Vålerenga – Haugesund 2-1: Seier, men ikke bra nok…

Haugesund er ett lag jeg vil tro at havner langt nede på tabellen, i hvert fall frem til et nytt overgangsvindu åpner. Derfor er det også helt utrolig håpløst at vi inviterer de inn i kampen og fort kunne gitt bort 2 poeng også. Vi starter kampen med trøkk og scorer på corner, ikke bare en gang, men 2 på rad. Derfor er det utrolig at vi ikke snører igjen sekken og dreper ett hvert håp Haugesund har om poeng.

Når Hedenstad må ut etter nesten timen spilt, så er vi plutselig tilbake til fjorårets problem. Hvem skal spille høyreback? Strand løste oppgaven bra, men samtidig så mistet vi midtbanen når han ble plassert ned på backplass. Med Hedenstad og Borch friske, så er vi godt dekket opp. Men med Borch ute er vi plutselig veldig sårbare når Hedenstad måtte ut. Der må Fagermo finne en løsning som ikke gjør at vi mister midtbanen og således hele initiativet i kampen. Mot ett bedre lag hadde vi ikke tatt 3 poeng i dag, kanskje 0 poeng.

Og når vi har mulighet til å ta overganger, så gjør vi ikke det helhjerta. Dermed må spilleren med ball stoppe opp og vente på flere lagkamerater og forsvaret kommer på plass. Enten bør vi kjøre overgang og sende nok mann fremover til at det kan bli farlig eller så får vi spille rolig og mot etablert, ikke som i kveld der vi bruker energi på angrep som er dømt til å ikke bli særlig farlig.

Joda, vi har muligheter til å drepe kampen, men hvor typisk Vålerenga hadde det ikke vært å miste poeng i kveld?

Poengbørs:

Kjetil Haug – 7 – Lukter på BB, kan ikke gjøre noe med målet i mot. Viser god oversikt og plukker masse farlige baller i feltet. Trygg sisteskanse.

Vegar Hedenstad – 6 – Ut etter 57 min. Slår en presis corner på første målet og har stort sett god kontroll. Det er hans mann som reduserer, men i den situasjonen mister vi ballen unødvendig og Bjarnarson er ute av posisjon og Hedenstad må dekke to mann. Kampbildet snur veldig når han må ut. Så lenge Borch er skadet er det viktig å holde Hedenstad frisk.

Brynjar Ingi Bjarnason – 5 – Ut etter 46 min. Står i ingenmannsland på baklengsmålet. Og må ta en liten del av skylda. Har utover dette god kontroll.

Ivan Näsberg – 6 – Nikker ballen ned til Kjartansson på første målet og sprer gode pasninger og er med å starte flere gode angrep. På baklengsmålet er han ute av posisjon når Oldrup Jensen misser og de to løper også inn i hverandre og forsinker forsvarsspillet. Alt i alt en godkjent kamp. Hva med å signere ny kontrakt, Ivan?

Leonard Zuta – 5 – Når Oldrup mister ballen står han og ser på kampen. Så får hans mann ballen og får lagt inn og Haugesund reduserer. Utover dette har han mye fint samspill med Osame. Kommer bra med fremover og er med på å frustrere høyrebacken til Haugesund.

Henrik Bjørdal – 6 – Løper og kriger. Løser indreløper oppgavene bra samme med Petter Strand og er med å fylle på i boks. Klarer ikke å løse oppgavene like bra når Strand må ned på back.

Fredrik Oldrup Jensen – 5 – Starter kampen med å være veldig fremover rettet. I stedet for støttepasninger og alle trygge løsninger finner han lenge gode valg fremover på banen. Rett før pause skulle han valgt en støttepasning, i stedet snur han av en motspiller og rett inn i en ny motspiller. Vi mister ballen og er i ubalanse og Haugesund reduserer.

Petter Strand – 7 BB – Står bak 2-0 målet, vinner ballen etter corner, drar elegant av en forsvarer før han legger den inn der Ørnen venter. Viser god løpskraft, jager ball og er veldig god hele kampen. Han løser også høyreback posisjonen bra, men da faller også midtbanen sammen uten han.

Amor Layouni – 5 – Ut etter 79 minutter. Mye vilje og lite sluttprodukt. Jeg klarer ikke å forstå hvorfor han ikke utfordrer når han får ballen på midtbanen med bare en forsvarer foran seg. Er det ikke fart som er greia hans?

Vidar Ørn Kjartansson – 6 – Ut etter 70 minutter. Kjartansson er selvfølgelig der ballen havner og scorer to tidlige mål. Etter målene blir han litt borte, men det føles som at man er litt kravstor om man krever mer av mannen som setter to kasser. Men når vi skal presse keeper, så er han bare delvis interessert. Heldigvis er Ørnen såpass oppegående på internasjonal politikk at han har kuttet ut Z feiringa.

Osame Sahraoui – 6 – Hadde også mulighet til å drepe kampen, men ser klarer ikke finne åpningen. Osame frustrerte tidvis backen til Haugesund, litt mer presisjon så blir det enda farligere.

Innbyttere:

Jonatan Tollås Nation – 6 – Inn etter 46 minutter. Kapteinen kommer inn for Bjarnason og løser oppgavene greit.

Tobias Christensen – 5 – Inn etter 57 minutter. Ikke sikkert det bare er hans feil, men vi mister midtbanen når Christensen kommer inn. Blir løpende mye imellom og jage.

Henrik Udahl – Inn etter 70 minutter. For kort tid for karakter, men er med å presse Haugesund. Kunne avgjort kampen, men lobben blir noen centimetere for høyt opp og treffer tverrliggeren.

Seedy Jatta – Inn etter 79 minutter. For kort tid til karakter, men viser innsatsvilje. Presser mye og løper mye.

Èn kommentar på “Vålerenga – Haugesund 2-1: Seier, men ikke bra nok…

• 11. april 2022 i 12:21
    Permalink

Om jeg ikke husker feil så har vi stort sett slitt mot HFK før, og seier er seier og det er godt nok.