Gent – Vålerenga: 4 – 0 Naivt

Mangel på erfaring på spill i Europa kom brutalt frem i dag. Naivt småspill, feilpassninger og ett forsvarspill som tidvis var helt ute å kjøre. Dette er ting som må lukes vekk hvis vi vil spille kamper i Europa, ihvertfall lengre enn første kvalifiseringsrunde. Når vi i tillegg ikke skaper en eneste målsjanse, så blir det tynt. Og med spillere på vei ut, så må det forsterkes. Ihvertfall om vi vil spille i Europa også i 2022. Det ser alle som er glade i Vålerenga og det ser også Fagermo, men har vi økonomi til å hente på den hylla som gjør at vi blir gode nok?

Etter denne kampen så sitter jeg igjen med mange spørsmål og få svar.

 • Hvorfor starter Jatta fremfor Urdahl?
  Uansett hvorfor, så må vi jo da utnytte Jattas kvaliteter. Spill han igjennom, la han bruke farta. Istedet så får han høye baller pakket inn av to forsvarspillere eller ser ikke ballen.
 • Hvorfor spiller vi ikke Layouni igjennom? Ikke bare i dag, men noensinne.
  Hvis vi ikke skal bruke farta til Layouni, så kan vi likegodt bruke en annen spiller. Amour Layouni er sikkert veldig god på trening og sikkert en veldig hyggelig fyr og sånt, men det må være lov å si at han ikke akkurat har slått til så langt. Han ble presentert som en spiller vi hadde scoutet lenge og hadde ønsket oss lenge, hvordan er det da mulig å få så lite ut av han?

Uansett, neste kamp må brukes til å lære. Vi vil spille i Europa, helst hvert år. Da må vi ta lærdom av disse kampene og luke vekk dette naive spillet. Også er det litt vanskelig å vinne kamper, når vi ikke har ett eneste skudd i løpet av hele kampen.

Kudos til de av våre fans som tok turen ned denne uka. De fikk ikke akkurat se spill som varmet et Vålerenga hjerte, men om ikke annet så har Belgia mye godt øl og by på.

Spillerbørs:

Kristoffer Klaesson – 3 – Opptrer uryddig og skaper usikkerhet flere ganger. På 1-0 målet må han dele skyld med Ivan, KK feilberegner og er ute av posisjon når headinga kommer. Opptrer som resten av laget fryktelig naivt til tider.

Christian Borchgrevink – 4 – Litt uheldig defensivt i dag, fordi vi ofte mistet ball på vei fremover og han dermed havnet i ubalanse. Blir lurt på straffesituasjonen.

Jonatan Tollås Nation – 3 – Har grei kontroll, løper opp en Gentspiller på vei igjennom og bruker akkurat nok armer til å stoppe han uten å lage straffe. Er han som gir bort ballen som leder til 2-0. Aldri offside.

Ivan Näsberg – 4 – Mister mannen på 1-0 og står sammen med 7 andre spillere å ser på at Gent setter 2-0, fremfor å spille til dommeren blåser. Er likevel blant våre bedre spillere i dag.

Sam Adekugbe – 3 – Ut etter 74 min. Ved flere anledninger så lusker han tilbake i forsvar og er da den som gjør at andre spillere må ta over hans mann. Var han som skulle vært oppi mann ved 3-0. Men da var han ute av posisjon, igjen.

Fredrik Oldrup Jensen – 4 – Mye involvert defensivt, klarer aldri å påvirke kampen offensivt. Er den som “handser” når dommeren gir bort en gave av et straffespark.

Henrik Bjørdal – 4 BB – Løper mye og har viktige brudd og taklinger. Prøver å sette opp spillere på de få halvsjansene vi har, men det blir ikke noe ut av det.

Osame Sarraoui – 2 – Meldte før kampen at Gent nok måtte sette 3-4 mann for å stoppe han da gresset var så bra å spille på. Fikk vel en leksjon i at man har litt mindre tid og litt mindre rom enn i Eliteserien. Fikk veldig lite til, som resten av laget.

Tobias Christensen – 3 – Ut etter 46 min. Anonym i den omgangen han fikk. Burde fått flere baller å jobbe med, men vanskelig når vi havner så mye bakpå.

Seedy Jatta – 3 – Ut etter 74 min. Usikker hvorfor Jatta startet i dag. Er Udahl småskadet eller skulle vi utfordre med fart i bakrommet. Hvis det siste var planen, så feilet vi totalt. Får utrolig lite å jobbe med, vanskelig dag på jobb, ikke bare hans feil.

Amor Layouni – 2 – Ut etter 90 min. Layouni var krise i dag. Feilpassninger, feilvurderinger og ble totalt avkledd når han forsøkte å utfordre forbi. Når det er sagt, så setter vi han heller ikke opp slik at han kan bruke farta. Enten må vi bruke han riktig eller så må vi bruke en annen.

Innbyttere
Odin Thiago Holm – 4 – Inn etter 46 minutter. Forsøker seg litt, men er litt uheldig med touchen i de avgjørende situasjonene.

Henrik Udahl – Inn etter 74 min. For kort tid.

Oskar Aron Opsahl – Inn etter 74 min. For kort tid.

Mathias Emilsen – Inn etter 90 min. For kort tid.

Èn kommentar på “Gent – Vålerenga: 4 – 0 Naivt

 • 23. juli 2021 i 09:00
  Permalink

  Helt ute av form, kollektiv svikt dessverre. Mener andre målet burde vært annullert da det står en spiller rett foran Kristoffer. Men Vålerenga ble rett og slett utspilt.

  Svar

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *