Parkerte bussen, tapte allikevel fortjent

Direktør Jonatan Tollås Nation. Foto: Anders Grydeland, Grydis.no

Dropper full børs i dag, siden det er cupen. Men noen betraktninger:

Mange ser ut til å være ok fornøyd med denne kampen, antagelig fordi man fryktet det verste på forhånd. Det gjorde jeg også. På en måte er det bra at de holdt det tett hele veien inn, og det er suverent med strafferedning. Viktig at Sjøeng får en god opplevelse i debuten, særlig ettersom det holdt på å gå galt i 1. omgang. Men kampen var forbløffende temposvak, som om den ble spilt i grusom sommerhete.

Årets utgave av Bodø/Glimt ikke er det samme som før. Vi parkerer bussen mot et ganske temposvakt lag som gjør mange personlige feil. Også synes jeg vi står bra imot, men alt for mye av det går til corner – mange cornere. Kontringene våre munner ofte ut i ingenting på grunn av feil valg og dårlig kvalitet på pasninger. Eller så blir gutta våre rett og slett løpt opp selv om de starter med flere meters forsprang. DET er frustrerende å se på. Sikkert enda mer frustrerende å være den som blir løpt opp.

Når vi trykker på fremover i våre gode perioder er det Glimt som legger seg lavt og lurer på kontringer. De er ofte litt skarpere enn oss, selv om de ikke er i nærheten av det angrepsmaskineriet de var.

Jeg synes det er litt underlig at så mange synes spillet i dag var oppløftende, mens tapet for Odd sist var skandale. Selv om Odd er et svakere lag enn Glimt så spilte vi med høyere tempo i den kampen, og var vesentlig skarpere fremover. Hvor mange ganger testet vi Haikin i dag?

Utover i 2. omgang synes jeg vi går litt tom for futt, og ender opp med å bare slå unna. Til slutt klarer vi ikke stå imot lenger. Bittert, spesielt etter strafferedningen, men jeg synes vi har svært lite å komme med de siste 20.

Det er også uflaks at Zuta måtte ut med dobbel hodesmell, så da må Petter Strand ned på backen. I stedet for å bytte inn vår islandske midtstopper og skyve Ivan ut på backen. Det sier jo noe det og..

Uansett, det er målscoring som er hovedproblemet. Resten av laget ser forsåvidt bedre og bedre ut.

Nå er det serien som gjelder. Alle kluter til.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *