Vålerenga – Viking 1-1: Fryktelig skuffende

Det så så lovende ut. Osame med en nydelig ball inn i bakrommet, og et perfekt timet løp og iskald avslutning av Kjartansson. Ørnen er tilbake. Nå blir det moro.

Men så blir det liksom med det. Vi har en del fine angrep på venstrekanten med Osame, på høyre fortsetter Layouni i det sporet han har vært i, et blindspor. Etter pause er det Christensen som forsøker seg, med marginalt mer hell, men det blir langt fra nok.

Jeg synes kampen ble rotete, og jeg registrerte at flere av mine sidemenn synes det var fryktelig urettferdig at Viking utlignet. “Vi burde vunnet 3-0”. Jeg er ikke så sikker. Bittert? Ja. Men hvor var midtbanen vår? De var delaktige i det offensive spillet, spesielt Bjørdal, men vi blir jo rullet over når Viking angriper gang på gang. Det var kun bra organisert og oppofrende forsvarsspill pluss en meget god Haug som redda oss sånn sett. Mens vi sløste med sjansene fremover gjorde Viking det samme. Det var et par perioder i 2. omgang der vi nesten ikke klarer å spille oss ut av egen 16-meter. Andre perioder hadde vi presset. Men det vi trodde skulle bli en herlig hjemmeseier endte med neglebiting og skuffelse.

Hvor mange ganger testet vi Vikings keeper sånn egentlig? Vi har 1-0 lenge og klarer ikke punktere kampen mot et redusert Viking uten Berisha. Ok, kanskje annuleringen vår er feil. Men allikevel.

Hadde Berisha spilt så hadde vi tapt, det er jeg ganske sikker på. Jeg er fortsatt sint etter hvordan han pissa på alt og alle i Stavanger sist.

Men punktere kampen klarer vi ikke, så da må det jo skje at utligningen kommer. Viking dobler på kanten mot Borchgrevink da Christensen er langt etter. Dermed må Oldrup velge hvem han skal ekke, og han går ut og dekker Tripic, mens Viking får en fyr umarkert midt i boksen da Tollås ikke støter mot han.

Det var Vålerengas 8. uavgjort denne sesongen.

Spillerbørs:

Kjetil Haug – 8 BB – Gjør flere store redninger, god i feltarbeidet, gjør en mer eller mindre feilfri kamp. Kan ikke lastes for målet.

Christian Borchgrevink – 7 – Solid defensivt, og er også med offensivt. Tilbake i sitt vante slag. Kunne kanskje vært litt tettere på spilleren som slår innlegget på slutten der.

Jonatan Tollås Nation – 6 – Spiller stort sett en veldig god forsvarskamp, men er nær å lage straffe. På baklengsmålet ser han ut til å bli liggende dypt for å avskjære evt tversoverpass, mens Oldrup må ut for å dekke Tripic. Burde nok ha rukket å komme nærmere målscorer.

Ivan Näsberg – 7 – Vinner nesten alt av dueller, også når de dobler mot han. Spiller nesten opp mot åttern. Kom igjen ‘a Ivan, skriv ny kontrakt. Plis.

Leonard Zuta – 6 – Også resolutt bakover. Samarbeidet med resten av backrekka og keeper funker bra. Laget vel ett frispark i farlig posisjon, og er nok ikke like offensiv som Borch. Men det er deilig å ha en defensivt solid venstreback.

Fredrik Oldrup Jensen – 3 – Bidrar greit i det oppbyggende spillet, men ser ikke ut til å klare å demme opp defensivt. Mulig det har sammenheng med at Odin foran han ikke bidro særlig, men det ble ikke bedre når Christensen kom innpå. På baklengsmålet trekker han ut for å dekke området Christensen burde vært i.

Henrik Bjørdal – 6 – Gjør det han pleier å gjøre. Løper, takler, går i dueller, vinner ballen. Men han blir sørgelig alene i den kampen der inne. Bidrar positivt offensivt.

Odin Thiago Holm – 4 – Ingen stor kamp av Odin. Bidrar greit offensivt, og han er morsom å se på med ballen i beina. Men må ha mye av ansvaret for at vi blir kontra på så mye som vi gjør. Ut etter 63 for å gi plass til mer rutine i Thomsen.

Amor Layouni – 1 – Får dessverre ikke til noen ting igjen. Kan ikke huske å ha sett en eneste positiv inngripen. Står i fare for å få sitt andre gule og må ut til pause.

Vidar Örn Kjartansson – 6 – Scorer et nydelig mål etter ti minutter, og da tenker man at ketchup-effekten kommer. Men det blir dessverre med det. Er farlig frempå flere ganger, men ser ut til å bli sliten etterhvert. Ut etter 63.

Osame Sahraoui – 6 – På en måte tenker jeg at han bør få BB og høyere karakter. Og hans målgivende pasning var strålende. Men ellers uteblir det særlig sluttprodukt, dessverre. Osame er fantastisk å se på. Den dagen sluttproduktet sitter går han for 30 mill.

Innbyttere:

Tobias Christensen – 3 – Skal ha en god dose skyld for baklengsmålet, er på etterskudd når Viking dobler mot oss på vår høyrekant. Oldrup må trekke ut for å dekke Tripic, mens ingen plukker opp den ledige mannen i midten. Ikke særlig god bidragsyter fremover, dessverre.

Nicolaj Thomsen – 4 – Inn etter 63 min, hadde håpet han kunne tatt mer tak i midtbanen enn det han gjorde. Bidrar greit offensivt.

Seedy Jatta – 3 – Inn etter 63 min. Får dessverre ikke til noe særlig.

Èn kommentar på “Vålerenga – Viking 1-1: Fryktelig skuffende

 • 23. august 2021 i 18:29
  Permalink

  Meget god oppsummering av både prestasjon og enkeltspillere. Dette med å gi tillit til reservekeeper når 1.keeper blir borte er vel en Fagermo-spesialitet. Ser ut som har fått til det i Enga og.

  Det derimot ingen trener kommer utenom, selv på høyeste nivå, er bomsigneringer. Og det virker som Layouni er en slik. Fotball er et lagspill, og Layouni fremstår frikoblet, og ikke på noen god måte.

  Men pasningen fra Sahraoui kommer nok til å havne i hans “youtube-klipp” når agenter skal promotere han får utenlandske klubber (forhåpentligvis mens han er under en langtidskontrakt med Enga). For alt hva Sahraoui før han mottar ballen til den meget utsøkte pasningen er klasse langt over norsk liga

  Siden Oldrup Jensen virker noe utenfor, så kunne det være en ide å sette opp Ivan som DM og Skaret inn som stopper

  Svar

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *