Engamorgen fredag 8/5: Opp med hue!

Kjetil Rekdal. Foto: grydis.no
Kjetil Rekdal. Foto: grydis.no

Mediene er fortsatt ikke helt ferdige med cupfadesen mot Gjøvik/Lyn, og det er strengt tatt ikke vi heller. I morra er det imidlertid tid for å samle folk så vi på ny kan stå sammen, og kjempe og vinne til slutt!

Nær sagt samtlige store mediebedrifter var på Valle i går formiddag for å få se på slagne VIF-spillere og en sinna Rekdal. Det fikk dem også se. At dem ikke dukka opp på treningsfeltene til FK Haugesund, Start eller Tromsø, viser hvilken særklasse vi stiller i Norge. Elsket og hatet i over hundre år.

Sporten.com har en ganske bra oppsummering av hvordan det så ut på Valle.

NRK melder at man føler seg regelrett lurt av spillerne, som nå har påført klubben en kostnadssprekk på en million.

Rekdal har fått mye kritikk etter onsdagens kamp. Noe berettiget, noe ikke. Som vanlig. Jeg er en av dem som ikke klandrer han for laguttaket. Rekruttlaget vårt, som strengt tatt er det samme som juniorlaget, hadde hatt en god sjanse til å vinne over Gjøvik/Lyn. Rekrutta leda til det var igjen ett minutt i kampen mot Senja – et Senja-lag som sendte Tromsø ut av cupen onsdag kveld. Når juniorlaget kan slå Gjøvik så skal faen ta meg de 11 som starta kampen også gjøre det. Spiller for spiller, lagdel for lagdel, lag for lag, tropp for tropp så er vi dem overlegne på alt. Dem skapte heller ingenting bortsett fra et nydelig slått frispark.

Grunnene til at vi ikke vinner er sammensatte, men det har ingen verdens ting med kvaliteten på spillerne våre å gjøre. Da mener jeg at det heller ikke har noe å si hvilke 11 som starter da alle 11 vi starter med skal være bedre enn et bunnlag i andredivisjon. Motivasjon er noe annet. Det virker for meg som at det er flere spillere som tror dem selv vet hva som er best for klubben. At dem ikke tror på trenerne når dem gir direksjonene sine. At dem ikke stoler på trenerne som sier at kampen er ikke vunnet på forhånd. Enten motstanderen heter Aalesund eller Gjøvik/Lyn. Det er et større problem. For hvis en 20-og-noe-fotballfyr tror han kan mer fotballtaktikk enn Kjetil Rekdal så tar han feil. Jo fortere han innser det, jo fortere kommer vi tilbake på vinnersporet.

Vi budsjetterte med stakkarslige én million kroner i inntekter fra cupen i år. Det skulle tilsi én hjemmekamp. Det viste seg å bli for mye. Den millionen må dukke opp en plass, men hvor? Vi ligger bak budsjettet på marked, vi ligger bak på tilskuere og nå ligger vi bak på sportslig også (selv om vi per nå ligger godt an i serien). Når spillerne så til de grader svikter som det dem har gjort mot Aalesund og Gjøvik/Lyn sender det ringvirkninger gjennom hele klubben – en klubb hvis ansatte har måtte tåle et betydelig lønnskutt.

Det må få konsekvenser. Jeg forventer at flere “startere” blir plassert på tribunen mot Stabæk. Det er første konsekvens. Andre konsekvens er at spillerne selv får ta neste lønnskutt på sin kappe. For det kommer hvis dem ikke skjerper seg.


 

For å muntre opp stemninga litt, sjekk dette klippet fra TV 3 i 1992. Nordre Sving har laga sang om da vi ikke kom til Mexico-VM 1970, og slang på en liten ekstra glose på tampen til ære for bartene og bøfla i studio. Helt klasse. Nyt hele, eller bare fra ca 2:04.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *