Vålerenga – Godset 3-0: Best når det ikke gjelder

Det tok ikke Vålerenga mange ukene å kjøre seg fullstendig ut av medaljekampen i Eliteserien etter sommeren. Greit nok at vi har vært ujevne i hele år og solgte Dønnum, men i inngangen til august kunne vi liksom se frem til en spennende høstjakt, og en fordelaktig cuptrekning. To måneder senere var høstjakta definitivt avblåst, og vi røyk ut av cupen med 0-3 for Odd. Hjemme.

Etter kollapsen mot Sandefjord skulle kjerringa reises, og det klarte man forsåvidt med en sterk kamp hjemme mot Molde. Også kom kollapsen mot Odd, i den eneste kampen som var must-win i høst. Deretter en ny, ganske bra forestilling i Bodø, og nå 3-0 over Godset. Enga er tilbake, lås inn hamsteret og alt det der.

Det er herlig å se Vålerenga spille med fryktløs angrepsfotball med overskudd. Det finnes ingenting bedre. Det er bare synd det først tas frem når sesongen er mer eller mindre over. Jada, det kommer store kamper fremover. Men Vålerenga har en lei tendens til å virkelig være gode når håpet er ute og ingen forventer noenting av dem. Men når det virkelig gjelder, da går det til helvete.

I dag er det omstendelige spillet borte, hvor man bare står og spiller ball. I dag starter det angrep bakfra som går hurtig igjennom midtbaneleddet. I tillegg er gutta, og spesielt Bjørdal, Osame og Christensen helt rå i gjennvinningene. Det er bare fryktelig bittert de ikke fikk det ut mot Odd. Men da var nesten alle på tribunen også fraværende.

Nå er restriksjonene borte og blussene framme, så kanskje det blir gøy i høst allikevel? Vi får se når landslagspausen er over..

Spillerbørs:

Kjetil Haug – 7 – Henter seg inn etter noen shaky inngrep. Holder deretter konsentrasjonen oppe igjennom resten av kampen og gjør ingen feil som jeg husker. Samspillet sitter med resten av forsvaret.

Christian Borchgrevink – 6 – Solid kamp, leser ting riktig og tar det som kommer, er fint med fremover. Ut 80.

Jonatan Tollås Nation – 6 – Full kontroll såvidt jeg kan se. Spiller i likhet med Ivan rettere opp i banen. Da får vi mer fremdrift enn før.

Ivan Näsberg – 6 – Oppofrende og duellsterk i kjent stil. Skriv på ny kontrakt ‘a Ivan. Plis?

Leonard Zuta – 7 – Hans beste kamp i VIF-drakta, kanskje ikke så rart med tanke på motstand. Fantastisk frisparkmål.

Fredrik Oldrup Jensen – 6 – Gjør det han alltid gjør. Spiller på det trygge, styrer spillet bakfra og balanserer. Ut 88.

Henrik Bjørdal – 8 – Kunne like gjerne fått BB i dag. Er som vanlig stor i alt han gjør. Løper og løper, og får med seg ballen på underlig, keitete vis.

Tobias Christensen – 7 – Det har blitt mye nesten for Tobias, men i dag satt den. En kreativ kraft i laget som fikk mye spillerom mot Godsets fraværende midtbane. Fin scoring. Ut 69.

Osame Sahraoui – 8 BB – I dag får Osame masse tid og rom, og timinga med de andre sitter. Strør om seg med farlige pasninger og åpner Godset gang på gang. Tar også de tøffe løpene bakover, gjenvinner ballen og er generelt en massiv plage for Godset.

Vidar Örn Kjartansson – 7 – Fryktet det verste når han blåste den store sjansen i starten, men gjør et lurt løp i boksen og skaffer seg tid og rom når han får ballen etter 9 min. Plasserer den perfekt, og kampen har fått en kjempestart. Er et uromoment og en fare før han går ut etter 69.

Amor Layouni – 6 – Kommer mer til sin rett i dag når vi slår tidlige pasniger i bakrommet han kan løpe på. Kommer til MANGE sjanser og burde vel nesten satt hattrick. Det vil seg dog ikke, og denne gangen kan han ikke klage på ballkontakter. Han er dog mye mer involvert og farlig enn de fleste tidligere kamper. Ut 69.

Innbyttere:

Odin Thiago Holm – 6 – Inn 69: Går rett inn i rollen som kreatør, og skaper fler farligheter.

Seedy Jatta – 6 – Inn 69: Inn på kant og utfordrer med fart. Ender med rødt kort for Valsvik.

Henrik Udahl – 6- Inn 69: Er nær scoring da han smeller en ball i tverrligger. Minst like farlig som Ørnen.

Jacob Dicko Eng – Inn 80: Sikrer seg verdifull erfaring, og gjør et bra innhopp.

Mathias Emilsen – Inn 89: For kort tid.

Èn kommentar på “Vålerenga – Godset 3-0: Best når det ikke gjelder

  • 4. oktober 2021 i 23:10
    Permalink

    Artig å se full innsats💪Håper det varer ut sesongen😊

    Svar

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *