Odd – Vålerenga 2-1: Hva er galt med å ha plan B?

Foto: Eivind Hauger/Flickr

Kjære kjære Vål’enga, vil ikke til Europa?
Vi i Aperopet er i mot VAR. Jeg mener vi trenger bedre dommere før det i det hele tatt skal være en diskusjon. Når vi i tillegg skal få en “First price” versjon av VAR er det ikke vanskelig å være i mot. Kamper som i dag gjør at den diskusjonen blir tøffere å ta. Men vi trenger bedre dommere, ikke “VAR Krykker” til de vi har i dag. Dommere som utvikles og satses på. Dommere som blir satt krav til og som jevnt over presterer i kamp etter kamp. Helst dommere som er mest mulig usynlige. Vi taper denne kampen fordi vi ikke er gode nok. Fordi vi ikke evner å ta var på sjansene våre og fordi vi ikke skaper nok marginer og sjanser til å score flere mål enn Odds.

Når det er sagt. Hvis du som linjedommer ikke klarer å se at en spiller er en meter onside, så har du ikke noe på dette nivået å gjøre. Så enkelt er det faktisk. En dommer som gir gult til Osame som tar ballen, men sklir på en våt bane og treffer en motstander uheldig, men bruker tid på å gi gult til Odd når de gjentatte ganger kommer seint inn i taklinger.

Men Vålerenga var i denne kampen tilbake med spill uten selvtillit. Det sprudler ikke av noe som helst i denne kampen. Vingene våre blir tatt vekk og Holm makter ikke å involvere seg når motstandere er på han med en gang han får ball. Da må vi ha bedre løsninger, ikke den vanlige “gjøre plan A, bare bedre”. Hvis vi ikke skal sikte oss inn på vår vanlige 7ende plass, så må vi finne ut av problemene raskt. Helst allerede kommende uke.

Kamper sett delvis på mobil i bil og resten på tv er litt vanskelig å vurdere. Derfor litt tynn vurdering på børsen i dag, men her er den.

Spillerbørs:

Sondre Rossbach – 5 – Gjør flere gode redninger. Men har ikke et forsvar som rydder opp returene han må gi. Spiller seg vel egentlig ikke ut av laget, men skal vel mye til at han ikke er på benken igjen neste kamp.

Vegar Hedenstad – 4 – Ut etter 65 min. Slår noen gode cornere, som det kunne blitt noe mer ut av. Får ikke så mye til fremover med Layouni.

Jonatan Tollås Nation (K) – Ut med skade etter 26 min. For kort tid.

Fredrik Oldrup Jensen – 2 – Blir stående midt i ingenting på 1-0 og lar det bli igjen 3 mann til Bjarnarson. Blir igjen ballwatching på 2-0. Ser på Rossbach gjøre en glimrende redning for så å ikke ta vekk mulighetene på returen. Utrolig dårlig kamp av Oldrup Jensen.

Simen Juklerød – 4 – Er med fremover og har ganske bra samspill med Osame, men blir dessverre lite ut av det.

Tobias Christensen – 5 BB – Er den på midtbanen som fungerer best i dag. Er god fremover og dekker også rom i overganger i mot.

Odin Thiago Holm – 3 – Ut etter 76 min. Blir passet godt på og klarer ikke å involvere seg i kampen i det hele tatt. Dette gjør at vi sliter mye i oppbyggingen av angrepene. Er nødt til å heve seg mange hakk fremover.

Petter Strand – 4 – Gjør en god jobb som vanlig. Dekker masse rom, jobber hardt og løper mye. Går ned på backen når Hedenstad går ut og løser den oppgaven bra også.

Amor Layouni – 3 – Ut etter 76 min. Blir godt pakket inn. Får lite tid før han har en mann i beina hver gang han har ballen. Klarer ikke å utfordre ofte nok og komme til innlegg.

Torgeir Børven – 4 – Blir dessverre borte mye i perioder. Dette er selvfølgelig ikke bare hans feil, da han er avhengig av baller å jobbe med også. Står 1 meter onside når han blir spilt igjennom av Osame. Tar ballen før han blir tatt av keeper. Soleklar straffe og gult kort til keeper (ikke rødt pga han gjør et spill etter ball).

Osame Sahraoui – 5 – Er vel den angrepsspilleren som jevnt over presterer i dag. Men som alle andre på Vålerenga sliter han med å finne pasningene som gjør at det blir mer sluttprodukt av det hele.

Innbyttere:

Brynjar Ingi Bjarnason – 5 – Inn etter 26 min. Tar utfordringa på strak arm når Tollås må ut. Er ikke skyld i baklengsmålene da han får umulige oppgaver når Oldrup Jensen slutter å spille fotball.

Henrik Bjørdal – 4 – Inn etter 65 min. Gjør et bra innhopp og bringer noe energi. Fin assist til Dicko Eng på reduseringsmålet.

Jacob Dicko Eng – Inn etter 76 min. For kort tid. Men setter et fint mål.

Seedy Jatta – Inn etter 76 min. For kort tid.

2 kommentars på “Odd – Vålerenga 2-1: Hva er galt med å ha plan B?

 • 22. oktober 2022 i 21:58
  Permalink

  Hva skal vi med Jatta😱
  Laget spiller ikke bra, men da må jo ha noe å sette inn.
  Jatta er jo redd ball😰

  Svar
 • 22. oktober 2022 i 22:29
  Permalink

  VAR kan ikke komme raskt nok!!

  Svar

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *