Vålerenga – Aalesund 4-0: The Big Blue Machine

Nå er det sjuke tilstander, dere.

For ikke lenge siden satt vi og lurte på hvor lang tid det tar før Fagermo får fyken, og om hvorvidt vi rykker ned i høst. Fem kamper senere har vi fem strake seire, og scoret fire mål eller mer i tre kamper på rad – noe Discovery mener aldri har skjedd i klubbens historie. Det sier forøvrig noe det også. Hundre år med fotball – aldri scora fire eller mer i tre kamper på rad før nå. Og fem strake seire tok vi sist i 2010 visstnok.

Det sier noe om at Vålerenga historisk sett har vært høyest middelmådige, men det sier også noe om hvor ekstremt det vi nå opplever er. Gutta har gått fra en gjeng som går og gjemmer seg bort på banen til å være et lag som sprudler av overskudd, og hvor alle vil ha ballen absolutt hele tida. Det skadet nok ikke at vi fikk de avgangene vi gjorde i sommer, men selvtillit, folkens. Dæven for en forskjell det kan gjøre.

I dag er jo 1. omgang frustrerende, vi burde ledet, men vi stanget imot et kynisk, oransje shithouse som begynte å drøye tida etter 30 minutter. Da er det herlig å se at gutta skrur opp tempoet enda mer i 2. omgang og rett og slett river Aafk i fillebiter anført av en helt ekstremt bra midtbane med Strand som et arbeidsjern av en annen verden, Holm som kanaliserer sin indre Andrea Pirlo, og Christensen som er litt begge deler.

For en kveld, dere.

Spillerbørs:

Magnus Sjøeng 6 – God kontroll på det meste, veldig selvsikker og rolig i feltarbeidet.

Vegar Eggen Hedenstad 7 – Nok en kjempegod kamp for Hedenstad. Full kontroll defensivt og samarbeidet med Layouni sitter som et skudd.

Jonatan Tollås Nation 7 – Styrer laget bakfra. Rolig og fin når spissen kommer jagende etter en ball. Ser ut som han ligger 1-2 trekk foran motstanderen.

Fredrik Oldrup Jensen 7 – Nok en veldig god kamp som midtstopper av Jensen. Litt overraskende, har ikke hatt like stort hell når han har blitt trukket ned i kamper før, men de siste nå har han vært god.

Leonard Zuta 6 – Stort sett god kontroll bakover, har en del veldig fine inngripener fremover. Dog ikke like farlig som Hedenstad på andre siden.

Odin Thiago Holm 8 BB – Andrea Pirlo, er det deg? FOR en slepen spiller. Mange kandidater til BB, men han gir oss ledermålet – på hodet av alle ting!

Tobias Christensen 8 – Domminerer midtbanen med de to andre, strør pasninger og er fysisk når han må. Helt ekstremt god kamp av Tobias.

Petter Strand 8  – Kandidat til BB, er et arbeidsjern av dimensjoner og gjør ca ingen feil.

Amor Layouni 8 – Tilbake og frisk som en fisk, har det steget han hadde i Glimt nå. Må ha påført backen til Aafk traumer for livet.

Henrik Udahl 7 – Google “pressing forward” så kommer det et bilde av Henrik Udahl. Man kan lurer på hvorfor flere ikke presser like mye, for han får jo faktisk betalt.

Osame Sahraoui 7 – Blir som vanlig tatt gang på gang, men kjører på videre uten å vise frustrasjon – det er sterkt. Skal score i første, men gjør det godt igjen med en perle i 2.

Innbyttere:

Jacob Dicko Eng for kort tid – Kom inn etter 79 minutter, leker seg litt på slutten.

Seedy Jatta for kort tid – Inn etter 79 og plager et mørbanka Aafk. Løper inn 4-0 på retur, det må ha smakt.

Magnus Bech Riisnæs for kort tid – Greit innhopp av unggutten.

Brage Skaret for kort tid – Kom inn etter 86 minutter

Jones El-Abdellaoui for kort tid – Kom inn etter 86 minutter. Fettern til Moa, Mos og Omar. Skrev proffkontrakt med VIF i november, debuterte i dag. Han er altså født året etter vi vant serien (!). Kunne fått seg en scoring i debuten, men Jatta var foran i køen.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *