Vålerenga – Sandefjord 4-0: Tilbake på sporet!

Sandefjord. Østlandets Molde. Bortsett fra at de er profilløse og dårlige i tillegg. Men kanskje også en ekkel motstander. De er ikke det bunnslaktet de ofte har vært når de har vært oppe, og faktisk har de tatt ganske mange poeng på bortebane denne sesongen. Men i Oslo møtte de et blått tog som var tilbake på skinnene.

Kampen startet egentlig ganske ekkelt. Synes ikke gutta var helt på i starten, og sleit med å finne hverandre mens Sandefjord spilte descent fotball. De var farlig frempå flere ganger og skapte mange nesten-sjanser. Men så har vi supersvensken tilbake, og når ballen mer eller mindre faller ned i fanget hans etter corner (ok den ble stusset og han sto på rett sted) så er det 1-0 i stedet. Da hadde ikke Sandefjord noe særlig å komme med, og spikern i kista ble satt av samme mann rett før pause. I andre omgang er det helt lekestue, og Sandefjord ser ut som tidligere årganger. Hadde vi hatt litt mer flyt kunne det endt 7-0. Deilig. Enga er tilbake, vi sikter mot ævvropa og greier!

Spillerbørs:

Magnus Sjøeng 7 – Full kontroll fra start til mål. Får mye ball i beina, men har bra kontroll og spillerne er ikke redde for å bruke han.

Simen Juklerød 7 – Full kontroll defensivt, misser med noen innlegg offensivt men spiller en bra kamp. Rettelse: Glemte at han hadde assist på 3-0! Vippes opp til 7.

Jonatan Tollås Nation 7 – Header unna mye av det som kommer, samarbeidet med Oldrup sitter som et skudd.

Fredrik Oldrup Jensen 7 – Synes ikke han mestret å spille midtstopper i våres, men da var det egentlig ingen som mestret noe som helst. Ser trygg og bra ut nå, bra i lufta, legger fine pasninger.

Vegar Eggen Hedenstad 7 – Kombinerer fint og tar flere farlige løp inn i boksen, uegoistisk og solid bakover.

Tobias Christensen 7 – Det er ikke bare Bjørdal og Strand som er enormt løpssterk. Vinner mange dueller, tar defensive løp. Kåler litt med ballen noen ganger, har noen grusomme mottak. Skulle også vært utvist når han brassesparker en fyr i trynet. Men er godt på plussiden til slutt og kroner det med fortjent scoring. Ut 86.

Odin Thiago Holm 6 – Samme som mot bøfla. Ligger og styrer, spiller av press, fordeler ballen. Fotballklok som få. Ikke sånn superspektakulær i dag, men det trenger han ikke være heller. Ut 87.

Petter Strand 8 – Helt sensasjonelt bra igjen. Får dårlig samvittighet for å ikke gi han BB, men det er bare fordi Layouni scorer to. Hvordan er det mulig å ha så mye ork?

Osame Sahraoui 6 – Hjelper til å ta tak i kampen når vi ikke er med tidlig, og er med på snuoperasjonen. Må ut etter 43 grunnet skade, håper den ikke er for alvorlig.

Torgeir Børven 6 – Vanskelig å få øye på til tider, fordi han er en annen spisstype enn Udahl som alltid er oppe og presser. Men det er Børven som legger klassepasningen til Layouni som gir 2-0 og punkterer kampen. Ut 75.

Amor Layouni BB 8 – Tilbake og vinner kampen med de to første scoringene. Skulle hatt hattrick, men ble stoppa på streken. Enorm kamp av Amor. Ut 75.

Innbyttere:

Jacob Dicko Eng 7 – Inn for Osame rett før pause. Er med på moroa i andre omgang da Sandefjord mer eller mindre knekker, og er delaktig i den jobben. Utnytter tabbe av både keeper og back i Sandefjord og header inn 4-0.

Seedy Jatta – For kort tid

Magnus Riisnæs – For kort tid

Henrik Udahl – For kort tid

Leonard Zuta – For kort tid

3 kommentars på “Vålerenga – Sandefjord 4-0: Tilbake på sporet!

 • 18. september 2022 i 22:53
  Permalink

  Var redd de første 20 min. Trodde at de blå spilte på bortebane. Men det snudde herlig etterhvert. Leve Enga.

  Svar
 • 19. september 2022 i 09:18
  Permalink

  Flott oppsummering av kampen, som vanlig. Eneste jeg savnet var at Juklerøds forarbeid til 3-0 ble nevnt!
  Gleder meg alltid til å lese Aperopets referat fra kampene. Noe av det første jeg ser etter på Facebook mandag morgen.

  Svar
  • 19. september 2022 i 12:35
   Permalink

   Stemmer, glemte å se på den igjen! Skal legge til det på Jukle.

   Svar

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *