Enkel seier over Kolbu i cupen

Nok en gang et solid bortefølge som tok turen for å støtte Vålerenga. Foto: Morten Mitchell Larød / SPORTFOTO

Men Vålerenga er langt fra friskmeldt.

Vålerenga vant 5-1 over Kolbu i den første runden av cupen torsdag kveld. Det ble en helt normal gjennomkjøring når et elitserielag er på besøk hos et fjerdedivisjonslag. At denne kampen skulle være spennende var det kun de aller største pessimistene som trodde på.

Det som er spennende med slike matcher er hvor lang tid tar det før første mål kommer, og om Vålerenga klarer å spille på seg selvtillit. Svaret på det første var tre minutter. Da ble Henrik Udahl lagt ned i feltet og Aron Dønnum scora enkelt på straffe.

Svaret på det andre spørsmålet er nja. For det var det vanlige vi fikk se fra Vålerenga. Samme taktikk som vi alltid spiller, det gikk seint i oppbygginga, pasningene gikk på tvers og man skulle liksom inn til femmeteren før man avslutta angrepet.

Udahl spilte nok neppe på seg noe enorm selvtillit, men han fikk i det minste en scoring midtveis i den første omgangen, selv om 2-0-ledelsen ved pause ikke imponerte noen.

Seedy Jatta fikk nok godfølelsen etter at han scora to på det første kvarteret i andre omgang. Utrolig nok klarte Kolbu å redusere like etter takket være rot i Vålerenga-forsvaret, men Taofeek Ishmaeel satte punktum til 5-1 seks minutter før slutt.

Enkelt og greit videre i cupen, men det skal ikke mye tøffere motstand til før vi havner i trøbbel.