner med flere tusen medlemmer. Nå skal alle få svi. Hele Vålerenga-familien.

Ballen ruller

Cesilie blir retweetet av en sportsjournalist med 70.000 følgere, og dermed blir dette en etablert sannhet. Vålerenga har gjort noe igjen, Klanen. Som vanlig. VG lager sak og bruker begrep som “grove fornærmelser” (i flertall) og at avsender var “supporterne” i flertall. TV 2 sier det kom fra “klansfeltet”. Dermed er Klanen skyldige.

NRK innleder saken slik :«Skyter som ei hore, skyter som ei hore, skyter som ei hore».

NSAs talsmann Gjert Moldestad, en fyr jeg personlig mener har et veldig bra verdisyn bortsett fra at han hater Vålerenga over alt på jord, er ute og offer seg.

Nettavisen, medie-Norges største misnøyepornoblad, går selvsagt lengst av alle:

Bilde

I tillegg avbilder de syngende Vålerenga-fans på forsiden av avisen, uten å opplyse at de ikke har noe med det å gjøre. Bildet er fra en annen kamp en annen gang. Er det i tråd med Vær varsom-plakaten? Dette er privatpersoner med jobb og familie og de kan identifiseres.

Nettavisen kjører et langt intervju med Erling Rostvaag hvor de blant annet spør om Klanens “retningslinjer for sang” akkurat som at vi har en egen kommunikasjonsavdeling for dette. Rostvaag forsøker å sette sangen inn i kontekst, og jeg mistenker at Cesilie ikke har fått servert hele det svaret når hun leverer “Det er enda sykere” når Nettavisen følger opp.

Jeg vet ikke helt hvor jeg vil med dette, annet enn å prøve å fortelle litt om hvordan det er å være en del av Vålerenga-familien, og bli truffet av noe slikt som dette. Cesilie Andreassen er sint med rette, jeg blir mer oppgitt over hvordan media rett og slett bare velger å trampe over masse folk som ikke aner noe om dette før de leser om det i avisen. Og kanskje ser seg selv avbildet på Nettavisen.

Alle fotballtribuner har enkelte åndsamøber som kan finne på å rope noe hjernedødt. Ikke fordi fotballfans er idioter, men fordi en fotballtribune er full av alle slags mennesker. Men i likhet med alle andre arenaer i samfunnet så er de en liten promille av øvrig befolkning, og som regel kommer de ikke til orde. Det må være lov å være oppgitt over at dette blir nasjonale nyheter i alle kanaler.

I skrivende stund har jeg fått meldinger fra flere venner og kjente som ikke følger med på fotball og som lurer på hva dette er for noe. Så må jeg svare for det. Omdømmeskaden er reell. Det vet disse journalistene, men de driter en lang marsj i det. Fordi de har gjort seg avhengige av en klikkbasert finansieringsmodell som betyr at kun følelser gir penger til mat på bordet.

Så da er det egentlig bare en vinner i denne saken. Klikkmedia, som allerede nå er på jakt etter nye ting å blåse opp.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *