Samme gamle for «nye» Vålerenga

Vi ble lovt et nytt og forbedret Vålerenga før kampen mot Jerv, men vi fikk servert det gode, gamle. Selv om det ble seier er det ingen grunn til å sprette sjampisen.

Etter overgrepet i Bodø sist, var både spillere og trenere opptatt med å fortelle oss at vi ville få se et helt annet Vålerenga-lag mot Jerv. Det skjedde aldri. Pasningene gikk på tvers, innspillene fra 16-meteren ble klarert, første bytte kom etter 70 og laget var så å si det samme.

Selv om vi hadde ballen mye i første, var Jerv de som hadde de aller største sjansene. Smått utrolig ettersom Jerv var direkte svake og åpenbart gikk for 0-0.

Spesielt de første fem av andreomgangen var Vålerenga gode, men det ble som vanlig ikke uttelling. Jerv kom også de på noen farlige kontringer, men i dag hadde Vålerenga en solid bakre femmer så baklengsene uteble.

Offensivt ble det mye tråkling, og det virka egentlig ganske typisk at kampens eneste mål var et selvmål. Men tre poeng er tre poeng, og vi er nå bare målforskjell unna syvendeplassen vår.

Spillerbørs:

Kjetil Haug 6 – Ble sjeldent satt på prøve, men da han ble det, var han bunnsolid.

Vegar Eggen Hedenstad 6 – Var eneste nye inn fra Bodø-kampen, og viste at vi har savnet en høyreback på laget. Var god offensivt og hadde ganske grei kontroll defensivt.

Brynjar Ingi Bjarnasson 5 – Hadde et stygt balltap som ga Jerv en kjempesjanse, men ellers var han OK i dag.

Ivan Näsberg 5 – Ivan var ikke like «på» som vi er vant med å se ham, men gjør en solid jobb.

Leonard Zuta 6 – Veldig god offensivt, litt svakere defensivt, men en meget god kamp av svensken.

Henrik Bjørdal 6 – God kamp som vanlig av Bjørdal som tok for seg midtbanen på elegant vis. Ut etter 79 minutter.

Fredrik Oldrup Jensen 4 – Jeg blir aldri klok på Oldrup Jensen og hva oppgaven hans er. Det er korte pasninger, få dueller og lite involvert i det som skjer.

Petter Strand 6 – Ble flytta opp på midtbanen og viste at det er her han hører hjemme – ikke som back. Veldig god i første, men falt litt av i andre. God kamp.

Aron Dønnum 4 – Var en del involvert tidvis i første, men det ble aldri noe ut av det. Går inn i banen når han har mulighet, men klarer ikke å finne åpninger til verken skudd eller pasninger. Går seg som regel bort. En unormalt svak kamp til han å være. Ut etter 79 minutter.

Vidar Örn Kjartansson 4 – Får som vanlig lite å jobbe med, men de sjansene han fikk ble heller aldri særlig farlig.

Osame Sahraoui 7 BB – Rota veldig i første og mista ballen ofte. Tross alle balltapene var han den som skapte soleklart mest for Vålerenga i dag. Han burde hatt målpoeng i dag for noen av de pasningene hans i dag burde medspillerne ha scoret på. Banens beste og ut etter 86 minutter.

Innbyttere:

Ettersom vi sjeldent bytter før 70 minutter, blir det ingen poeng på innbytterne i dag.

Henrik Udahl – Kom inn for Kjartansson, men klarte ikke gjøre stort mer enn islendingen.

Tobias Christensen – Inn for Henrik Bjørdal, og var ganske anonym.

Taofeek Ishmaeel – Inn for Dønnum og var veldig, veldig god i de drøye ti minuttene han fikk på banen. Var også arkitekten bak selvmålet.

Amor Layouni – Inn for Sahraoui, men fikk ikke gjort noe særlig.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *