Vålerenga – Viking 4-2: Ivans siste hjemmekamp (for nå)

Foto: Eivind Hauger/Flickr

Denne kampen startet som så veldig mange andre denne sesongen. Vålerenga har mye ball, uten å få til all verden. En feilpasning straffes knallhardt. Der og da må det ha vært mange som tenkte at dette ble nok en sånn kamp. Heldigvis, så rister vi det av oss og står opp, finner hverandre og vinner fortjent.

Igjen så spiller vi en kamp der vi jobber og skaffer oss marginer. Utover i kampen, så begynner vi å spille raskere og løpene kommer. Det gjør at vi får Amor en mot en i stedet for en mot tre, slik det har vært før. Nøkkelen er å spille raskere og tvinge frem sideforflytninger som setter motstanderen i ubalanse.

Spillerbørs:

Magnus Sjøeng – 7 – Kan ikke lastes for målene. Er utrolig deilig å se en ung keeper lykkes så bra som han gjør. Når han i tillegg rutinert legger seg ned med ball på slutten for å spise sekunder er det veldig lite å utsette på dagens innsats.

Vegar Hedenstad – 7 – God kamp, har bra kontroll defensivt og bidrar masse med overlapp og gode cornere.

Ivan Näsberg – 8 – Nekter å være negativ mot Ivan i siste hjemmekamp. Har kontroll meste av tiden. Han går opp i rett mann på 3-2 scoringa.

Jonatan Tollås Nation – 6 – Slår en feilpasning som gir Viking 0-1, ser også tegn på at kapteinen sliter med farta mot raske spisser.

Leonard Zuta – 6 – Blir kun ballwatching på 3-2 målet. Tror han har fullkontroll også sniker en Vikingspiller seg forbi, som han ikke viste at var der. Håpløst å ikke orientere seg bedre.

Henrik Bjørdal – 8 – Syntes han finner medspillere bedre i dag. Er sikker på straffa og er vår soleklare førstevalg de få gangene vi får straffe. Ser at keeper sitter nede når Layouni skyter i blokka. Skyter og mål. Kandidat til BB. Ut etter 84 min.

Fredrik Oldrup Jensen – 6 – Er for treig og feig på målet i mot. Burde tatt ett gult kort før spillet kom så langt. Etter hvert spiller han seg litt opp og det virker som at det at Odin puster han i nakken gjør han litt bedre. Ut etter 45 min.

Petter Strand – 7  Er en arbeidsmaskin som ikke alltid gjør så mye ut av seg, men gjør en bra kamp. Skulle ønske han inviterte til litt flere løp og tok noen flere skudd.

Amor Layouni – 7 – Nok en god kamp av Amor. Spiller ballen til Osame før 1-1 målet. Han står også bak 3-1 målet, men skuddet hans blir blokkert. I denne kampen fikk han mer rom, da vi plutselig begynte å spille mer direkte. Når han i tillegg spiller med selvtillit så er det gøy å se på. Ut etter 76 min.

Henrik Udahl – 7 – Presser og løper mye. Gjør også bevegelser som åpner opp for andre spillere. Ingen store sjanser i dag, men gjør en god figur. Ut etter 66 min.

Osame Sahraoui – 8 BB – Får ballen fra Amor, vender av en mann før han skyter i lengste. Før straffa, så holder han lite nok til ikke å bli blåst mot før han blir tatt og dommeren blåser straffe. Når han slipper ballen tidsnok eller skyter når han skal, så er det fantastisk å se på Osame, ser gjerne mer av det.

Innbyttere:

Odin Thiago Holm – 7 – Inn 46. Styrer midtbanen med den største selvfølgelighet. Har et blikk og en fotballforståelse som gjør at jeg håper vi får mye gode kamper ut av han, før han blir solgt.

Seedy Jatta – Inn 66. For kort tid.

Tobias Christensen – Inn 76. Fort kort tid, men dreper kampen med 4-2 scoringa.

Jacob Dicko Eng –Inn 84. For kort tid.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *