Snubla på overtid

Satte Vålerenga klubbrekord og vant seks på rad? Nei. Men vi burde gjort det.

For utligninga kom to og et halvt minutt på overtid etter at en Oldrup-klarering traff en HamKam-spiller og gikk i bue over Zuta og i mål. Bittert, men også fryktelig unødvendig.

Vålerenga dominerte den første omgangen. Laget hadde ballen mest, de angrep mest, hadde flest sjanser og scora flest. Odin Thiago Holm ser ut som Paul Scholes i sine glansdager: Dyktig til å jage ball og forstyrre motspillerne – genialt overblikk og pasningskvalitet.

Ved siden av seg har han Petter Strand som virkelig har stått frem som en nøkkelspiller de siste kampene. Løper og løper, kriger og kriger. På omgangens eneste mål var det han som gjenvant ballen og han som spilte fri Henrik Udahl aleine med keeper. Aleine med keeper var Udahl iskald og lobben i mål var rett og slett klasse.

Hva skjedde?

I den andre omgangen kladda det for Vålerenga, og HamKam kom inn i kampen. Om det var de som var gode, eller om vi mista fokus, er jeg ikke sikker på, men utligninga lå lissom i lufta. Spesielt da både Børven og Sahraoui kom aleine med keeper uten å score på tampen av kampen.

At uavgjortspesialistene fra Hamar fikk ett poeng føles som et lite ran, men for første gang denne sommeren gikk marginene mot Vålerenga.

Spillerbørs:

Magnus Sjøeng 7 – Kan ikke klandres for målet, og har flere klasseredninger. Han mister ikke plassen mellom stengene med det første.

Vegar Eggen Hedenstad 5 – Gode dødballer og har egentlig god kontroll. Får ett minuspoeng for å bli tatt luka på av Amin Nouri og pådra seg gult kort i samme situasjon.

Jonatan Tollås Nation 6 – Bra kamp av kapteinen

Fredrik Oldrup Jensen 6 – God kamp i 92 minutter. Gjør et par feil som forårsaker baklengsen, men solid kamp ellers.

Leonard Zuta 6 – En grei kamp. Jobber bra både offensivt og defensivt.

Henrik Bjørdal 6 – Ikke like dominant som vi er vant til å se ham, men absolutt godkjent.

Odin Thiago Holm 7 BB – Dominerte på midten. For en stjerne!

Petter Strand 7 – Jobber og sliter som vanlig. Nydelig assist på målet til Udahl.

Osame Sahraoui 7 – God kamp av Osame som burde satt inn 2-0, men forspillet til sjansen var outstanding.

Henrik Udahl 7 – Gjør alt han skal: Presser bra når vi ikke har ballen, setter ballen i mål når vi angriper. Kan ikke be om så mye mer.

Amor Layouni 6 – Var på hugget, men lykkes ikke like mye i dag som han har gjort de siste kampene.

Innbyttere:

Torgeir Børven for kort tid – Inn etter 71 minutter og burde scora i comebacket. Viste uansett at han kan bidra med mange mål denne sesongen.

Jacob Dicko Eng for kort tid – Inn etter 78 minutter for Layouni. Gjør en god jobb på kanten og er farlig foran mål.