Vålerenga – Odd 0-1: Fotballgudenes vrede er vond

Jeg er ikke en spirituell person, men nå må noen ringe åndenes makt snart. Man kunne nesten kjenne fotballgudenes vrede mens lyn og torden raste over stadion. Mens Vålerenga gjorde alt bortsett fra å score mot et desperat Odd-lag. Vi må slakte et lam på banen før cupkampen på onsdag for å bli kvitt denne dårlige mojoen.

Spillemessig var det jo en stor forbedring i dag. At vi har mye ball i perioder er ikke så overraskende, men nå skapte vi mange gode sjanser også. Så da er det selvsagt bunnkollega Odd vi møter som har bestemt seg for å varte opp med en heroisk forsvarskamp, og med en keeper som Varden meldte at vi var ute etter for et par dager siden. Nå spilte han sitt livs kamp og koster sikkert ti ganger mer, i tillegg til at Dønnum plantet kneet i trynet hans bare for å gjøre Vålerenga enda mindre attraktive.

Odd var spillemessig bedre enn oss første halvdel av annen omgang. Det holdt til seier. Og som vi har sagt så mange ganger før her: Marginer er ikke noe du får, det er noe du tilegner deg. Odd hadde de marginene fordi de alltid fikk en tå på ballen, alltid tok det ekstra skrittet og presset alltid litt ekstra. Også har de litt tur med retningsforandring i stolpe osv, men “tur” er noe du som regel får når du har marginer. Rart, det der.

Jeg synes dog mest synd på gutta i dag, det er ikke tiden å kjefte dem huden full på. Selv om noen sikkert gjorde det etter kampen. Tilliten til Fagermo blir tynnere og tynnere, for å si det slik.

Forøvrig meldes det i kveld at Kjetil Haug har spilt sin siste kamp i Vålerenga. Det betyr at Magnus Sjøeng, som rykket opp til Vålerenga 2 i fjor da vi solgte Klaesson til Leeds, i øyeblikket er førstekeeper. Han har ingen a-lagsminutter for Vålerenga, selv ikke i cupen. På onsdag venter Bodø/Glimt.

Spillerbørs:

Kjetil Haug – 5 – Gjør et par meget kvalifiserte redninger i sin siste kamp i Vålerenga

Vegar Hedenstad – 3 – Bra i første omgang, er ikke like farlig i 2. men melder seg på igjen på slutten. Er ikke oppe i målscorer, hvor faktisk to Odd-spillere får gå opp

Ivan Näsberg – 5 – Duellvillig, lager noen unødvendige frispark men greit nok

Jonatan Tollås Nation – 6 – Leser spillet bra som vanlig, avskjærer kontringer før de blir farlige og gjør vel egentlig lite feil

Leonard Zuta – 4 – Går litt tregt i perioder, men har også noen veldig gode innlegg og farlige skudd

Henrik Bjørdal – 5 – Ballvinner, tar mange tunge løp. Er med å skape mye fremover. Mulig han går litt tom etter hvert, ut etter 74

Fredrik Oldrup Jensen – 4 – Hadde noen fæle balltap akkurat da jeg tenkte han var god i dag. Klarer ikke demme opp når Odd var gode i 2. omgang. Ut 77

Petter Strand – 4  Ser lovende ut i starten også synes jeg det blir litt mye rot og feilpasninger. Får avgårde noen greie skudd, men det blir ikke nok.

Amor Layouni – 6 BB – Åpenbart spillekåt etter oppholdet. Kjører rundt med backen til Odd, og samspillet sitter stort sett bra. Lykkes ikke med alt, men med mye. Burde stått bak et par mål med normal uttelling. Ut allerede etter 59, håper han viser det samme mot Glimt på onsdag.

Henrik Udahl – 3 – Blir ofte liten mot midtstopperne når ballen kommer flaksende med snø på, men er en vakende trussel i hele 1. omgang uten at det blir det helt store. Forsvinner litt i 2. ut 58

Osame Sahraoui – 3 – Går ofte med hodet ned, holder for lenge på ballen. Ignorerer mange lovende løp, tar feil valg. Blir like mye en disruptiv kraft som en kreativ kraft.

Innbyttere:

Aron Dønnum – 3 – Inn 58. Spiller sin siste Vålerenga-kamp med å først gå inn i knottene på keeper, så sette kneet i panna hans etterpå. Legger inn en solid søknad om rødt kort. Avslutter med å være i munnhuggeri med egne fans, visstnok. Huff, Aron.

Tobias Christensen – 6 – Inn 59. Bra innhopp i en periode Odd er best. Hjelper oss å få tilbake initiativet og drivet fremover i banen. Har vel 2 stolpeskudd (?).

Seedy Jatta – 3 – Inn 73. Tilfører energi, men kommer jo inn for å score og blåser en svær en på overtid.

Jacob Dicko Eng – Fort kort tid, men bra innhopp

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.