Kristiansund – Vålerenga 3-2: Retur av vårsesongen?

Advarsel Enga er tilbake?

Det er ingen kamper i Eliteserien som er bare å møte opp og hente tre poeng, ingen. Et lag som slåss mot nedrykk og som har fått blod på tann må tas alvorlig og man må stå opp i alle duellene. Gutta starter bra og når Odin setter en retur kontant i mål får jeg følelsen av at gutta har blitt advart og tar denne kampen på alvor. Dessverre går den følelsen fort over og etter utligninga er det som om flere av spillerne ikke har spilt sammen før, og de enkleste pasninger går ut til innkast i mot. Banen må selvfølgelig ta noe av skylden for dette, men skal vi være ett topplag, så må vi løse problemer med drittbaner også.

I dag skaper vi omtrent ingenting i etablert spill. KBK har selvfølgelig gjort hjemmeleksa si og tar ut Osame med lovlige og ulovlige midler, men da må resten av laget stå opp. Da må vi ta løpene, vi må ville ha ballen, ikke gjemme oss bort. Og selvfølgelig taper vi denne kampen på overtid, når man ikke gir 100%, så blir det sånn.

Jada, vi skulle kanskje spilt 85 minutter med 1 mann mer. Men hver eneste runde blir Osame sparket ned uten at det får store konsekvenser. Det er ikke dommeren sin feil at vi taper i dag. Dette er norsk dommerstand, slike feil skjer HVER.ENESTE.RUNDE. Den eneste som ikke ser det er norsk dommersjef og vår egen “Komiske Ali” – Terje Hauge. Hauge må vel snart være den eneste i landet som mener at dommerne holder bra nok nivå. Men når jeg i dag ser på den utrolig dårlige filmingen og vinklene, så vet jeg også at VAR ikke vil hjelpe en dritt. First Price-VAR med dårlige vinkler og med de samme dommerne i VAR-rommet? Nei takk. Da tar jeg heller “sjarmen” med denne “Dr. Jekyll og Mr Hyde dommerstanden”. Hva med å rett og slett kurse dommerne? Satse på unge gode dommere, samt sørge for at store grove feil får konsekvenser? Denne sesongen har stort sett dommere som har driti seg ut dømt neste runde uansett.

Alle mann på stadion hjemme mot Sandefjord, dette skal hevnes ved første mulighet.

Spillerbørs:

Magnus Sjøeng – 3 – Kan ikke lastes for målene, men skaper ikke trygghet bakerst heller. Er ute på flere skogsturer, langt unna hans beste kamp i buret. Det er ikke krise at en ung spiller varierer og han skal selvsagt ikke hugges. Men det bør lukes ut, helst før det koster oss poeng. Har også noen klasse redninger på 1-1 og viser hvorfor han skal satses på.

Vegar Hedenstad – 3 – Kommer ikke helt med offensivt. Skjer mye på hans side defensivt, men har stort sett kontroll på sin mann.

Jonatan Tollås Nation – 2 – Mister mannen sin på 1-1 målet. Ser ut til å være noe sperretrekk. Blir også stående i ingenmannsland på 3-2 målet. Litt usikker om det er han eller Udahl som skal stoppe han.

Stefan Strandberg – 3 – Ut etter 57 minutter. Spiller vekk ballen rett til en motspiller, uten at det heldigvis blir mål i mot av det. Har relativ grei kontroll frem til han pådrar seg noe som så ut som en strekk. Sett i lys av at ingen på Vålerenga hadde dagen i dag. Håper virkelig det ikke er en alvorlig skade.

Simen Juklerød – 3 – Ut etter 80 minutter. Sliter med å få samarbeidet med Osame til å sitte. Kommer ikke skikkelig med offensivt. Blir flyttet opp på ving på slutten, uten å få til noe farlig fremover.

Tobias Christensen – 2 – Virker tidvis veldig uinteressert, blir mye halvveis. Jogger fremover når vi har overgang uten å ville være med. Pådrar seg et fornuftig kort, da han hindrer en overgang.

Odin Thiago Holm – 4 – Ut etter 45 minutter. Scorer et fint mål i sin 50ende Eliteseriekamp. Gjør noen feilvurderinger og har noen dårlige pasninger som skaper overganger i mot. Pådrar seg ett gult kort og Fagermo velger derfor å bytte han ut i pausen.

Petter Strand – 4 BB – Løper og løper utrettelig. Får BB på innsats og nedlagte løpemeter. Vanskelig å ta Strand på noe, men det blir veldig lite ut av innsatsen hans fremover. Bakover er han med på å dekke opp bra.

Jackob Dicko Eng – 3 – Ut etter 68 minutter. Ser ut til å ville ganske mye, men det blir veldig lite. Samarbeidet med Hedenstad sitter absolutt ikke. Spennende spiller som får verdifulle minutter, men i kveld var det ikke bra nok.

Osame Saraoui – 3 – Blir tidlig tatt stygt, uten at dommeren beskytter han, som vanlig. Blir litt mye dribling og litt lite produkt. Klarer ikke å finne medspillere når KBK gjør det vanskelig for han å komme til noe farlig selv.

Torgeir Børven – 3 – Ut etter 68 minutter. Er veldig anonym i dag, men får også veldig lite å jobbe med. Må være frustrerende å være spiss også får man absolutt ingenting. Ingenting i bakrom og ingen innlegg. Nesten så vi kunne spilt uten spiss?

Innbyttere:
Fredrik Oldrup Jensen – 2 – Inn etter 46 minutter. Kommer inn for Odin uten å være med å prege spillet fremover. Blir flyttet ned som midtstopper og klarer ikke holde følge med sin mann på 2-1 målet. Ser veldig ut som han jogger etter, men tror rett og slett at spissen til KBK bare er MYE raskere.

Seedy Jatta – 3 – Inn etter 57 minutter. Klarer dessverre ikke å prege kampen noe særlig. Klarer ikke å se at han skal være kantspiller, men veien frem som spiss er nok også veldig lang.

Leonard Zuta – Inn etter 68 minutter. For kort for karakter, men skyter og scorer.

Henrik Udahl – Inn etter 68 minutter. For kort for karakter, men kan se ut som det enten er han eller Tollås som mister mannen på 3-2 scoringen.

Magnus Bech Riisnæs – Inn etter 80 minutter. For kort tid.