Bodø Glimt – Vålerenga: 1 – 0

Vålerenga hadde en plan om å nekte Bodø overganger og spille tett og nekte de rom til å spille oss ut. Og selv om de kom til noen farligheter, så syntes jeg at Vålerenga følger planen til Fagermo ganske bra.

Bodø føler seg selvfølgelig snytt for en straffe, og det kan de godt gjøre. Men det er påfallende hvor mye spilleren forsøker å få en straffe. Haug forsøker å ta ball, ser det ikke skjer og trekker seg unna. Han tar høyrefoten litt og dermed så stopper angriperen å løpe og drar også venstrefoten ned i gresset og faller. Det er straffe, men ser også konstruert ut.

Desverre handler ikke dette om at vi slipper inn ett mål mot Bodø, det i seg selv er ikke krise. Ikke mange lag holder nullen i Bodø. Men vi skaper for lite fremover. Det ser ut som vi rett og slett mangler de gode relasjonene eller forståelse for hvordan medspillere løper. Man kan ikke legge seg bakpå med ønske om å kjøre overganger uten å tørre å faktisk satse hardere fremover når vi har mulighetene. Det virker som at vi kun spiller fremover på 100% passninger, at vi er så redde for å bomme og få overgangen i mot at vi rett og slett ikke tør prøve fremover.

Også lurer jeg veldig på enkelte ting som skjer HVER eneste kamp; Vi får innkast fem meter fra cornerflagget. Vi finner ingen gode enkle passninger og i stedet for å rett og slett slå inn ballen i feltet og krige, så spiller vi bakover og bakover og bakover…. Ballen går på fem trekk fra nesten på dødlinja til egen keeper. For å skape sjanser, så må vi innimellom også prøve.

Men, hadde vi spilt sånn her mot Sandefjord så hadde vi aldri i verden sluppet inn ett eneste mål mot dem. Så hvorfor kan vi ikke spille sånn i forsvar hver gang?

Spillerbørs:

Kjetil Haug – 8 BB – God kontroll på alt i dag og kan ikke lastes for målet. Fra å virke usikker på Vålerenga 2, til å være selvskreven på første laget. Skaper sikkerhet i forsvaret og har gjort at usikkerheten etter at KK ble solgt er borte for min del.

Christian Borchgrevink – 5 – Blir utfordret på fart og da henger han ikke alltid med. Det kunne blitt stygt om Bodø hadde forsøkt oftere på det. Er med fremover og forsøker å komme til innlegg. Redder ballen omtrent på strek når vi nesten lagde straffe.

Jonatan Tollås Nation – 5 – Har grei kontroll bakover stort sett. Har et stygt balltap hvor Ivan redder situasjonen.

Ivan Näsberg – 5 – Sterkt takling når Tollås mister ballen. Er uheldig med at Haug klarerer ballen i kneet hans og ballen går til en ex lynspiller som scorer. Har ellers god kontroll og sender innimellom sterke crossere fremover. Kunne gjerne sett flere av de når vi sliter med å finne de korte pasningene fremover.

Leonard Zuta – 4 – Prøver litt fremover, men kommer ikke helt til noe. Har grei kontroll på venstresiden bakover.

Fredrik Oldrup Jensen – 5 – Kongen av støttepasninger. Så lenge jeg kan huske har vi ment at han tar bort rom og gjør mye jobb det er vanskelig å se. Og det er godt mulig bakover. Fremover virker det enten som han er feig eller ikke har god nok oversikt, noen ganger må man forsøke.

Henrik Bjørdal – 6 – Er vel den av de offensive som jobber hardest, som vanlig. Er vanskelig å spille mot og prøver å sette opp medspillere når han kan.

Odin Thiago Holm – 5 – Ut etter 82 min. Får en sjanse til å score, men skuddet går utenfor. Ikke hans beste kamp, men får viktig matching og gjør seg absolutt ikke bort.

Tobias Christensen – 6 – Ut etter 82 min. Nærmest mål av våre. Skyter en ball høyt over og setter neste i tverrliggeren og over.

Vidar Örn Kjartansson – 5 – Ut etter 82 min. Vanskelig å sette karakter. Tar sin del av det defensive arbeidet, men får ingenting å jobbe med fremover.

Seedy Jatta – 6 – Ut etter 87 min. Har noen forsøk fremover som kunne blitt farligere enn de ble. Gjør seg ikke bort, men lider også av at laget ikke er gode nok til å ta vare på mulighetene fremover.

  • Innbyttere

Albin Morfelt – Inn etter 87 minutter, for kort tid.

Jacob Dicko Eng – Inn etter 82 minutter, for kort tid.

Henrik Udahl – Inn etter 82 minutter, for kort tid.

Nicolaj Thomsen – Inn etter 82 minutter, for kort tid.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *