Vålerenga – Molde 1-2: Samma faen

Jeg forventet ingenting av denne kampen, og ble heller ikke skuffet.

Sesongen har vært over i noen kamper allerede. Vi hadde 5-7 plassen å spille om og det utgjør noen kroner i premiepenger, men det luktet ikke sexyfotball av den grunn. Den beste grunnen til å gå på stadion er alltid: Vålerenga spiller. I dag var det også god grunn til å si takk til Jonatan Tollås Nation. Tollås spilte ikke, men er en hedersmann som fikk sin fortjente hyllest.

Når jeg ser tilbake på denne sesongen er det to ting står frem. Hvordan vi i mai fremsto som helt uten en plan og tapte kamp etter kamp. Sp spilte vi oss opp, vi forenklet spillestilen og vi gikk på en rekke med seiere og unngikk tap lenge. Når vi så hadde spilt oss tilbake i posisjon for mulig medalje og Europaspill, så fucka vi det opp igjen. Hvis Fagermo skal vinne noe med Vålerenga, så må han og trenerteamet knekke koden som hindrer bølgedalene vi har vært år.

Dette var siste kamp i Eliteserien uten VAR. Neste tellende kamp har vi “First Price VAR”, kort forklart har vi en enkel VAR med antageligvis litt for få kameraer. Håper planen samtidig er nivåhevning på dommere, fordi det som er prestert i Eliteserien i år er ikke bra nok. Jevnt over har det vært horrible feil hver eneste runde, ikke alltid i Vålerengas kamper, men feil som har vært med på å avgjøre kamper. Men Terje Hauge sitter nok i kontorstolen sin og klapper seg selv på skulderen og er happy.

Det virket veldig som at Vålerenga alt hadde gått ut i ferie på starten av kampen. Og selv om vi tok ledelsen holdt det dessverre ikke inn og vi avslutter sesongen med tap.

Spillerbørs:

Magnus Sjøeng – 5 – Kan ikke lastes for målet. Har en periode i 1. omgang, der han skaper usikkerhet ved dårlig utspill og dårlig klarering. Har en god inngripen i 2. omgang der han sammen med forsvaret hindrer enda ett Moldemål. Går riktig vei på straffa, men klarer ikke å hindre ballen fra å gå inn.

Henrik Bjørdal – 5 – Gjør seg ikke bort på backplass, men det han er savnet som indreløper når han spiller back. Har noen bra tilbakeløp som hindrer farligheter og er med bra offensivt. Lager en billig, men korrekt straffe.

Brynjar Ingi Bjarnason – 4 – Blir stående på halvdistanse på utligningen til Molde. Bør ta ut Brynhildsen som får gå opp aleine og heade i mål. Gjorde ellers en grei figur. Spennende å se om han er med neste år for fullt.

Stefan Strandberg (K) – 6 – Kaptein da Tollås ikke spiller. Måten han står opp for laget når dommeren ikke makter å beskytte våre spillere er akkurat sånn det skal være. Er i duell med Kristian Eriksen på utligningsmålet og kan ikke lastes for den.

Petter Strand – 6 BB – Er med opp og ned linja hele kampen. Er denne sesongens unsung hero, en arbeidshest som aldri slutter å jobbe.

Odin Thiago Holm – 4 – Starter kampen med en serie av dårlige pasninger og virker noe ukomfortabel som indreløper. Spiller seg noe opp, men virker ikke veldig inspirert til å gjøre det helt store i dag. Når han utfordrer og drar av motspillere er det pent å se på, men det gjøres så alt for sjelden.

Fredrik Oldrup Jensen – 5 – Opp som midtbane anker i dag. Løser oppgavene helt ok, absolutt ingenting spektakulært, spiller mest på det sikre.

Osame Sahraoui – 5 – Starter som indreløper og avslutter som ving. Jeg syntes han blir mye borte når han spiller indreløper. Aller best er han når han får utfordret på vingen og spilt sammen med backen som kommer opp. Blir som alltid sparket ned, uten at dette medfører gulekort på motstanderen.

Amor Layouni – 5 – Har en vakker assist til Børven på målet. Virket ganske påskrudd, men er selvfølgelig avhengig av å få ballene i rom når han starter og ikke når han har måttet stoppe opp for å ikke gå i offside. Kommer ofte forbli og rundt forsvaret og da blir det ofte farlig, uten at det ble fler målpoeng i dag.

Torgeir Børven – 5 – Ut etter 72 min. Er der han skal være og setter inn målet i duell med en Moldeforsvarer. Får ikke all verden å jobbe med ellers

Jacob Dicko Eng – 4 – Ut etter 60 min. Er veldig anonym og får ikke til veldig mye i dag. Dog er det alltid positivt med spilletid på unge lovende spillere.

Innbyttere:
Tobias Christensen – 5 – Inn etter 60 min. Kommer inn som et friskt pust og gir jernet. Klarer ikke å være med å snu kampen.

Henrik Udahl – Inn etter 72 min. For kort tid.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *