Vålerenga – Molde 1-1: Betaversjonen av VAR?

Noen kan godt prøve å forklare meg hvordan dette er ca den samme gjengen som ble fullstendig rundspilt i Sandefjord for en uke siden.

Allerede etter fem minutter hadde vi skapt mer enn vi gjorde etter 90 mot Sandefjord. Et langt mer positivt og vel, tilstedeværende Vålerenga-lag denne gang hadde mer banespill enn Molde sett over ett. Henrik Bjørdal var fabelaktig, spilte kanskje en av sine aller beste kamper for oss. Sterkt delaktig både defensivt og offensivt. Nede og henter ball, klarerer, vinner headinger, skjærer av pasninger, presser høyt, ut og er med på kant, løp inn i boks, han gjorde alt rett og slett, og lyktes med det aller meste.

Det er også han som plutselig er ute på kant og drar seg forbi Brynhildsen og blir felt. Selv etter Bjørdal bokstavelig talt står med skoen sin i hånda så skal de krangle og diskutere, noe de mer eller mindre gjorde fra start.

Og kanskje det var derfor de fikk betalt for klaginga. Rett før pause feller Martin Ellingsen seg selv med Ivan løpende hakk i hæl. Dommer mener det er felling, men mener også av en eller annen grunn at den er utenfor. Jeg tenker det viser at dommer egentlig ikke vet han bare tror det er noe.

Uansett får Molde-gjengen betalt for å jobbe på dommerne, akkurat som Rosenborg gjør det. Ulland Andersen peker på storskjermen, noe han får gult kort for. Frisparket skal tas, også plutselig kaller linjemann hoveddommer til seg. En kort prat senere så blåses det plutselig straffespark.

Noen har sett på skjermen at det skjedde innafor, og katastrofen er fullkommen. Og før du roper på VAR, husk at det er disse dåsemiklene som skal bruke det verktøyet. Det kan sikkert forsvares med at det kan se ut som om det er kontakt med Ivan fra visse vinkler, men fakta er at Ellingsen faller som en potetsekk og retter umiddelbart oppmerksomheten mot linjedommer. Han vil ha straffe, og når han ikke får det så fakes det så mye raseri i Molde-leieren at det er helt latterlig. Også får de det som de vil.

Etter straffa er lagt, så skal det selvsagt jubles, hånes og hyttes med nevene mot publikum. Greit nok mot ståtribunen hvor det kommer mye meldinger, det er standard for Molde, men denne gang skal det rundes opp halve hovedtribunen også. Bare sånn for å være skikkelig, skikkelig tøffe.

Til slutt står visstnok spillerne og hevder til media at straffa er klar selv etter å ha sett bilder. Det blir jo ikke mer Molde enn det.

For en del år siden var jeg på G16 cupfinale mellom Vålerenga og Molde, og selv da fløy spillerne til Molde og hysjet og tøffet seg mot Vålerenga-publikummet når de scoret. Det er åpenbart noe de lærer veldig tidlig der oppe: Fullstendig usportslig rasshøl på alle nivåer.

De neste minuttene er vi ikke helt oppi dem, og de farlige distanseskytterne til Molde treffer stolpa to ganger.

I andre omgang er det mye Vålerenga synes jeg med Vålerenga-øyne, og vi burde scoret 1-2 til, mens Molde var farlige på kontringer. Noen ganger veldig farlige. Jeg satt med følelsen av at dette kom drittgjengen til å stjele på slutten, men takk og pris fikk vi i alle fall poeng mot en potensiell seriemester.

Hvorfor kan vi ikke spille sånn hver gang?

Spillerbørs:

Kjetil Haug 8  – Blir satt på flere ekle prøver når Molde kontrer. Skal vi tro VGlive så hadde de seks avslutninger på mål. Våkent med når backene bruker han til å spille av press. Gjør vel nok en feilfri kamp, og er kandidat til BB. 1.keeper.

Christian Dahle Borchgrevink 7 – Holder unna defensivt, stort sett bra kontroll. Samspillet med midtstopperne sitter. Litt å gå på offensivt?

Jonatan Tollås Nation 7 – Tilbake på bra nivå. Vinner mye dueller og har bra kontroll.

Ivan Näsberg 7 – Vår bestemann i forsvaret, blokkerer skudd og klarerer stort sett bra. Kunne kanskje holdt litt mer avstand til Ellingsen, men det er lett å si i ettertid.

Leonard Zuta 7 – Fra katastrofe i Sandefjord til bra kamp hvor han setter i gang Lyaouni, kommer på overlapp, og er duellsterk.

Henrik Bjørdal 9 BB – Må dra frem niern her. Er rett og slett overalt, i perioder ser det ut som han gjør jobben til to spillere. Får straffe og settern sjøl tross kort tilløp MED stopp. Skakke være mulig! Ut etter 87 til velfortjent hvile.

Fredrik Oldrup Jensen 7 – Som vanlig vanskelig for meg å vurdere, fremstår som en ganske stasjonær, tilbaketrukken midtbanespiller. Rydder en del foran midtstopperne og setter i gang fremover.

Odin Thiago Holm 7 – Er langt bedre defensivt enn sist han startet, tar de defensive løpene, og er farlig når han kommer i fart oppover i banen. Positiv i dag mot en ganske voksen midtbane. Ut etter 73.

Osame Sahraoui 7 – Herlig ballkunstner som vanlig. Synes han er best når han vender opp nede i banen og spiller lagkamerater fri, eller spiller vegg. Smådriblingen inne i 16 er gøy å se på, men blir inneffektivt da motspillerne bare venter han ut.

Vidar Örn Kjartansson 6 – Lager vansker for forsvaret til Molde i perioder. Header i stolpen i 1. omgang, og er farlig frempå flere ganger, men det vil seg liksom ikke. Ut 87.

Amor Layouni 6 – Vært ute i VG og klaget over at han ikke blir brukt nok, og det er forståelig. Fikk mye å jobbe med i dag, men vinner svært få løpsdueller, og er generelt ganske inneffektiv når han kommer i fart på kanten. Får til noen bra innlegg, og var millimetre fra å score på et løp inn i boksen. Ut 80.

Innbyttere:

Tobias Christensen 5 – Inn etter 73, men klarer ikke prege kampen like mye som Odin.

Seedy Jatta – Inn 80. For kort tid.

Nicolaj Thomsen – For kort tid.

Henrik Udahl – Fort kort tid.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *