EngaMorgen lørdag 25. Juni

Vi innser at det er lenge siden det kom ut en EngaMorgen. Jeg vet også at det ikke er morgen, men denne skrives fra Florida og det er nesten morgen her. Så da kjører vi.

Vålerenga og Pride

Fredag ble som vanlig vår faste spalte i Dagsavisen publisert. Og enkelte av våre lesere lot seg irritere og mente at det var nok med sport om vi ikke skulle ta samfunnsansvar også. Som om de to tingene henger sammen, nesten som vi hadde vært på øvre halvdel av tabellen og på vei mot verdensherredømme om vi bare ga faen i sånne regnbuegreier. Hvis du mener at Pride ikke er viktig og at Vålerengas deltagelse i dette bare er teit, så føl deg MER enn velkommen til å avfølge oss. Vålerenga er for alle, UANSETT hvem/hva du liker. Kjærlighet og mangfold vil alltid vinne over hat.

Jeg håper også de folka satt med en dårlig smak i munnen (pun intended) når det seinere på dagen ble drept og skadet folk på London pub. Det er i dag, langt i fra sikkert at målet var det skeive miljøet, men det skeive miljøet ble offeret.

Vålerenga melder også på sine sider at det blir en ekstra markering i morgen i forbindelse med kampen mot Odd.


Spillerlogistikk

Torgeir Børven blir ikke Vålerenga spiller igjen, i hvert fall ikke nå. Hans tyrkiske klubb forlanger for mye, personlig klarer jeg ikke å bli annet enn lettet over det. Kjøpe tilbake spillere som ikke lykkes her forrige gang? Nei takk.

Leopold Wahlstedt, også mest kjent i Aperedaksjonen som: Hvem?? I følge Varden er han aktuell for en overgang til Vålerenga. Han blir 23 i sommer og har i år stått 11 kamper for Odd. Regner med det kommer mer om han dersom det blir mer aktuelt.

Aron Dønnum og Taofeek Ismaheel låne opphold går mot slutten og de forsvinner derfor i sommer. Ingen av disse har hatt ett spesielt vellykket låneopphold. Lykke til videre.

Ivan Näsberg forsvinner til gresk fotball og PAOK. Vålerenga hadde muligheten til å selge Ivan i fjor sommer. Ivan har aldri signalisert at han ville skrive ny kontrakt. Ingen sure miner mot Ivan, velkommen tilbake om han ønsker det seinere.

Kjetil Haug forsvinner mest sannsynlig til fransk fotball. Veldig synd, Haug er en solild og stabil keeper. Men Vålerenga er en selgende klubb, uansett hva kommentarfeltets CM helter måtte tro.

Vidar Örn Kjartansson kan også fort forsvinne ut i sommer. Vidar har ikke akkurat fått det til i det siste, det er mange grunner til hans nedtur. Både sportslige og personlige grunner. I tillegg gir jo ikke laget han mange baller å jobbe med heller. Jeg vil mer enn gjerne se Ørnen lykkes, men om det ikke skal skje, så unner jeg han hell og lykke i en annen klubb (i utlandet).

Som om ikke det var nok, så ryktes også Henrik Udahl ut. Personlig mener jeg han ikke har fått skikkelig sjansen, men så ser jeg jo heller ikke alle treninger osv.

Dette betyr at vi må ut og shoppe litt. Det meldes at vi i så fall trenger en Keeper, midtstopper og spiss. Det er ikke akkurat optimalt å måtte spille inn så mange nye spillere i systemet, men samtidig spiller vi jo heller ikke veldig bra for tiden.


Odd hjemme

I morgen spiller vi hjemme mot Odd og er du i Oslo eller omegn, så er det bare å møte opp. Laget trenger all den støtten de kan få. Det er lenge siden vi supportere var like gode i motgang som i medgang, la oss starte søndag. Odd er ikke akkurat gode for tiden de heller, slik at her bør det være muligheter. Forvent at Odd legger seg bakpå og jakter overganger. Dersom du ikke kan være på stadion, så går kampen på Max.


Norgesmesterskapet

Vålerenga er satt opp mot Bodø hjemme på onsdag. Ingen kamper er enkle, i hvert fall ikke med Brumunddal kampen friskt i minnet. Men skal man løfte bøtta, må man slå lagene man blir trukket mot.

Det er også verdt å merke seg at kampen spilles i den eneste ferien som 3 div lagene har, slik at de lagene som har gått videre har valget mellom å droppe ferien med familien eller risikere å tape på walkover. Når man husker hvordan NFF behandlet Aalesund i dette, så er det ingen bombe at NFF gir totalt faen der de løfter skuldrene og rister på hodet. Eidsvoll Turn, gamleklubben til Aron Dønnum, spurte pent om å flytte kampen. Molde ble også spurt, men siden Molde har så tynn stall og så mange landslagsspillere (Null på forrige A lagskamp) sa de NEI!. Selvfølgelig gjorde de det. De har garantert noen på U landslagene, men dette er som vanlig smålig av Molde. Og av NFF.


Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *