Dette er bøflene fra Gent

På torsdag spilles andre kvalifiseringsrunde i UEFA Conference League med Gent på motsatt banehalvdel. Her er det vi har klart å finne av verdifull informasjon før kampen.

Om du av en eller annen grunn ikke har noen følelser om Gent, kan vi fortelle at klengenavnet deres er bøflene. Sånn, da burde det vært gjort.

Klubben holder til i byen Gent nordvest i Belgia, rundt en time nordvest for Brussel og en time sørvest for Antwerpen. De spiller kampene sine på Ghelamco Arena som tar rundt 20.000 tilskuere. Det er åpent billettsalg til denne kampen, så lite tyder på at det blir utsolgt. Merk: Bortesupportere har ingen adgang i henhold til UEFAs regelverk, men hvis man i teorien kjøpe billett, oppgi en fiktiv svensk gateadresse i registreringen, og velge felt 325 rad 1, så… vel.

Fans

De kaller seg som nevnt for bøfler og har supportergrupperinger som Forza Buffalo og The American Buffalo. Noe mer orker vi ikke google dem.

Sesongen så langt

Sesongstarter først på søndag, da borte mot Sint-Truidense. Har spilt treningskamper siden midten av juni, men vanskelig å mene noe om disse kampene. Vant 1-0 borte over franske Lille sist, spilte 3-3 mot nederlandske Sparta Rotterdam og tapte 3-0 for Utrecht før det.

Dagens spillere

Lagets store stjerne er utvilsomt spissen Roman Jaremtsjuk. Han spilte fem kamper i EM for Ukraina denne sommeren og scora to ganger; mot Nederland og Nord-Makedonia. Han spilte hele kampen da de gule og blå tapte 4-0 for England i semifinalen. På 152 kamper for Gent har han putta 61 mål og har 18 målgivende. En spiller det kan være greit å være oppmerksom på, med andre ord.

Laget har også henta inn flere spillere i sommer som alle er spilleklare til denne kampen. Midtstopper Joseph Okumu ble henta fra Elfsborg for 3,5 millioner euro, spissen Gianni Bruno kom fra Zulte Waregem for 2 millioner euro, den danske midtbanespilleren Andrew Hjulsager kom fra Oostende for 1,8 millioner euro, mens spissen Yakoun Bayo ble henta fra Celtic for 1,6 millioner euro.

I det hele tatt har Gent hele åtte afrikanere i klubben. En nordmann har de også i troppen, nemlig Andreas Hanche-Olsen som ble henta fra Stabæk.

Laget ledes av 57 år gamle Hein Vanhaezebrouck. Han har kun vært trener for belgiske klubblag, og kom til Gent for andre gang i karrieren i desember 2020. 15 seire på 30 kamper er fasiten så langt. Da han var i klubben første gang, i perioden 2014 til 2017, vant han 82 av 168 kamper. Poengsnittet for begge perioder er begge 1,73. Stabil er han i alle fall.

Gent i Europa

De er seedet på fjerdeplass i denne runden med rolige 26.500 poeng (vi har 4.200). Gent endte på sjuendeplass i den belgiske toppserien sist sesong, og vant playoffen foran tre andre lag som sikra dem en plass i denne turneringa. Europa-erfaring har de masse av også. 13 kamper i Champions League (4-1-8) og 100 (!) kamper i Europa League (34-27-39).

I fjor spilte de i Champions League, men røyk ut i playoffen mot Dynamo Kiev. Dermed gikk de inn i gruppespillet i Europa League hvor de endte sist i en gruppe med 1899 Hoffenheim, Røde Stjerne og Slovan Liberec. Året før kom de til 32-delsfinalen i EL.

At de regner med å gå videre er ganske opplagt på saken om mandagens trekning av 3. kvalifiseringsrunde. Der skriver klubben på sin offisielle nettside at de skal møte vinnerne av RFS fra Latvia og Puskás Akadémia fra Ungarn i neste runde. Vel, dere må slå Vålerenga først.

Saken fortsetter under grafikken.

Litt tidlig, eller?

Odds:

Ifølge Oddschecker ligger oddsen hos utenlandske bookmakere på rundt: 1,50 – 3,80 – 6,00. Norsk Tipping har ikke lagt ut sin odds ennå.

Kamptidspunkt og TV

Kampen spilles, ifølge Gents hjemmeside, klokka 20.30. Både Direktesport og VG+ sender kampen direkte på sine respektive plattformer. Selv om man nå har kunne lest hvor den sendes, er det klassisk 2021 at folk spør når den spilles. Har du lest dette vil du nok humre litt når noen spør.

Fakta om Gent:

Stiftet: 1864 som gymnastikkforening, 1900 som fotballklubb.

Hjemby: Gent i Belgia

Logo: Blå indianerhøvding (!)

Hjemmebane: Ghelamco Arena (20.000 kapasitet)

Draktfarger:

 • Hjemme: Blå/blå/blå
 • Borte: Hvit/marineblå/marineblå
 • Tredjedrakt: Gul/gul/gul

Meritter:

 • Seriemester (1): 2014-15.
 • Andreplass (3): 1954-55, 2009-10, 2019-20.
 • Cupgull (3): 1963-64, 1983-84, 2009-10.
 • UEFA Intertoto andreplasser (2): 2006, 2007.
 • Europacupkamper:
 • Champions League: 16 (5-1-10)
 • UEFA-cup/Europa League: 100 (34-27-39)
 • Cupvinnercup: 4 (1-1-2)
 • Totalt: 120 kamper

Èn kommentar på “Dette er bøflene fra Gent

 • 21. juli 2021 i 19:37
  Permalink

  1-3 mot Haugesund, men alt r mulig. En uavgjort ville se bra ut mtp returen

  Svar

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *