Engamorgen 11/5-15: Vi ser frem mot Alfheim

Foto: Grydis.no
Foto: Grydis.no

Nå har vi fordøyd Stabæk-tapet litt, og ser fremover. Allerede i morgen møter vi Tromsø på Alfheim.

På Tromsøs websider kan vi lese at Trond Mohn har kjøpt Alfheim Stadion fra et selskap som heter Serepta. Serepta kjøpte i sin tid Alfheim for 60 millioner kroner, nå blir Mohn eier. Og i avtalen står det at Tromsø betaler en krone i året i leie til evig tid. Trond Mohn er en velgjører det bare er å ta av seg hatten for, men samtidig lurer jeg på hvordan reaksjonene hadde blitt hvis Vålerenga hadde prøvd seg på noe av det samme.

En sinnsforvirra Stabæk-supporter anklaget i går Enga for å få millionoverføringer fra både stat, kommune, skipsredere OG Egil “Drillo” Olsen. Alt i vårt kommentarfelt. Internett bringer virkelig ut det beste / smarteste i en del folk.

Uansett, Christian Grindheim legger skylda på “de som styrer”, altså NFF, for det ræva publikumsoppmøtet. Personlig mener jeg oppmøte var ekstremt skuffende, det var tross alt lørdagskamp om ikke annet. Rekdal er heller ikke imponert og tar til orde for å forandre dette i neste TV-avtale.

I mellomtiden prøver vi et nytt kamptidspunkt. Hva med tirsdag klokka 18? Hæ? Smak på den a folkens! Selvsagt rekker du å ta slutte på jobben klokka fire, kjøre i rushtrafikken og hente unga, kjøre dem hjem, ta t-banen til byen og flytoget til gardermoen, og så fly til tromsø også ta taxi til Alfheim så du kan være der til start kl 18. Går det ikke sier du? Du må sjekke inn online, veit du. Bruk app!

Nei, kl 18 på en arbeidsdag er jo vanskelig for alle. Samtidig skal Rosenborg til Mjøndalen, heller ikke en særlig takknemlig tur. Derfor gjør Tromsø noe som sikkert kommer til å glede de få, stakkars Enga-fansa som reiser oppover. De gir redusert pris til russen og inviterer de på kamp. Yes! Bortekamp i russetida er en sikker vinner for Vålerenga-fans som elsker å få dritt slengt etter seg fra overstadig drita snørrvalper som tror de skal bli den neste Petter Stordalen fordi de snart er ferdig med Handel og Kontor.

En gammel kjenning: Gudmund Taksdal Kongshavn debuterte for Tromsø i bortekampen mot Mjøndalen sist. Det endte med 3-4 tap hvor Tromsø ga fra seg en tomålsledelse. Håpet var vel at Kongshavn skulle bidra med litt mer orden i forsvaret etter VM i keepertabber fra de andre gutta, men det ble egentlig enda verre. Avisa Nordlys begynner å rasle med sablene mot trener Steinar Nilsen.

Kynikeren i meg tenker dette: Nå er det duket for en bortekamp mot et lag som sliter voldsomt, og med en ex-VIF keeper som hjemmedebuterer mot gamleklubben. Så da er det vel duket for en klassisk Enga-fadese hvor Kongshavn storspiller? På Alfheim som ikke har vært noen lykkebane?

Jeg er ikke fullt så sikker. Tromsø er virkelig dårlige og sliter voldsomt med organiseringa. Dersom vi klarer å holde Gjermund Åsen, Ondrasek og en del av de offensive spillerne under kontroll bør vi klare å vinne denne ganske greit. Da er vi plutselig oppe på 3. plass igjen. Og hengehuene som allerede har proklamert at “sesongen er over” (ja, de finnes) kryper tilbake i trollhulen mens de venter på neste poengtap.

Og kampen går jo selvsagt på TV. På C More, som du må tegne abbonement på. Med bindingstid, selvsagt. Tror du du bare kan slutte å være kunde når du vil, eller?


Isko Boys dro på harrytur til Årjäng her om dagen. Planen var visstnok et avtalt møte med tilsvarende folk fra Djurgården, da sannsynligvis DFG. Her er det noen som har tipset politiet, med reiseplan. Svenska polisens Eva Högfeldt virker rimelig fornøyd med at de fikk stoppet opptrinnet, og forteller at hun aldri har hørt om at norske grupper reiser over til sverige for å sloss. Neivel. Det har vi, for vi bruker Google.

 

 

 

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *