Vålerenga – Kristiansund 3-0: ENDELIG!

Henrik Udahl og en kompis i KBK-målet sørger for at bunnløs desperasjon og mørke blir avbrutt av et deilig lysglimt.

Med Kjartansson ute av klubben starter vi med Jatta på topp. Etter sigende skal Fagermo ha pratet om at vi skulle “utnytte bakrommet til KBK”. Nok en gang. Et lag som ikke har gitt bakrom siden de rykka opp i Eliteserien. Men ok fair nok, vi fikk litt bakrom å spille i fordi vi parkerte bussen. Opplegget var mao ganske likt som mot Bodø/Glimt. Problemet er at vi er ikke noe bra kontringslag. Etter 45 var det ikke mye som tilsa at dette skulle bli suksess. Jatta løper og jobber han, det gjør forsåvidt de andre også. Det er ikke jobbinga det står på. Det er at ting stopper opp offensivt. Det ser ut som gutta gjemmer seg bort, folk vil ikke ha ballen. Folk går ikke på løp, og vi ender med dårlige løsninger og knapt skudd på mål. Manglende selvtillit, rett og slett. Men så blir de første 45 glemt.

I 2. omgang bytter Fagermo inn Udahl, og da får vi på en som har bestemt seg for at han vil ha ballen, og han vil score mål. Og det evinnelige vi gnåler om her i Aperopet? Marginer er ikke noe du får, det er noe til tilkjemper deg.

Case in point: Henrik Udahls innhopp. Det første han gjør er å presse frem et innkast, også presser han keeper til å miste ballen. KBK så ut til å få helt granatsjokk av å møte en fyr som presser knallhardt. Og jaggu scorer han ikke når han vinner ballen også.

Da ser vi hvorfor KBK kun har ett poeng denne sesongen. De blir rystet, og driten løsner hos oss. Nå bølger det på med angrep etter angrep, og jaggu får vi ikke betalt når Amor setter inn 2-0 fullt fortjent.

Keepern til KBK er enda mer kompis da han gir en håpløs retur fra et Odin-skudd, og Udahl løper inn 3-0. Igjen, fordi han VIL ha ballen, jager, og får betalt.

Så får vi håpe dette var et slags mentalt vendepunkt.

Spillerbørs:

Magnus Sjøeng – 6 – Blir ikke veldig testet, men det er lett å huske at spesielt 1. omgang var ganske ekkel. Da spiller vi gåfotball og KBK er farlig frempå flere ganger. Tar det som kommer, god skuddstopper.

Vegar Hedenstad – 6 – God kamp, har bra kontroll defensivt og bidrar masse med overlapp, innlegg, skudd og kombinasjoner.

Ivan Näsberg – 6 – Duellvillig som vanlig. Tror muligens han har en skummel en i 2. omgang, men stort sett full kontroll.

Jonatan Tollås Nation – 7 – Beholder roen, har full kontroll hele veien.

Leonard Zuta – 7 – Ser liksom ikke ut som det går så fort med han, men han er bra defensivt i dag og er vel den mest målfarlige spilleren vi har i 1. omgang. Spiller seg ytterligere opp i 2. med de andre.

Tobias Christensen – 5 – Gjør en bra jobb som indreløper, bidrar med løpsstyrke og dueller. Ut 69.

Fredrik Oldrup Jensen – 5 – Synes ikke han fremstår som en leder i 1. omgang. Tar et klønete gult kort også. Får en lettere jobb i 2.

Petter Strand – 6  Kreativ, hardtarbeidende, tar noen blytunge løp mot slutten av kampen. Viser masse vilje.

Amor Layouni – 7 – Kandidat til BB, har vært meget god etter han kom tilbake. Går på løp hele tida, jobber bra defensivt og kombinerer fint med de rundt seg. Hadde han justert skuddfoten hadde han skrudd inn to og scora hattrick. Ut 77.

Seedy Jatta – 3 – Får ikke til så mye dessverre, greit nok at han løper mye og tar de kontringene han kan, men har ikke ballkontroll eller evne til å få til noe særlig. Ut 45.

Osame Sahraoui – 5 – Åpner KBK med mange fine crossballer, men går seg også fast mye. KBK tar mange frispark på han i 1. omgang spesielt. Ut 83.

Innbyttere:

Henrik Udahl – 8 BB – Inn 45. Snur kampen egenhendig. Får kampen og laget ut av det kjipe sporet med rein skjær vilje. Står frem og trekker de andre gutta med seg. Scorer to, kunne vært mer. Fabelaktig.

Jacob Dicko Eng – 5 – Inn 69. Greit innhopp, bidrar med det han kan og får seg verdifull erfaring.

Odin Thiago Holm – 6 – Inn 75. Skyter for en retur Udahl løper inn, bra kontroll defensivt, men da har KBK gitt opp.

Magnus Riisnæs – Fort kort tid, men bra innhopp

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *