Vålerenga – Lillestrøm 2-2: Blanda følelser

Bildemakeren vår har tatt, ferie så vi slenger inn dette finne bildet fra Eivind i stedet. Foto: Eivind Hauger / Flickr

Som regel blir man veldig glad når gutta utligner på slutten i en kamp man har sliti i. Og jubla gjorde vi. Men å være skuffa tross sen utligning sier egentlig det meste. Dette her skulle vært seier.

Før kampen var jeg mest redd for at LSK skulle være gris, slik de var for to år siden. At de ligger bakpå og kontrer vet vi, men innimellom så fremstår Vålerenga som litt softe, og med et dommerkorps som tillater det meste har det noen ganger føltes som åpen jaktsesong på Vålerenga-spillere.

I stedet kom det et annet Lillestrøm. Joa, de lå bakpå og kontra. Men de drøya også tiden, fra avspark. Dette er kanskje det feigste laget jeg har sett på Valle på flere år. Dette er sånn oppførsel vi vanligvis ser fra lag som FK Haugesund eller Sogndal hvis de tar en tidlig ledelse.

Og ledelse ble det selvsagt denne gangen også. Vi står høyt og triller ball, og skaper målsjanser, men får ikke ballen inn. LSK kontrer, og scorer. Kontrer og scorer. Tidenes mest ufortjente 2-0 ledelse til pause, kanskje. Men det er vi som gjør feil. Det er vanskelig å være forsvarsspiller og stå høyt og hele tida passe på han som lurer på kanten av offside. Man kan si det var forsvaret som kosta oss, men vi burde uansett scora mer. Mye mer.

I 2. omgang kommer Dønnum inn, og uten han hadde vi nok ikke klart å snu dette. Han snur kampen med kreativitet og pasninger som er helt enorme. I en kamp han begynner på benken fordi han antagelig ikke er helt frisk enda. Det sier mye om den gutten at han spiller med hjertet utenpå drakta og bidrar, selv om han vet at han kan bli millinær om få dager om han ikke blir skada igjen. For dette kan være siste gang vi ser Aron på en stund. Det så i alle fall sånn ut etter kampen, og det er trist. Men dersom han reiser nå, så kan vi i det minste begynne å glede oss til han kommer tilbake igjen etter gode år i utlandet.

Spillerbørs:

Kristoffer Klaesson – 5 – Vanskelig å vurdere, men han blir vel mer eller mindre uthengt av eget forsvar.

Christian Borchgrevink – 2 – Sliter noe defensivt, bommer på takling som blir foranledningen til 1-0. Legger ned utrolig mange kilometer opp og ned på høyrekanten, imponerende stamina.

Jonatan Tollås Nation – 3 – Er ute og skal årne opp på 1-0, men blir lurt av LSK-spilleren, og da er de i overtall foran mål.

Ivan Näsberg – 3  – Blir fanget mellom to angripere på 1-0. Muligens Ivan som opphever offsiden på 2-0.

Sam Adekugbe – 4 – Blir i likhet med Ivan fanget mellom to angripere på 1-0. Jeg er ikke kompetent nok til å vite hvordan de kunne løst det, men Sam skal neppe slippe han borterste som ender med å score.

Osame Sahraoui – 6 – Kvikk og rask. Spesielt etter pause når vi ruller over dem er han delaktig i veldig mye. Utsøkt assist til Dønnum på 1-2. Gir seg aldri og spiller opp mot BB.

Fredrik Oldrup Jensen – 6 – Er også sterkt delaktig i det offensive. Avskjærer mange kontringsforsøk fra LSK og bidrar til at vi holder trykket oppe i lange perioder. Fremsto som en slags quarterback.

Henrik Bjørdal – 5 – Er høyt og lavt som vanlig, men mangler litt på sluttproduktet i dag.

Tobias Christensen – 5 – Synes han er positiv før pause, kombinerer fint med Borchgrevink og de andre flere ganger. Mangler litt på sluttproduktet, bare. Blir brutalt ofret til pause, men måtte gi vei for Dønnum. Ut 45.

Henrik Udahl – 6 – Misbruker noen muligheter, men får en fin stikker fra Dønnum, og setter den på slutten. Kald avslutning, redder poeng.

Amor Layouni – 2 – Nok en kamp hvor han knapt får til noen ting som helst. Har noen innlegg som blir farlige, men stort sett virker han ganske grei å kontrollere. Ut etter 74.

Innbyttere

Aron Dønnum – 8 BB – Kommer inn etter pause og gir oss ny energi og tro. Åpner LSK flere ganger, og samarbeidet med Sahraoui og de andre sitter som støpt. Ett mål, en assist. Fabelaktig.

Odin Thiago Holm – 5 – Inn etter 74 minutter. Synes han tilfører kreativitet på venstresiden.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.