Haugesund – Vålerenga 3-1: Verste på lenge

En ting er i alle fall sikkert: Gent, som slo den franske seriemesteren i generalprøven sin i helga, er neppe særlig bekymra etter å ha sett den forestillingen her.

Det nytter ikke å bare si at det er tungt på grunn av gress. Når du produserer null målsjanser mot Haugesund over 90-minutter, og responderer på å ta ledelsen på ei billig straffe med å la dem kontre inn to mål når vi selv har offensiv dødball.. Da er det ikke underlaget som er problemet, det er mentaliteten. Fagermo var også klar på at dette var spillerne selv. Men vi kan ikke frikjenne trenerne helt heller.

Nå begynner vi kanskje å se begrensningene til Fagermo. Eller stahet er det kanskje. Plan A. Funker ikke plan a? Bytt inn noen unggutter. Fortsatt plan a. Vi skaper INGEN målsjanser på 90 minutter. INGEN. Finnes det ingen andre posisjoner Layuni kan spille i, med tanke på at han ikke fungerer på vingen der? Vi har henta inn en kontringsspiller til et lag som spiller motstanderne lave.

For oss som så kampen på TV, så var det ca så irriterende det pleier å være når vi møter Haugesund borte: En Eurosport-kommentator som ellers er Haugesund-supporter med egen podcast om klubben, som ikke vet navnet på Vålerengas kaptein. Men han vet hva Grindhaug har på brødskiva i lunsjen, og hvem som er bestefaren til høyrebackens onkel. En fullstendig respektløs stadionspeaker som hyler og skriker som en idiot. Velde som ser ut som Ronaldinho, slik han pleier å gjøre mot oss. Og tap, selvsagt. Vi har kun vunnet to ganger i Haugesund. Noen gang.

Spillerbørs:

Kristoffer Klaesson – 3 – Blir nok en gang hengt ut av laget foran seg, men har i tillegg flere høyrisiko-inngripener.

Christian Borchgrevink – 3 – Sliter defensivt igjen, og kommer aldri til sin rett offensivt her selv om Dønnum var på banen.

Jonatan Tollås Nation – 3 – Stopperne har stort sett grei kontroll bortsett fra i perioden det er full hjerneblødning, men da er det like fullt de andre gutta som har ansvaret.

Ivan Näsberg – 3  – Samme som Tollås. Ut etter 71 for å gi plass til offensive krefter.

Sam Adekugbe – 2 – Kanskje hans verste kamp. Blir regelrett dyttet inn i eget mål på corneren til Velde, skulle muligens ha hatt frispark men blir tatt på fysikken. Roter ballen utover sidelinja, slår dårlige innlegg. Drar på seg et idiotisk gult kort på toppen.

Osame Sahraoui – 4 – Står bak det lille av kreativitet vi fikk fra midtbanen i dag, men det er grenser for hvor mange spillere han klarer å dra av.

Fredrik Oldrup Jensen – 3 – Må innrømme at det er veldig vanskelig å vurdere han. Synes vi hadde forbløffende lite kontroll på midtbanen, også i 1. omgang. Var usynlig store deler av kampen for min del.

Henrik Bjørdal – 3 – Løper mye i kjent stil, men klarer ikke ta tak i kampen.

Aron Dønnum – 4 BB – Står bak flere gode initiativer, setter ei straffe sikkert. Kanskje litt dumt å hotdogge så mye etter målet når det renner inn i andre enden like etter. Dønnum på godt og vondt. Hans siste kamp i denne omgang? BB mest i mangel av andre. Ut etter 79.

Henrik Udahl – 3 – Hadde vel aldri ballen?

Amor Layouni – 2 – God til å løpe rett fram uten ball. Amor er en kontringsspiller, vi spiller ikke på kontringer. Hvorfor hentet vi ikke Velde i stedet? Ut etter 71.

Innbyttere

Tobias Christensen – 3  – Klarer ikke få til noe særlig

Odin Thiago Holm – 3 – Samme som over.

Seedy Jatta – For kort tid

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *