Hele Norges nummer sju

Umotivert og trist er passende beskrivelse av kampen mot Kristiansund.

Kristiansund hadde tre strake tap og kun én seier på sine siste åtte kamper. Vålerenga hadde to seire på rad, men hadde aldri vunnet tre på rad under Fagermo. Det skjedde ikke nå heller.

Vålerenga var nærmest før pause, men Borchgrevinks frispark smalt i stolpen. Kampens første mål kom da Sahraoui fikk ballen helt ute ved sidelinja omtrent midt på banen midtveis i den andre omgangen. I stedet for å egentlig gjøre hva som helst, tok han med seg ballen bakover, mista den, og Kristiansund smalt inn 1-0 bak Dyngeland.

Vålerenga skulle få utligninga et knapt kvarter før slutt. Oldrup Jensen fikk frispark, Borchgrevink la inn rett foran mål, og en Kristiansund-spiller stussa ballen i eget mål i en duell med Oldrup Jensen.

Men det skulle ikke holde, selvsagt skulle det ikke det. Ulvestad kom seg inn i boks, så Borchgrevink, kasta seg ned og fikk straffe. Selvsagt fikk han det, selv om ingen var borti han.

Dermed endte det 2-1, Vålerenga endte på 7. plass, og alt er som det skal i fotball-Norge.

PS. Masse skryt til de som tok turen til Kristiansund i dag. Dere fortjente bedre.

Spillerbørs

Mathias Dyngeland 5 BB – Får BB fordi han ikke gjorde noen feil.

Christian Dahle Borchgrevink 5 – I begivenhetens sentrum. Hadde et skudd i stolpen, assist på målet og «forårsaket» straffesparket.

Jonatan Tollås Nation 5 – En kamp på det jevne.

Ivan Näsberg 5 – Punch som vanlig, men også han en kamp på det jevne.

Leonard Zuta 4 – Slapp til for mange innlegg, og lyktes ikke spesielt framover.

Fredrik Oldrup Jensen 3 – Virka avskrudd i første, men kom mer med i andre. Ujevn prestasjon.

Henrik Bjørdal 4 – Fikk ikke til mye i dag.

Tobias Christensen 3 – Rota bort ballen alt for ofte.

Osame Sahraoui 3 – Skyld i det første baklengsmålet, mister ballen alt for ofte og må bli bedre på å bruke medspillerne sine.

Amor Layouni 3 – Fagermo sa i pausen at de måtte bruke Layouni mer enn hva de gjorde, men fikk ingen respons på det.

Henrik Udahl 3 – Hadde én sjanse, men skuddet fra 10 meter gikk over tribunen…

Innbyttere:

Odin Thiago Holm – for kort tid. Inn for Layouni etter 70, men fikk ikke markert seg nevneverdig.

Seedy Jatta – for kort tid. Inn for Udahl etter 70 minutter, og ble umiddelbart synlig med gode løp.