Strømsgodset – Vålerenga 3-2: Dr. Jekyll og Mr. Hyde

Det er ikke ofte jeg tenker at “her burde vi vunnet” etter å ha liggi under 3-0 til pause

Det var ikke mange som tenkte at Fagermo er rett mann når lagene gikk til pause. Personlig synes jeg ikke man skal synge og kreve en treners avgang i pausen, men her så det åpenbart ut som om det var slutt.

Det starter jo forsåvidt forutsigbart. Vi spiller som vi gjorde mot HamKam, med mye ball og få farligheter. Kjartasson har en deflection, og Christensen har et nydelig gjennomspill til Osame som ikke er kald nok. Deretter rakner alt.

Godset vinner ballen høyt på vår halvdel, og går rett i angrep med mange spillere. Vi er på etterskudd hele veien, og 1-0. Deretter tar vi avspark, og Salvesen løper opp Christensen som mister ballen. Det tok vel ca ni sekunder før 2-0 kom. Deretter er det full panikk og 3-0 etter et skikkelig kokosmål hvor våre spillere bokstavelig talt faller over hverandre på corner.

Nå er stemninga virkelig ikke hyggelig, og på toppen av det hele prøver Viljar Myhra å filme på Dønnum rødt kort rett foran bortefeltet på helt utrolig patetisk vis. I pausen sto jeg og tenkte at hvis Godset scorer et par kjappe til nå og begynner å tøffe seg foran tribunen vår, da blir det et helvete. Takk og pris skjedde ikke det.

I stedet er det vi som går ut med det tempoet vi SKAL spille i. Det er synd at de må ligge under 3-0 med rasende fans i nakken for at de skal spille med det tempoet og desperasjonen vi krever av de. Det er sånn det skal se ut, alltid. Det er det jeg etterlyste mot HamKam. Og vi ender med å pisse på Godset med en brannslange. Vi står høyt, slik at de kommer på noen farlige kontringer Haug avverger, men jeg tror helt seriøst at hvis Udahl hadde satt sin 101% sjanse, så hadde vi vunnet kampen. Andreomgangen er årsbeste. Men det unnskylder ikke den første.

Spørsmålet nå er: Hva slags lag ser vi på Åråsen?

Spillerbørs:

Kjetil Haug – 4 – Tja, hva skal man si? Han skal ta det første, og det andre går inn i hjørnet han vokter. Allikevel er det utespillerne som har det største ansvaret, men han kan ta de. I 2. omgang står vi høyt, og Godset kommer på en del farlige kontringer. Haug viser at han er god til å improvisere, gjør et par store redninger, fungerer nesten som sweeper mot slutten når vi presser.

Vegar Hedenstad – 4 – Spiller en ganske ok kamp, holder stort sett kontroll på sin side, bidrar greit i det offensive.

Brynjar Ingi Bjarnarson – 3 – Kåler fryktelig på 0-3. Står opp flere ganger og vinner viktige dueller, men gjør også ganske store feil. Ikke helt patent, mao.

Ivan Näsberg – 3 – Får bare med seg den fæle omgangen. Ut i pausen etter han fikk en slags smell rett før.

Leonard Zuta – 2 – Mister en mann på 0-1, synes ofte han er temposvak, og dødballfoten må justeres.

Henrik Bjørdal – 4 – Gjør som han alltid gjør: Løper.

Tobias Christensen – 2 – Hva skal man si? Har et par utrolig vakre gjennomspill, og har en assist i 2. Men koster oss massivt i 1. omgang med ballmist som leder til mål, bør også klare å blokkere skuddet på 3-0. Ut etter 64.

Osame Sahraoui – 6 BB – Starter som indreløper. Bør gi oss en tidlig ledelse, og kombinerer fint med Ørn flere ganger. Gjør også en bra jobb defensivt. Er sterkt delaktig i opphentinga i 2. omgang, og blir enda bedre når han kommer opp på vingen etter 63.

Aron Dønnum – 4 – Fikk ikke til så mye i 1. omgang, i 2. begynte vi å se mere til Dønnum i form. Får seg en scoring til slutt.

Vidar Ørn Kjartansson – 4 – Flink til å gjøre seg spillbar i dag. Skal sette minst en til, dog. Fortjent scoring i 2. omgang.

Taofeek Ismaheel – 3 – Fine detaljer, god til å gjøre seg spillbar. Mangler litt kvalitet i det han gjør, og kunne vært bedre defensivt. Ut etter 63.

Innbyttere:

Jonatan Tollås Nation – 5 – Inn 46. Er med på den gode omgangen, og fungerer som en slags quarterback når vi presser høyt. Er med å avverge flere potensielt farlige kontringer.

Odin Thiago Holm – 4 – Inn 64. Odin er en fin ballspiller, ingen tvil om det. Er med å rulle opp angrep på angrep i 2. omgang.

Henrik Udahl – 2 – Inn 63. Massiv miss som koster oss poeng. Mulig keeper rører den så den kommer forkjært, men tverrligger fra en meters hold er brutalt.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.