Vålerenga – Haugesund 2-1: Når de onde ikke vinner.

Dette så lenge ut til å bli en “Typisk Vålerenga”-kamp. Du vet en kamp der de onde vinner. Der anti-fotballen får vinne og vi irriterer oss over spillere som får drøye tiden, spille skadet og filme kontakt som knapt eksisterer.

Det er noen kamper det er deiligere enn andre å vinne, dette var en slik kamp, ikke fordi Haugesund vekker noe hatfølelse selv med spill i gule drakter. Men når planen til Grindhaug tydeligvis var å drøye tiden, spille skadet og fremstå usympatisk er det bare rettferdig at laget som vil spille ball vinner. Jeg orker ikke kommentere dommeren, men noterer meg at han knapt blåste i fløyta siste 25, uansett hva som skjedde.

Så til elefanten i rommet det er umulig å ikke adressere; VAR

VAR er bestemt innført i 2023, og protesten vil ikke endre på det. Men Vålerenga har i dag plutselig innkalt til medlemsmøte der det i hvert fall virker at klubben tar selvkritikk på manglende kommunikasjon til medlemmer og supportere.

Spillerbørs:

Kjetil Haug – 4 – Må ta si den av skylda på målet til Haugesund. Bør gå ut og plukke ballen på 5 meter, i stedet blir han på halvdistanse og 0-1 ligger i målet bak han. Spiller seg noe opp, men blir ikke satt på så mange prøver der han har mulighet for å redde.

Henrik Bjørdal – 5 – Gjør seg absolutt ikke bort på backen, men det vi mister på midtbanen gjør at jeg mener Fagermo bør finne andre alternativer på backen.

Jonatan Tollås Nation – 5 – Blir stående å se på baklengsmålet. Spiller seg opp utover i kampen og har flere gode taklinger i viktige situasjoner. Har en heading i tverrliggeren rett før pause.

Ivan Näsberg – 5 – Ut etter 46 minutter. Ender opp med å ta ut feil mann ved baklengsmålet. Må ta ut en mann og når Tollås ikke henger med, så må han sjanse på hvor ballen skal komme ned.

Leonard Zuta – 5 – Er farlig på frispark, men keeper vet hvor han skal skyte og jukser noen meter til siden. Er med fint fremover, uten at det blir noe særlig ut av det.

Fredrik Oldrup Jensen – 6 – Dekker farlig rom og er i kveld flinkere til å finne pasninger fremover.

Osame Sahraoui – 8 BB – Ut etter 89 minutter. Blir veldig borte/tatt ut som indreløper. Soleklart BB når han flyttes ut på vingen. Får ett mål på en suser og spiller ut hele Haugesund med vippen på 2-1.

Tobias Christensen – 6 – Får stå mye aleine i andre omgang uten at vi makter å spille ballen til han. Burde fått mere ball å jobbe med.

Amor Layouni – 4 – Ut etter 71 min. Syntes ikke vi bruker han riktig og når vi sjelden klarer å sette han opp med fart, blir det lite ut av det. Vi blir markant farligere etter han går ut.

Vidar Örn Kjartansson – 4 – Ut etter 46 minutter. Prøver å bevege seg i rom, men får absolutt null å jobbe med.

Seedy Jatta – 5 – Ut etter 46 minutter. Er en veldig spennende spiller, som det er riktig å gi spilletid. Løper mye og vil mye. Er et uromoment for forsvarspillerne i dag.

Innbyttere:

Brage Skaret – 5 – Inn etter 46 minutter. Kommer inn for Ivan og gjør seg ikke bort. Blir ikke satt på de store prøvene.

Henrik Udahl – 6 – Inn etter 46 minutter. Tydelig spillesugen, løper mye og presser keeper hele tiden. Er helt på kanten og gjør at Selvik i Haugesund målet blir usikker og forbanna. Så lenge det ikke blir gult kort av det, så er det innafor.

Nicolaj Thomsen – 6 – Inn etter 71 minutter. Plasserer seg helt korrekt på bakerste stolpe, blir servert et ferdigscora mål av Osame og blir matchvinner.

Odin Thiago Holm – 5 – Inn etter 46 minutter. Slår den korte corneren som Osame scorer på. Slår også en haug med cornere som ikke er gode nok.

Jacob Dicko Eng – Inn etter 89 minutter, for kort tid.