Vålerenga – Tromsø 1-1: Står du stille er du Vålenga


Seriøst Vålerenga? Tromsø hjemme, mulighet til å ta innpå lag foran på tabellen og redde litt av inntrykket som et middelmådig lag – Nei, takk. Det gidder vi ikke. Mottatt.

Jada, vi ble snytt for straffe, men det holder ikke uansett. Vi må kunne forvente at når vi tar ledelsen, så kjører vi på og dreper kampen. Men i stedet for å sette 2-0 og 3-0, så blir vi feige og avventende. Rundt meg på tribunen er ingen overrasket over at Tromsø utligner og tar med seg ett poeng. Det kan ikke være dette Fagermo ønsker. Jeg nekter å tro at kampplanen er å spille slik at Tromsø blir kompakte og lave uten at vi klarer å bryte igjennom. Jeg nekter å tro at Fagermo ikke ønsker å spille når spillerne går på løp. Så hvorfor skjer det igjen og igjen, i kamp etter kamp?


Vålerenga er det laget med flest uavgjorte kamper, og uten at jeg orker å sjekke, så har vi vel ledet de fleste av dem og tapt 2 poeng, ikke kjempet oss tilbake og berget ett poeng?

Fagermo har studert spillestilen til Marcelo Bielsa, som mest av alt er kjent for å ikke ha noen plan B. Planen er plan A, hvis det ikke fungerer, så må plan A utføres bedre. Er det der Vålerenga sliter nå?

Jeg vet ikke, men noe må gjøres i vinter. Sesongen nå er så godt som over for vår del. Vi skal spille 3 kamper til og antageligvis befeste 7ende plassen vår.

Og sånn at det er nevnt; Hadde vi fått straffe med VAR i dag? Ja det hadde vi.
Hadde Tromsø fått frispark/straffe ved VAR? Også ja.

VAR kan ikke være noen sovepute for at vi spiller ræva.

Spillerbørs:

Kjetil Haug – 4 – Blir stående og veive med armene når Tromsø setter en ball i begge stengene og ut. Vanskelig å si om han burde gjort det bedre på baklengsmålet, men han gir retur ut i farlig rom.

Henrik Bjørdal – 4 – God på backplass, men deilig å se Borch spille og Bjørdal opp på midtbanen igjen på slutten av kampen. Er ute av posisjon ved baklengsmålet, som gjør at hele forsvarsrekke blir satt i problemer.

Jonatan Tollås Nation – 5 – God kontroll på alt på hodet, trygg med ball.

Ivan Näsberg – 5 – Som Tollås Nation. Signer ny kontrakt a, Ivan?

Leonard Zuta – 4 – Forsøker å være med fremover, men uten at det blir noe ut av det.

Fredrik Oldrup Jensen – 5 – Mannen med flest støttepasninger drar plutselig frem en skuddfinte og legger ballen rolig i mål. Velfortjent, var god til å spille seg åpen i dag.

Odin Thiago Holm – 4 – Ut etter 82 minutter. Når han gidder, så drar han av og parkerer motspillere enkelt. Men han går tom for krefter litt fort enda, og da blir han krise og må ut. I dag spilte han litt for lenge, men veldig fint å se på så lenge han orker.

Tobias Christensen – 6 – En av hans bedre kamper, er den som starter sjansen som gir oss målet. Var god offensivt i dag og kunne fort ha fått en assist i dag. Snuser på BB.

Amor Layouni – 4 – Ut etter 85 minutter. Hvis vi ikke skal spille på Layouni i bakrom med fart eller spille han god inn mot motstanderens høyreback, så kan vi likegodt la vær å bruke han.

Henrik Udahl – 5 – Ut etter 63 minutter. Løper og presser hele tiden. Får lite baller å jobbe med og ingenting innenfor 16 meteren, hvor han er farligst. Med Kjartansson ute resten av sesongen, så blir det mulig for Henrik å bevise noe nå.

Osame Sahraoui – 6 BB – Hans løp åpner opp for pasningen til Oldrup Jensen på målet. Er som vanlig et konstant uromoment og i dag var han også flinkere til å slippe ballen før han fikk problemer.

Innbyttere:

Seedy Jatta – 4 – Inn etter 63 minutter. Løper mye i press og vil mye. Men ser tidvis klønete ut og ikke venn med ballen.

Christian Borchgrevink – Inn etter 82 minutter. For kort tid, men godt å se han tilbake.

Nicolaj Thomsen – Inn etter 85 minutter. For kort tid.

Èn kommentar på “Vålerenga – Tromsø 1-1: Står du stille er du Vålenga

  • 21. november 2021 i 23:27
    Permalink

    Her er jeg ganske uenig med skribent! Jevn og litt kjedelig 1 omg, men etter 1-0 er det vi som kjører matchen og går for 2-0. At vi ikke får det til er en annen sak, men i dag prøvde vi hvertfall…

    Svar

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *