Kong Osame av Vål´enga!

Osame Sahraoui var rett og slett outstanding i 70 minutter i 2-1-seieren over Viking. Men Vålerenga gjorde det unødvendig spennende på slutten.

Viking kom til kampen etter en blytung exit fra europacupen torsdag, og det så ut som det satt i beina til siddisene. Vålerenga var best i den første omgangen, og 1-0-målet til Sahraoui var rett og slett klasse. Endelig har ketchupflaska løsna for ham, og nå kommer målpoenga tett.

Hans andre ti minutter ut i andre omgang var også det strålende. Mot fire Viking-spillere satte han ballen i lengste, og Vålerenga så bunnsolide ut.

Det gjorde vi helt til 70 minutter var spilt, og et fisleskudd gikk inn bak Magnus Sjøeng som nok trodde ballen gikk utenfor. Etter dette var det kun Viking. Vi fikk ikke til noe som helst, og solide ballspillere som nevnte Sahraoui og Odin Thiago Holm begynte å misse på enkle ting.

Men vi holdt ut, både på resultattavla og Vikings grisespill, og reiser hjem til hovedstaden med tre poeng.

Spillerbørs:

Magnus Sjøeng 4 – Gjør sin første tabbe i Vålerenga, og virka egentlig mer usikker i dag enn det han har gjort så langt i sin relativt korte A-lagskarriere. Men hvis vi vinner hver gang han har en dårlig dag så lover dette allikevel godt. Fikk gult kort for drøying av tid, men det er helt OK.

Vegar Eggen Hedenstad 6 – Får gult kort for en helt OK takling og mister dermed kampen mot LSK. Så ikke ut som det prega han nevneverdig, og leverte en solid kamp.

Jonatan Tollås Nation 8 – I dag var han kaptein! Kriga for hver eneste ball og vant den som regel også. Står opp for egne spillere, og leda laget med stil. Hadde vært BB om ikke Osame hadde hatt en kongematch også.

Stefan Strandberg 7 – Solid kamp, men var ikke helt der oppe som vi pleier å se ham. Gjør noen enkle feil her og der, men en god kamp tross alt.

Leonard Zuta 6 – God kamp av Zuta, men måtte ut med skade fem minutter ut i den andre omgangen. Håper virkelig det ikke er alvorlig.

Tobias Christensen 5 – Overraskende svak kamp av Tobias i dag. Fikk ikke til veldig mye, og selv om han fikk assist på Vålerengas andre mål, var ikke dette en solid søknad om mer spilletid.

Odin Thiago Holm 7 – Til tider magisk, men falt fryktelig gjennom de siste 20. Burde hatt assist på dagens lekreste pasning til Børven etter en drøy halvtime.

Petter Strand 6 – God kamp av Strand igjen. En av få Vålerenga-spillere som tok de tunge løpene de siste minuttene. Ble flytta ned til venstrebacken da Zuta måtte ut, og ble mindre synlig enn vanlig fra den posisjonen.

Jacob Dicko Eng 5 – Startet sin første eliteseriekamp, men vi fikk ikke se de rykkene og løpene som han har blitt kjent for gjennom innbyttene sine. Ut etter 75 min.

Torgeir Børven 5 – Brenner en gigasjanse etter en drøy halvtime, og burde sentra til Osame da han i stedet prøvde seg på en lobb over keeper. Jobber imidlertid bra, og tar førsteforsvar-jobben seriøst.

Osame Sahraoui 8 BB – Fantastisk i 70, litt tam de siste 20. Sikrer Vålerenga seieren nesten på egenhånd. Så får vi bare håpe at innsatsen ikke gjør at han blir solgt de neste par dagene…

Innbyttere:

Fredrik Oldrup Jensen 5 – Inn for Zuta etter 49 minutter, og tok plassen til Strand på midtbanen. Kom aldri til sin rett, og missa et par dueller i forkant av Vikings mål. Mye, mye bedre som stopper.

Magnus Bech Riisnæs for kort tid – Inn etter 75 for Dicko Eng. Fikk en god skuddmulighet umiddelbart, men ble litt for lett da Viking pressa som verst.

Henrik Udahl for kort tid – Inn etter 75 for Børven. Var aktiv de første minuttene, men var ikke mye involvert ettersom Viking pressa oss veldig lave.

Brynjar Ingi Bjarnason inn etter 90 for Christensen. Skulle gi oss ekstra styrke i forsvaret de siste minuttene, men forårsaket i stedet et frispark som ga Viking en siste mulighet.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *