Odd – Vålerenga 1-2: Henriks’ at the wheel

Vi er i fotballens Lame Duck session med en trygt forankret plass på midten. Norges mest middelmådige lag mtp tabellsituasjon og resultater skulle til Skien for å møte laget som denga oss 3-0 i cupen hjemme i høst..

Det startet så bra med et fint innlegg fra Layouni som spilte på høyre for anledningen, men etterhvert begynte vi å se litt mer ut som vi er vant til. Odd tok over mye av spillet etter hvert, og etter flere sjanser satt den. Jeg synes de kom til svært mange farligheter inne i boksen, men ofte sto Haug eller en fot med rød strømpe i veien.

I 2. omgang synes jeg det er ganske jevnt, og det føles ganske tilfeldig at det var vi som stakk av med seieren til slutt. Alltid gøy å se Vålerenga vinne, men dette var to relativt middelmådige lag som sto mot hverandre.

Herlig med seier, dog. Vi er fortsatt bare tre poeng fra fjerdeplass….

Spillerbørs:

Kjetil Haug – 6 – Står hovedsakelig veldig bra med flere sterke reaksjonsredninger. Misser i feltet minst en gang, men hovedsakelig sto han en veldig god kamp frem til han ble skadet. Ut etter 54.

Christian Borchgrevink – 5 – Tilbake fra skade, og spiller solide 90.

Jonatan Tollås Nation – 4 – Litt kaos i feltet i perioder, synes Odd kommer til flere farligheter inne i midten av boksen. Litt vanskelig å sitte hjemme og finvurdere hver situasjon, men føles ikke det var så mye kontroll der inne.

Ivan Näsberg – 5 – Litt som Tollås, men utmerker seg med flere blokkeringer og noen gode pasninger fremover.

Leonard Zuta – 5 – Fighter som er hovedsakelig solid defensivt.

Fredrik Oldrup Jensen – 6 – Åpner Odd med flere gode pasninger i kampen, men det føles også som han sinker spillet litt noen ganger. Dette kan skyldes manglende bevegelse fremover dog.

Odin Thiago Holm – 5 – Åpner ballet med en nydelig scoring, vet akkurat hvor han skal sette den når han mottar ballen ferdig orientert. Synes ikke han får til allverden etter det. Får en smell før pause og prøver å fortsette etterpå, men må ut etter 54.

Henrik Bjørdal – 6 BB – Tilbake på midtbanen, og da blir det mye mer liv og røre fremover. Er farlig frempå flere ganger, og kombinerer fint både i midten og ut på kantene. Må ha helt latterlig bra kondis. Gir meg hjerteinnfarkt når han stopper i tilløpet, men leser keeper og setter straffa sikkert. Matchvinner. Henriks at the wheel!

Amor Layouni – 5 – Starter på høyrekant, og jeg synes han gjør sakene sine bra. Tidlig assist, og kombinerer fint flere ganger med folk senere. Grei kamp.

Seedy Jatta – 4 – Personlig synes jeg det er litt rart at ikke Udahl starter, men Fagermo valgte nok løpskraft og fysiskk fremfor boksspillet til Udahl. Jatta jobber hardt han og tvinger frem flere feil hos Odd. De store farlighetene uteble dog. Ut etter 71.

Osame Sahraoui – 4 – En av de kampene hvor han ikke kommer helt til sin rett. Bruker mange touch, er ikke helt på nett. Viser litt magi innimellom som når han løfter ballen inn til Bjørdal på bakre, men det blir kvantitet over kvalitet.

Innbyttere:

Mathias Dyngeland – 5 – Inn til sin Vålerenga-debut etter 54. Blir ikke satt på de enorme testene, men gjør sakene sine bra og samspillet med de andre sitter. God debut, keeperplassen er i trygge hender.

Tobias Christensen – 5 – Synes han gjør sakene sine bra når han kommer inn etter 54. Bidrar med litt fysikk og ballvinning på midten når Odin må ut, og bidrar til å hale i land poengene.

Henrik Udahl – 5 – Inn 71, Fagermo får nesten midellbart betalt når Udahl blir felt. Er vel ikke klokkeklar straffe, men når Molde fikk straffe mot oss fordi det var “tendenser til kontakt” etter at dommerne brukte storskjermen så gir jeg faen. Eller, jeg gir strengt tatt faen uansett. Straffe blir det, og Odd blir sure. Deilig, selv i en kamp som ikke teller allverden.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *