Vålerenga – Brann 1-0: Heldig seier

Marginer eller udyktighet fra motstander?

En av mine kjepphester er at marginer ikke er noe du får, det er noe du skaffer deg med hard jobbing. Det er den cm’ern ekstra på tåa som gjør at du blokkerer skuddet, trøkker ekstra til i dueller, og holder huet skjerpa. Det er slik jentene vant cupfinalen tidligere på dagen.

Vålerenga mot Brann var litt annerledes. I første omgang har vi god kontroll, og en ball inne linjemann på utrolig vis ikke klarer å se:

Nei, jeg er fortsatt ikke for VAR. Men gi meg gjerne noe mållinjeteknologi.

Uansett var det da ekstra deilig å se Ørnen slå til når Brann-forsvaret kåler. Der viser han det killer-instinktet vi kjenner. Ingen nøling, bare iskaldt plassert forbi keeper.

Og da er det jo lov å håpe at 2. omgang skal bli en match vi dreper, men sånn ble det ikke. I stedet får vi se et mer og mer nervøst og slitent Vålerenga-lag som gjør mange grove feil. Brann var også slitne, i tillegg til at de er i full nedrykkskrise. Men de kunne scoret både to og tre idag når vi gjør så store feil. Ok, forsvaret står bra og blokker skudd, og gutta jobber det ofte inn, men Brann brenner noen fete sjanser også. Et bedre lag ville straffet oss knallhardt.

2. omgang ble en lidelse, og jeg var neimen ikke sikker på at vi skulle holde det inn, men Brann viser hvorfor de er et lag i krise. Takk og lov for det.

Spillerbørs:

Kjetil Haug 6 – Gjør flere store redninger. Utspillene går litt her og der noen ganger, men alt i alt nok en meget god kamp.

Henrik Bjørdal 6 – Savner han på midtbanen, men han gjør en kjempegod jobb som backvikar.

Jonatan Tollås Nation 5 – Har flere last ditch taklinger og blokkeringer, og holder styringa bak der.

Brage Skaret 5 – Gjør ingen feil denne gangen. God erfaring og god kamp.

Leonard Zuta 6 – God defensiv jobb, kandidat til BB

Odin Thiago Holm 5 – Nydelig spiller med ballen i beina. Har noe å gå på defensivt, usikker på om det er derfor han måtte ut til pause.

Fredrik Oldrup Jensen 6 BB – Styrer veldig mye av spillet, vender opp og starter angrep på angrep.

Tobias Christensen 3 – Sterkt varierende fra god, tøff innsats og fine pasninger til enorme feil som holder på å koste oss poeng.

Osame Sahraoui 6 – En av flere kandidater til BB i dag, nær å få seg en scoring. Når vi sliter i 2. omgang viser han seg også som en bra defensiv spiller.

Vidar Örn Kjartansson 5 – Snuser at Brann-forsvareren feiler, og da er han på rett plass og setter den iskaldt. Løper mye og presser mye, men kommer ikke til enormt sjanser. Ut 81.

Amor Layouni 4 – Føler han er litt tilbake til at han ikke blir brukt. Går på mange løp uten at han får ballen. Ut etter 70.

Innbyttere:

Seedy Jatta 6 – Inn etter 45 minutter, og bidrar først og fremst med god defensiv jobbing. Løper opp flere kontringer. Ekkel å håndtere for Brann-forsvaret.

Nicolaj Thomsen 4 – Inn etter 70. Synes ikke han klarer å ta noe tak i kampen

Henrik Udahl – Inn etter 87, for kort tid

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *