Årets Spiller 2021: Henrik Bjørdal

Foto: Morten Mitchell Larød / SPORTFOTO

Med enorm løpskapasitet, hard jobbing og seks banens beste i sesongen 2021 er vår midtbanedynamo årets spiller i Aperopet.

Henrik ankom Vålerenga i september 2020 i den forsinkede koronasesongen, og spilte 14 kamper den høsten. Han leverte varene allerede få dager etter ankomst med 90 minutter i 5-1 nedsablingen av Brann hvor Ørnen tok mesteparten av overskriftene. Henrik er en skikkelig boks-til-boks løper som aldri gir seg.

Denne sesongen har han fortsatt i mer eller mindre samme stil, med oppofrende, hardt arbeid og en merkelig evne til å få med seg ballen selv om stilen er noe stivere enn Osame. Det har blitt fem scoringer: Mot Godset og Lyn i juli, Tromsø i august, Molde i september og Odd borte nå på tampen av sesongen.

Målproduksjonen i vårsesongen var fraværende, men det kom seg etter hvert – selv om han måtte spille flere kamper på backen i høst. Da så vi hvor viktig han er på midtbanen – Uten Henrik mistet vi mye av fremdriften – Selv om Fagermo var helt uenig i det når han røyk i tottene på Bengt Eriksen etter Odd-kampen i november. Det var i alle fall noe dødt over laget når Henrik var på backen, det må vi kunne si. En jobb han for øvrig løste utmerket.

Bjørdal ble kåret til banens beste av Aperopet seks ganger i 2021:

  • I seriestarten mot Rosenborg (1-1)
  • Borte mot Stabæk (seier 2-0)
  • Borte mot Gent (tap 0-4)
  • Borte mot Tromsø (1-1)
  • Hjemme mot Molde (1-1)
  • Borte mot Odd (Seier 2-1)

Vi gratulerer og sender en virtuell, koronafri flaske konjakk.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *