Pyro: Rett tilbake til kokepunktet

Foto: Eivind Hauger/Flickr

Ooog DER kom første bot etter koronaen, og den gikk til Lilleststrøm SK for pyro i kampen mot Bodø/Glimt i august. 85.000 kroner.

Det fikk Vålerengas markedsmann Mehran Amundsen-Asari til å fyre løs på twitter. Dette er senere omtalt i Nettavisen og VG. Når vi endelig får inn folk på tribunene igjen, høstmørket senker seg og man skal lage stemning, nei da kommer øksa. LSK har forøvrig sagt de ikke godtar boten, og vil anke. Det er cred til de, og jeg forventer at Vålerenga gjør det samme – for bøtene våre, de kommer.

Og NFF er som vanlig fulle av drit. Pål Bjerketvedt offer seg til avisen og sier de deler frustrasjonen. Han skylder på regelverket supporterne og og NTF skal ha utarbeidet sammen, som skal henvise til lokale myndigheter. Og han skylder på Direktoratet for samfunnssikkerhet og beredskap. Og han skylder på Doms- og sanksjonsutvalget.

Ja huff, da er jo NFF sjanseløse da? Ikke noe å gjøre her.

Løgn og bedrag

Vi vet at NFF lyver, fordi vi vet at NFF leide inn “ekspert” som laget et bestillingsverk med skrekkbilder fra arbeidsulykker i Venezuela og gud vet hva. Groteske skader helt urelatert til fotball og bluss, som han så fremviste i sikkerhetsmøte med brannvesenet osv. Deretter gikk de i møter med DSB – uten supportere og klubber – for å lobbe DSB til å forby pyroteknikken norske fans har importert og tatt i bruk. Dermed har de skremt lokale myndigheter fra å gi tillatelse, og i tillegg skyve ballen over på DSB.

Men, NFF ble tatt med buksa nede på direkten på Eurosport, og DSB bekreftet innholdet i møtene Bjerketvedt nesten ikke husker å ha vært med i:

Og så kom koronaen, og der står vi i dag. Ingenting har skjedd, og det er neppe tilfeldig. Erling Rostvaag i Klanen har flere ganger beskrevet hvordan NFF bevisst gjør seg utilgjengelige etter å ha blitt enige om videre dialog. Det er plutselig umulig å få tak i folk. Også blir det bare kok. De er eksperter på å trenere og sabotere.

Dette var på kokepunktet da koronaen dukket opp, og nå er vi tilbake.

Hva er det NFF vil?

Jeg tror NFF er stuck i ideen om at de skal lage et sanert, familievennlig fotballprodukt, hvor en familie på fire legger igjen 1500kr for en helaften på Aspmyra, Valle eller hvor det måtte være. For sånn gjør de jo i England, ikkesant. Og det som skjer i England, det er dit toppen av norsk fotball vil, selv om grasrota og klubbene begynner å se andre steder for inspirasjon.

NFF, glem det, det skjer ikke. De folkene går på landskamper, men svært få av de går på klubbkamper.

Norsk fotball er et lokalt produkt. Økologisk, kortreist fotball som Kjell sa en gang. Det er ekte, nært og det er passion. Lagene består (forhåpentligvis) av mange lokale gutter, folk som vokste opp der vi vokste opp. Norsk fotball uten dette er bare møl. Hvorfor skal man dra og hutre på en norsk kamp når man kan se tusen ganger bedre ball hjemme på TV?

Vi må tilby noe ekstra, og det er lokal forankring og passion på tribunene.

Mye av det samme har vi i Sverige, der sa Bojan Djordjic det bra nylig:

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *